אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך דואגים למים נקיים ולמזון איכותי ל-10 מיליארד איש צילום: אוראל כהן

FoodTech 2018

איך דואגים למים נקיים ולמזון איכותי ל-10 מיליארד איש

מים וקרקע, המשאבים הבסיסיים לייצור מזון, מתמעטים והולכים ברחבי העולם בקצב מהיר. הפיתוחים הטכנולוגיים בתחומי החקלאות והמזון מתמקדים כעת בייצור שיהיה בלתי תלוי במשאבים אלה. מי משקיע במה שנאכל בעתיד?

14.05.2018, 10:12 | מאיר אורבך

"כדי לייצר ק"ג בשר, דרושים 4,000 ליטר מים. חקלאות בעלי החיים תופסת 30% מהאדמות החקלאיות. 25% מהמים על פני כדור הארץ מנוצלים לייצור בשר בצורה בלתי יעילה. כמות גזי החממה שנפלטים מייצור הבשר עולה על אלה שנפלטים מכל כלי הרכב בעולם יחד". את הנתונים המטרידים האלה הציג פרופ' עודד שוסיוב מהאוניברסיטה העברית בהרצאתו במפגש טכנולוגיות ואוכל של "כלכליסט". עוד אמר שוסיוב ש"לא נוכל לעשות את אותם הדברים שעושים כיום ולהישאר בני קיימא".

לפרטים ולהרשמה ל-FOODTECH 2018 לחצו כאן

קראו עוד בכלכליסט

בתוך שנים ספורות יאכלסו את כדור הארץ כ־10 מיליארד איש. כיצד ישתו מים נקיים ויאכלו מזון איכותי? התשובה לכך טמונה בפתרונות טכנולוגיים חדשניים שייצרו מזון תוך שימוש מינימלי במים ובקרקע.

הפרס: עד 300 אלף שקל תחרות המהלך החדשני הבא של תעשיית המזון הנושאים אליהם התחרות מפנה זרקור הם טכנולוגיית מזון, טכנולוגיה בחקלאות, בריאות, אופטימיזציה בשרשרת אספקה וחדשנות בשיווק מאיר אורבךלכתבה המלאה

ניצני הפודטק בארץ

בישראל הפודטק הוא תחום מתפתח, וניצנים ראשונים של השקעות מתחילים להיראות: לצד חממות ומאיצים שקמים, ישנן גם כמה קרנות המשקיעות בתחום. קרן בסמר, למשל, היא קרן הון סיכון גדולה שמשקיעה בדרך כלל בתחום הסייבר, והשקיעה לאחרונה בחברת הפודטק פרוספרה. פרוספרה פיתחה פלטפורמת תוכנה שנועדה לשפר את רווחיותם של גידולים חקלאיים על־ידי ניתוח נתונים מתקדם, בינה מלאכותית ולמידת מכונה.

שדה אספרגוס עם חיישני השקייה תת-קרקעיים, צילום: אוראל כהן שדה אספרגוס עם חיישני השקייה תת-קרקעיים | צילום: אוראל כהן שדה אספרגוס עם חיישני השקייה תת-קרקעיים, צילום: אוראל כהן

בישראל יש כיום כ־650 חברות הפועלות בתחומי טכנולוגיות המזון והחקלאות, כך עולה ממחקר שערכה חברת סטארט־אפ ניישן סנטרל.

מתוכן כ־250 חברות פעילות, כאשר 35% מתוכן קמו בחמש השנים האחרונות. חברות הסטארט־אפ בתחום גייסו כ־189 מיליון דולר ב־2017.

מדפסת אוכל, צילום: בלומברג מדפסת אוכל | צילום: בלומברג מדפסת אוכל, צילום: בלומברג

בשנה האחרונה מעודדת קרן ההון סיכון JVP הקמת מרכז יזמות פודטק גדול בתמיכה ממשלתית בצפון הארץ, בשאיפה להפוך את אזור קריית שמונה למרכז הפודטק של ישראל. באפריל האחרון אף הגיעו לישראל נציגים של תאגידי ענק בתחום המזון כגון פפסיקו, מונדלייז ונסטלה על מנת לבחון שיתופי פעולה עם חברות מקומיות.

חברות צעירות ומבטיחות

ממשלת ישראל הקצתה 95 מיליון שקל להפיכת קריית שמונה והגליל העליון למוקד כלכלי בתחומי טכנולוגיות המזון והחקלאות. התוכנית כוללת הקמת מתחם מיקרו־תעשייה על שטח של 15 אלף מ"ר, תמריצים לסטארט־אפים ולחברות בתחומי המזון והקמת מכון מחקר לאומי למזון.

"החברות בתחום מאוד צעירות ולכן לא רואים את אותן ההשקעות כמו בחברות ביוטק או הייטק. אני מאמין שנראה השקעות משמעותיות ורכישות של חברות ישראליות בעתיד הקרוב מאוד בזכות ההתקדמות שלהן בתחום", אמר ל"כלכליסט" המומחה לגיוסים והשקעות בתחום בארי שינדלר, שותף בפירמת עורכי הדין גרינברג טראוריג.

ראש מטה ומנהלת פרויקטים אסטרטגיים בתנובה נגה סלע אמרה ל"כלכליסט" כי "עולם הפודטק הישראלי משופע ביזמים מבריקים וביוזמות פורצות דרך, אבל חסר מאוד את הפלטפורמה ליישום ולמסחור. זהו אחד המקומות המרכזיים שבהם לחברות תעשייתיות יש ערך מוסף משמעותי ואפילו חיוני".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ומה יקרה אם האנושות תתרבה ותתבסס על ותפתח תלות בכמויות
בכמויות עצומות ודמיוניות של אוכל שמיוצר בטכנולוגיות עילית של פודטק, כמויות שלא ניתן לגדל באופן טבעי ללא שימוש בטכנולוגיות פודטק של מדע בדיוני מתוחכם? מה יקרה אם וירוס מחשב יפגע במדפסות התלת מימד שמדפיסות את המזון של האנושות? למה לא פשוט לצמוח בקצב שניתן באופן טבעי? מראש שהאנושות לא תצמח בקצב לא הגיוני וכך לא יהיו שואות ברגע הראשון שיהיה פגיעה מסיבה כלשהי בטכנולוגיית המזון. בשביל מה לרוץ קדימה כל כך מהר וליפול במשבר הראשון? עדיף מראש לצמוח יותר לאט וכך לא להיקלע למשבר יותר מידי דרמתי שעלול להוביל לשואות גרעיניות שיהרסו את הכל, לכל האנושות.
ג  |  15.05.18
1.
חרטא
לא חסר פיתרונות גם היום, החקלאים בארץ יודעים את העבודה ויודעים לייצר יותר מפחות. אבל המדינה הורגת אותם בכל דרך אפשרית. החל מאי יכולת לגייס ישראלים לעבודה. ובהמשך מניעת עובדים זרים. סגירת ברז המים כאשר יורד פחות גשם. לקיחת הקרקע החקלאית למטרה אחרת (ושהחקלאי יסתדר עם איזה פיצוי) והכי חשוב שרי חקלאות שלא עושים כלום למען החקלאות בארץ, אלא רק לאנשי שלומם.
זק  |  14.05.18