אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הטעם החמוץ של האקזיט: עובדי פרוטרום דורשים בונוס - ונערכים למאבק צילום: עמית שעל

הטעם החמוץ של האקזיט: עובדי פרוטרום דורשים בונוס - ונערכים למאבק

עובדי יצרנית תמציות הטעם והריח, שנמכרה השבוע ל-IFF לפי שווי של 6.4 מיליארד דולר, דורשים מההנהלה להיכנס עמם למו"מ; לדבריהם, "הרוכשת לא התחייבה להשאיר הפעילות בישראל"; פרוטרום: "ההסכם מבטיח המשך הפעילות בישראל"

09.05.2018, 18:10 | דרור רייך

עסקת הענק שנחשפה השבוע, שבמסגרתה נמכרת פרוטרום ל-IFF האמריקאית לפי שווי של 6.4 מיליארד דולר - מדאיגה את עובדי החברה; אלה דורשים מההנהלה להיכנס איתם למו"מ בחסות ההסתדרות כדי לשמור על זכויותיהם. כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

העובדים טוענים כי לא יקבלו נתח מסכום הרכישה; בנוסף, לדבריהם, הסכם המכירה אינו כולל התחייבות לשמר את הפעילות בישראל.

"הסכם המכירה של פרוטרום הותיר את ציבור העובדים - שבזכותם הגיעה החברה להישג המרשים והתקדימי - ללא כל נתח בהצלחה, למעט קומץ בכירים", נמסר מההסתדרות. "ההסכם נעשה תוך הפרחה של הבטחות כלכליות חסרות כל בסיס לגבי המשך פעילות החברה בישראל, כאשר בפועל לא ניתנה כל הבטחה קונקרטית להמשך התעסוקה של העובדים ושמירה על זכויותיהם. נציגות העובדים דורשת להיכנס למו"מ במטרה לשמור את זכויותיהם המעוגנות בהסכם הקיבוצי, לשפר את תנאי עבודתם ולקחת בחשבון גם את העובדים כחלק אינטגרלי הזכאי ליהנות מרווחי המכירה. ההסתדרות לא תיתן יד לפגיעה בעובדי פרוטרום".

אורי יהודאי מנכ"ל פרוטרום, צילום: עמית שעל אורי יהודאי מנכ"ל פרוטרום | צילום: עמית שעל אורי יהודאי מנכ"ל פרוטרום, צילום: עמית שעל

לפי תנאי העסקה למכירת פרוטרום, המייצרת תמציות טעם וריח, IFF תשלם 67% במזומן ו-33% במניות. הרכישה מגיעה כחודש לאחר חשיפת "כלכליסט" כי החברה נמצאת על הכוונת של שני גופים בינלאומיים גדולים, בהם IFF. מדובר באקזיט השני בגודלו אי פעם של חברה ישראלית - לאחר שבמרץ 2017 נמכרה מובילאיי לאינטל תמורת 15.2 מיליארד דולר. בהסכם, שאושר פה אחד על ידי הדירקטוריונים של שתי החברות, נקבע כי בעלי מניות פרוטרום יקבלו בתמורה לכל מניית החברה 71.19 דולר במזומן ו-0.249 מניות של IFF.

הסכם המכירה המלאה של פרוטרום לא נחשף במלואו, ולטענת החברה קיימת בו התחייבות לשמר את הפעילות בישראל לפחות בשלוש השנים הקרובות ללא שינוי בכוח האדם. בהודעת החברה לבורסה נמסר: "בהסכם המיזוג הודיעה החברה הרוכשת על כוונתה לשמר את פעילות המו"פ והייצור של פרוטרום בישראל, לתקופה שלא תפחת משלוש שנים ממועד הקלוזינג, בהיקף דומה לפעילות הנוכחית של פרוטרום בתחומים אלו טרם השלמת המיזוג". 

העובדים חוששים כי נוסח מעורפל זה יאפשר ל-IFF להעביר פעילויות מישראל למדינות אחרות ולבצע שינויים בכוח האדם. חשש זה נובע מההיסטוריה של IFF, שנקטה צעדים דומים ברכישות שביצעה בעבר.

בהודעה לבורסה של פרוטרום לא נכתב דבר לגבי בונוס לעובדים.

 

אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום, אמר לאחר פרסום האקזיט כי "נענינו לעסקה שאנו חושבים שהיא טובה לכלל בעלי העניין".

מפרוטרום נמסר בתגובה: "החברה רואה מאז ומתמיד בעובדיה שותפים להצלחתה. יודגש כי במסגרת ההסכם עם IFF הובטח המשך הפעילות היצרנית ופעילות המו"פ בישראל, בהיקפה הנוכחי, לשלוש שנים לפחות תוך כוונה להגדיל את הפעילות ולא לצמצמה. פרוטרום רואה בעובדיה נכס ראשון במעלה, ותמשיך להקפיד לשמור על זכויות העובדים גם בעתיד".

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות