אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכירת אבגול יוצאת לדרך; המרוויח הגדול - בנק לאומי צילום: עמית שעל

מכירת אבגול יוצאת לדרך; המרוויח הגדול - בנק לאומי

יצרנית הבדים הלא ארוגים מדימונה אישרה שאינדורמה ההודית-תאילנדית רוכשת את השליטה בה; לאומי פרטנרס המחזיקה ב-15% מאבגול תמכור את הנתח שלה לאינדורמה תמורת 255 מיליון שקל

13.05.2018, 12:10 | חזי שטרנליכט

יצרנית הבדים הלא ארוגים אבגול עוברת לידיים הודיות. כך אישרה הבוקר (א') החברה בדיווח למשקיעים בבורסה.

קראו עוד בכלכליסט

כפי שדווח לראשונה ב"כלכליסט", קרן אתמבה הבריטית המחזיקה בשליטה באבגול (50.76%) דרך חברת HFH אינטרנשיונל, מוכרת את השליטה. תג המחיר הינו 5.78 שקלים למניית אבגול. מה שמגלם לאבגול שווי של כ-1.7 מיליארד שקל. הרוכשת, חברת אינדורמה התאילנדית, רוכשת גם את החלק של לאומי פרטנרס (14.96%) בעסקה. לאומי פרטנרס תקבל בעסקה 255 מיליון שקל והיא צפויה לרשום רווח הון לפני מס בהיקף של 118 מיליון שקל.

אלוקה לוהיה מייסד אינדורמה , צילום: ויקיפדיה אלוקה לוהיה מייסד אינדורמה | צילום: ויקיפדיה אלוקה לוהיה מייסד אינדורמה , צילום: ויקיפדיה

מניית אבגול קופצת הבוקר ב-10% בפתיחת המסחר בבורסה בת"א. שווי השוק של החברה הבוקר, טרם התחלת המסחר לפי השער של יום חמישי האחרון, עמד על 1.16 מיליארד שקל. בין הסיבות לפער בין הזינוק בבורסה לבין השווי שהעסקה מייחסת לאבגול, אפשר למנות את העובדה שסגירת העסקה טרם בוצעה ותתבצע בהמשך השנה, שער המניה שלפיו נרכשת השליטה באבגול נקוב בדולרים ועשוי להשתנות. כמו כן, בעסקה נרכשת השליטה בלבד, והחברה לא נמחקת לפי שעה מהמסחר, כך שבעלי מניות המיעוט נשארים עם המניות, ואינם מקבלים תמורה בדומה לבעלי המניות שמכרו את חלקם - הקרן הבריטית ולאומי פרטנרס.

לפי ההסכם שנחתם, השלמת ההסכם תתבצע בתקופה של 120 הימים הקרובים. בנוסף תינתן עוד אופציה להאריך את המו"מ בעוד 45 יום אם הדבר יידרש. לפי ההערכות שפרסמה החברה הרוכשת, העסקה תושלם במחצית השנייה של 2018, בכפוף לאישורים רגולטורים. בתקופה הקרובה יפעלו הצדדים ליישום מנגנון שיאפשר לרוכשת להציע לרכוש את המניות שתנבענה ממימוש אופציות שהוקצו לעובדים ולדירקטורים של החברה וחברות הבת שלה, בתמורה למחיר המניה ובלבד שהמימוש ייעשה לאחר מועד ההשלמה של העסקה.

דיויד מלדרם, מנכ"ל אבגול, על רקע מפעל החברה, צילום: עמית שעל דיויד מלדרם, מנכ"ל אבגול, על רקע מפעל החברה | צילום: עמית שעל דיויד מלדרם, מנכ"ל אבגול, על רקע מפעל החברה, צילום: עמית שעל

אינדורמה הינה חברה תאילנדית שמניותיה נסחרות בבורסה התאילנדית. החברה הוקמה ב-1994 על ידי איש העסקים ההודי אלוקה לוהיה (Aloke Lohia). מטה החברה נמצא בבנגקוק והיא נסחרת בבורסה התאילנדית לפי שווי של כ-10 מיליארד דולר. כמו מייסד החברה, מרבית חברי ההנהלה שלה הם מהודו.

אבגול היא יצרנית הבדים הלא ארוגים השלישית בגודלה בעולם בתחום ההיגיינה, ומחזיקה בנתח שוק של 10% בתחום. היא נשלטה על ידי קרן אתמבה (Ethemba Capital) הבריטית. לאבגול אתרי פעילות ייצור שונים בארץ, לרבות קווי ייצור באזור התעשייה ברקן שנמצאים בשלבי העברה למפעל של החברה בדימונה. כמו כן, היא מחזיקה באתרי ייצור בחו"ל. אבגול מייצרת מגוון רחב של מוצרים המתבססים על בדים לא ארוגים, לרבות מוצרים שנחשבים למורכבים בתחום כגון חיתולי תינוקות ומוצריי היגיינה נשית.

לפי הנתונים שסיפקה אינדורמה, תעשיית ההיגיינה היא הצרכנית הגדולה ביותר של בדים לא ארוגים לשימוש חד פעמי. שוק ההיגיינה הגלובלי צפוי לקצב גידול שנתי של 6%-7% והביקוש לבדים לא ארוגים למוצרי היגיינה ממשיך להיות מבטיח, בעיקר בעקבות הגידול בשווקים מתפתחים ועליית התמ"ג לנפש בדגש על דרום אמריקה, אפריקה ואסיה (לדוגמא בסין ובהודו), ושינויים דמוגרפיים מתמשכים. הגידול בשימוש במוצרי היגיינה למבוגרים שאינם שולטים בסוגרים, שהוביל לגידול של פי שישה בביקוש לבדים, ממשיך להאיץ את הגידול הכללי של התעשייה.

בין הגורמים שעומדים מאחורי העסקה נמצאת חברת הייעוץ הפיננסי רוטשילד ושות' שייעצה באופן בלעדי לאינדורמה ונצ'רס, בהובלת אבי גולדברג שהקים את הסניף המקומי של רוטשילד ואורס קוגל שעומד בראש תחום הנייר והאריזות ברוטשילד. הליווי המשפטי לעסקה בוצע ע"י משרד עורכי הדין הרצוג, פוקס נאמן, שייצגו את החברה הרוכשת, משרד עו"ד ברנע ייצגו את הקרן הבריטית שמכרה את השליטה באבגול. ליווי בדיקת הנאותות הפיננסית בוצע ע"י KPMG.

תגיות