אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות הפיקוח: מחירי הקייטנות לגנים עלולים לעלות בקיץ צילום: דודו בכר

למרות הפיקוח: מחירי הקייטנות לגנים עלולים לעלות בקיץ

בפברואר פרסם שר הפנים, אריה דרעי, צו פיקוח על מחירי הקייטנות; ואולם חלק מהרשויות המקומיות הודיעו שיקיימו את הצו - אך יוסיפו על השירותים המפוקחים שירותים נוספים שיובילו לעלויות יותר גבוהות

13.05.2018, 19:04 | ספי קרופסקי

רשויות מקומיות מתריעות כי לא יוכלו לעמוד בצו הפיקוח על מחירי קייטנות לגנים שהוציא משרד הפנים בפברואר השנה. מבדיקה שערך מרכז המחקר והמידע בכנסת, לקראת דיון שיתקיים מחר בנושא בוועדת הפנים, עולה כי חלק מ-25 הרשויות שנשאלו כלל אינן ערוכות לקיום הצו, אחרות מתכוונות לקיים אותו באופן חלקי, בעוד שחלקן יפעילו קייטנות שאינן תואמות את הוראות הפיקוח במקביל למפוקחת. המשמעות היא שבחלק מהמקרים, אם לא יוחלט על מהלך מתואם בין משרדי הפנים והחינוך לבין מרכז השלטון המקומי, המחירים עלולים לעלות עבור הורים לילדי גנים ביישובים מסוימים.

קראו עוד בכלכליסט

יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס ויו"ר ועדת הפנים יואב קיש הציעו לאור הבעיה שנוצרה למשרדי החינוך והפנים להחיל את תוכנית הקייטנות המסובסדות שכבר פועלת בכיתות א' עד ג' גם על ילדי הגנים, ובכך לפתור את הבעיה. מהלך שכזה תלוי בכך שהמדינה תמציא תקציב ייעודי נוסף לכך, כשלא ברור אם מהלך שכזה יתאפשר.

בפברואר האחרון פרסם שר הפנים אריה דרעי את צו הפיקוח על מחירי הקייטנות המגביל את המחירים ל-1,218-1,036 שקל עבור קייטנה של 15 ימי פעילות ביולי. אלא שהרשויות ומרכז השלטון המקומי טוענים כי המחיר כלל לא יאפשר להן לספק שירותי בסיס לילדים ודורשות ממשרד הפנים להעלות את תקרת המחיר המרבי.

(ארכיון), צילום:  דודו בכר (ארכיון) | צילום: דודו בכר (ארכיון), צילום:  דודו בכר

בינתיים, לפי בדיקת מרכז המחקר והמידע, חלק מהרשויות הודיעו שיקיימו את הצו - אך יוסיפו על השירותים המפוקחים שירותים נוספים שיובילו לעלויות יותר גבוהות. כך למשל הורים שיבקשו לשלוח את ילדיהם לקייטנה הנמשכת עד 13:00 ישלמו בהתאם לתקרה שנקבעה בצו החדש, אך אם יבקשו להרחיב את שעות הפעילות של ילדיהם עד 16:00 – יידרשו לשלם תשלומים גבוהים יותר מכפי שהיה נהוג בעבר.

במרכז השלטון המקומי טוענים כי הצו שהוציא השר דרעי התקבל בניגוד להמלצות של ועדה שהוא עצמו כינס על מנת לבחון את סוגיית הפיקוח, כשבחלק מהמקרים תקרת המחיר הריאלית שעליה המליצה הוועדה גבוהה בכ-30% עד 40% מזו שנקבע בצו שפורסם בפברואר. לפי המרכז, גם כלל לא הוכשר מערך פיקוח ליישום הצו החדש.

ממרכז השלטון המקומי נמסר בתגובה: "לא ניתן יד להכנסת השלטון המקומי לגירעונות כבדים לטובת הון פוליטי. שר הפנים מינה ועדה מייעצת בנושא והתעלם מההמלצות שלה תוך אישור צו שרירותי שאינו מתיישב עם הנתונים בשטח. יו"ר מרכז השילטון המקומי חיים ביבס, יחד עם יו"ר ועדת הפנים ואיכות הסביבה יואב קיש, פנו לשר החינוך ולמנכ"ל משרד החינוך, לשם קידום החלת בתי הספר של הקיץ גם בגני הילדים ברמה נאותה ומחירים ריאליים, שיאפשרו מענה הולם לתושבים".

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "המשרד מצר מאוד על המאמץ של מרכז השלטון המקומי לשבש שוב, שנה אחרי, את חוק הפיקוח על הקיטנות הציבוריות שחוקקה הכנסת, מוצר ציבורי מדרגה ראשונה, הנותן מענה למצוקת המשפחות הצעירות. למעשה נוקט מרכז השלטון המקומי בצעדים אנטי חברתיים, שבמהותם פוגעים בתושבי הרשויות: משפחות עם ילדים הקורסות תחת הנטל בימי קיץ. המשרד לא הטיל על הרשויות את עלות ההוזלה כפי שנטען, אלא בחר במודל המוזיל את המחיר תוך הורדת עלויות. משרד הפנים מזכיר כי במאמץ ניכר, פעל להגדלת המענקים השונים לרשויות, לכ-4.7 מיליארד שקל, שבהגדרה מיועדים גם לשפר את השירות לתושב".

תגיות