אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באים לדרינק: שבוע הקוקטייל מגיע לת"א צילום: אוראל כהן

באים לדרינק: שבוע הקוקטייל מגיע לת"א

שבוע הקוקטייל יתקיים לראשונה בתל אביב החודש. היזמים מבטיחים משקאות מוזלים של מומחים עולמיים

08.05.2018, 08:27 | רעות ברנע
“מדברים על תל אביב המון הודות לקולינריה ולשפים שלה, לא מדברים עליה מספיק הודות לברים ולקוקטיילים המדהימים שלה” אומר עומר גזית־שלו, מיזמי “שבוע הקוקטיילים” הראשון של תל אביב שיתקיים בסוף החודש (2.6-27.5). את הרעיון הביאו גזית־שלו (27) ושותפו למיזם אלחנדרו ספדייה (28) ממקומות שונים בעולם. הם הציגו אותו לעיריית תל אביב ששיתפה פעולה, והכוונה היא להפוך את העניין למסורת שנתית. “שבוע הקוקטיילים נוסד בלונדון עכשיו הוא ארוע במתכונת עצומה, כשבשנה שעברה השתתפו בו 500 ברים ו־50 אלף מבלים, ומשם הוא התפתח לכל העולם, לפריז, אמסטרדם, וניו יורק”.

עכשיו מביאים השניים, שמשתפים פעולה מאז שהכירו בגיל 15, את הקונספט לתל אביב. כאן הוא יתקיים בכ־30 ברים בעיר שיגישו קוקטיילים במחיר אחיד של 25 שקלים. בין הברים שישתתפו בארוע: אימפריאל, דאבל סטנדרט, ג’אספר ג’ונס, אריא ואחרים. “קוקטיילים היום זה עניין יקר, וגם אם אנשים מוכנים לשלם את המחיר, יש להם בדרך כלל מקום קבוע שהם מכירים ושם הם יישבו עד סוף חייהם בערך”, צוחק גזית־שלו “המטרה בארוע היא לחשוף אנשים לברים חדשים: אנשים יקבלו מפות עם מסלולים מומלצים בכמה אזורים כמו שדרות רוטשילד, דיזנגוף או שוק הפשפשים – ובהם הברים המשתתפים כך שהם יוכלו לעבור גם שבעה־שמונה ברים בערב”.

המעוניינים להשתתף בארוע צריכים להירשם מראש במחיר 50-45 שקל (באתר www.tlvcw.co.il) ובתמורה יקבלו צמיד שיקנה להם הנחות בברים השונים “מספיק לקנות שני דרינקים כל השבוע והחזרת את ההשקעה” אומר גזית־שלו.

אלחנדרו ספדייה ועומר גזית־שלו, יוזמי שבוע הקוקטייל. להכיר טעמים חדשים, צילום: אוראל כהן אלחנדרו ספדייה ועומר גזית־שלו, יוזמי שבוע הקוקטייל. להכיר טעמים חדשים | צילום: אוראל כהן אלחנדרו ספדייה ועומר גזית־שלו, יוזמי שבוע הקוקטייל. להכיר טעמים חדשים, צילום: אוראל כהן

אבל “המסר של המיזם הוא לא ‘בואו תצאו ותשתו בזול’ אלא בואו תחוו מקומות שאתם לא מכירים ותכירו משקאות חדשים”. ספדייה מוסיף ש“יש פה גם עניין של חינוך הקהל: אנחנו רוצים לגרום לאנשים להכיר את התרבות הזו, יש סביב התחום הזה שנים של לימוד, אנשים משקיעים זמן כדי להגיע לרמה של הכנת קוקטיילים. ולמי שקצת מפחדים זו ההזדמנות להיחשף לעולם חדש”.

לצד הקוקטיילים המוזלים יתקיימו בשבוע שלל אירועים, חינמיים ברובם, כמו עגלת גלידה שתציע גלידות אלכוהוליות שירקחו מיטב המיקסולוגים בעיר. חלק מהברים המשתתפים גם יארחו מומחים לקוקטייל מרחבי העולם כמו המיקסולוג הגרמני דירק גולדנר, מהבר Le Lion, שמדורג בקביעות ברשימת 50 הברים הטובים בעולם. גולדנר יחבור אל אור גינסברג, זוכה משחקי השף, לערב אחד בו יגישו קוקטיילים ייחודיים וארוחת טעימות של שמונה מנות במסעדה שלו Selas.

כשהוא נשאל אם יש אורחים שסרבו לבוא אומר גזית־שלו ש”להיפך, היו כאלה שהתבאסו שלא הזמנו אותם, אבל ידענו את מי להזמין. עבדתי פעם בקפריסין עם ברמן לבנוני, אותו לא הזמנתי”. ספדייה מוסיף ש”אנשים מהתחום מסתקרנים ורוצים לבוא לתל אביב. יש אפילו כאלה שהקדימו את הגעתם בכמה ימים לפני תחילת הארוע, כדי שיהיה להם זמן ליהנות מהעיר”.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות