אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת ZTE מפצירה בארה"ב לבטל את החרם שהוטל עליה צילום: שאטרסטוק

חברת ZTE מפצירה בארה"ב לבטל את החרם שהוטל עליה

הממשלה אסרה על סחר עם ZTE למשך 7 שנים, לאחר שהתגלה שהחברה הסינית הפרה את אמברגו הסחר על איראן ומכרה לה מוצרים בהם רכיבים אמריקאיים. עתה, מנסה ZTE להקל את רוע הגזירה, שצפויה לגרום לה הפסדים משמעותיים

07.05.2018, 15:56 | רפאל קאהאן
חברת ZTE הסינית הגישה בקשה למשרד המסחר האמריקאי שיבטל את איסור המכירה של מוצריה בשטח ארה"ב. האיסור הוטל לתקופה של 7 שנים, לאחר שהחברה נתפסה כשהיא שוברת את אמברגו הסחר על איראן, בכך שמכרה לה מוצרים שמכילים שבבים ורכיבים אחרים מתוצרת אמריקאית.

קראו עוד בכלכליסט

הבקשה שהגישה ZTE צוין מידע שהעבירה לרשויות בארה"ב לצורך בדיקות, בניסיון להקל את רוע הגזירה; בניגוד לוואווי, חברת תקשורת נוספת שסופגת סנקציות בארה"ב, מוצרים רבים של ZTE תלויים ברכיבים מתוצרת מערבית. העונש שספגה ZTE מהווה מכה קשה, שכן לא מעט מלקוחותיה הם חברות אמריקאיות ויש לה פעילות מכירת סמארטפונים בארה"ב, שצפויה להיפגע אף היא.

מטה ZTE בסין, צילום: שאטרסטוק מטה ZTE בסין | צילום: שאטרסטוק מטה ZTE בסין, צילום: שאטרסטוק

לפי הערכות, הסנקציות נגד החברות הסיניות הן חלק ממדיניות החוץ האמריקאית נגד סין. ואולם, הממשל הפדרלי הסביר שהמהלכים נגד ZTE אינם חלק ממדיניות סחר. בסין מתייחסים להסבר זה בחשדנות, וגורמים בבייג'ינג אף קראו להחרים חברות אמריקאיות.

פרשת ZTE המחישה לסינים עד כמה החברות המקומיות תלויות בטכנולוגיה האמריקאית. במקביל הבית הלבן מנסה בכל כוחו למנוע מסין או מגורמים המקורבים לרכוש חברות אמריקאיות, כפי שנוכחו לגלות אנשי ברודקום, שרק נחשדו בקשרים עקיפים עם בייג'ינג כשניסו לרכוש את קוואלקום. התוצאה הייתה וטו חמור על העסקה. יכול מאוד להיות שהמהלך האחרון עם ZTE הוא מה שיביא את סין להגדיל את יכולותיה בתחום המוליכים למחצה, משהו שבטווח הארוך יוכל להועיל לה.

תגיות