אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זינוק של 63% ברווח התפעולי של נייר חדרה צילום: יח"צ

זינוק של 63% ברווח התפעולי של נייר חדרה

ה-EBITDA הרבעוני עמד על 61 מיליון שקל, מול 46 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2017 - עלייה חדה של 33% - הרווח התפעולי הסתכם ב-39 מיליון שקל

09.05.2018, 08:54 | חזי שטרנליכט

נמשכת ההתאוששות בביצועים העסקיים של נייר חדרה, התעשיינית שבשליטת קרן פימי - כאשר ההתמקדות בשרשרת מחזור הנייר והפיכתו למוצרי קרטון ממשיכה להוכיח את עצמה.  

קראו עוד בכלכליסט

נייר חדרה סוגרת את שלושת החודשים של השנה עם מכירות של 454 מיליון שקל, בהשוואה ל-436 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2017, עלייה של 4%.

החברה רשמה ברבעון רווח תפעולי של 39 מיליון שקל, זינוק של 62.5% ביחס לרבעון המקביל. ה-EBITDA הרבעוני עמד על 61 מיליון שקל, מול 46 מיליון שקל אשתקד, עלייה של 33%.

בשורה התחתונה מציגה החברה רווח נקי של 24 מיליון שקל, בהשוואה ל-11 מיליון שקל ברבעון המקביל - עלייה חדה של 118%. למרות השיפור ברווחיות, התזרים של החברה מפעילות שוטפת ירד לרמה של 30 מיליון שקל, בהשוואה ל-51 מיליון שקל ברבעון המקביל. - בחברה הסבירו כי עניין זה נובע דווקא מהתפחות חיובית של גידול בצורכי ההון החוזר של החברה, בעיקר עבור הלקוחות, כפועל יוצא של הגידול במכירות.

עם זאת למרות השיפור ברווחיות התזרים של החברה מפעילות שוטפת ירד והסתכם ב-30 מיליון שקל מול 51 מיליון שקל אשתקד, ובחברה הסבירו כי עניין זה נובע דווקא מהתפחות חיובית – גידול בצורכי ההון החוזר של החברה בעיקר עבור הלקוחות, כפועל יוצא של הגידול במכירות.

החברה רשמה EBITDA של 61 מיליון שקל, מול 46 מיליון שקל אשתקד. הגידול הושג הודות לשיפור נתוני הרווחיות של החברה ברבעון שחלף.

    

נייר חדרה הודיעה בחודש מרץ עם פרסום הדוח השנתי על חלוקת דיבידנד ראשונה מזה 12 שנים. היום מדווחת החברה על חלוקה נוספת, של 20 מיליון שקל. מנכ"ל החברה גדי קוניא אמר ל"כלכליסט" כי לצורך חלוקת הדיבינד, נבחנים כיום 3 פרמטרים עיקריים: צורכי ההשקעות של החברה, כלומר, האם יש מספיק כסף להשקעות; שמירה על רמת מינוף נמוכה; תשואה לבעלי המניות.

גדי קוניא מנכ"ל נייר חדרה, צילום: אלעד גרשגורן גדי קוניא מנכ"ל נייר חדרה | צילום: אלעד גרשגורן גדי קוניא מנכ"ל נייר חדרה, צילום: אלעד גרשגורן

ההתמקדות בשרשרת המחזור מוכיחה את עצמה

לדברי קוניא, שיעור ה-EBITDA במגזר גלילי נייר הקרטון כמעט שהוכפל. "זה שוק שהוא אוקיינוס כחול מבחינתנו (יכולת הגידול בו אינה מוגבלת, ח"ש), מצאנו הרבה סיבות מדוע הוא יהווה מנוע צמיחה בעתיד עבורינו", אמר קוניא. לדבריו, הגורם שתרם לרווחיות ברבעון שחלף זהו מחיר חומר הגלם של הנייר התאית שמטפס בעולם. התוצאה היא שמחיר גלילי הנייר לקרטון בעולם מטפס בהתמדה, וזה משפר מאוד את החלק החשוב בפעילויות הליבה של נייר חדרה.

"אנחנו ממסתכלים על 3 גורמים שמשפיעים על עליית מחירי גלילי הנייר. הראשון הוא מחיר התאית הגבוה. בנייר חדרה אנחנו לוקחים גלילי נייר בתוליים לייצור קרטון והמחיר שלהם עולה למעלה. הגורם השני הוא בשיעור כושר הייצור. אמצעי יצור בעולם, בתחום שלנו, עובדים בשיעור של 98-97 אחוזים. אין עוד איפה לייצר את המוצר שלנו.

במקביל הביקוש עולה הביקוש – יחד עם אמצעי ייצור שנמצאים בתפוסה מלאה וזה משפיע. לדוגמה, אם רוצים מכונה חדשה לייצור נייר לקרטון, צריך להשקיע בין 200-300 מיליון דולר לבנות את המכונה. אבל זה אם יש לך מפעל קיים ועובד. אם אין מפעל כזה, צריך כפול בכסף ובזמן, בין 400 ל-600 מיליון דולר ובין 4 ל-6 שנים. זה נותן לנו שקיפות איפה בונים כאלה מפעלים בעולם, כמה טונות זה ייצר ומתי זה יצא לפועל". הגורם השלישי, מוסיף המנכ"ל, נוגע לעלויות ה-OCC, מחירי חלק מחומרי הגלם בתהליך ועלויות ההובלה הימית שלהם.

תגיות