אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

FinTech 2018

"בקרוב צרכנים יוכלו לשלם בהוראות קבע גם בעסקות קמעונאיות"

שי פרמינגר, מנכ"ל ERN סליקת תשלומים ציין בכנס הפינטק של "כלכליסט" כי בעוד 3-5 שנים ייעלמו מחיינו גם פנקסי הצ'קים מנייר ויהפכו לצ'קים דיגיטליים לחלוטין

15.05.2018, 12:40 | אביב גוטר

"אני רוצה לדבר על תחום שיש בו בורות מטורפת במשק הישראלי. סך כל אמצעי התשלום זה נתוני בנק ישראל לשנת 2017, יותר מטריליון שקל בהוראות קבע, 305 מיליארד שקל בכרטיסי אשראי ונתון שאף אחד לא יודע אם נכון או לא – 200 מיליארד שקל במזומן. חדוה בר אמר כי 'אנחנו רוצים להפוך את כל אמצעי התשלום לדיגיטלים'. אבל עדיין לפי הנתונים היקף השימוש בכרטיסי אשראי גדל, ושימוש בצ'קים גדל בשיעור כפול". כך אמר שי פרמינגר, מנכ"ל ERN סליקת תשלומים, בכנס הפינטק של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ו-KPMG סומך חייקין.

"המזומן עצמו הוא המוצר שלא יכול להיות דיגיטלי לעולם", אמר פרמינגר. "הרגולטור קיבל החלטה להפוך את המזומן לאמצעי תשלום שהכי פחות בשימוש. החל מ-2019 לא יהיה ניתן לשלם במזומן מעל 11 אלף שקל".

"משנת 2016 החלו תהליכים בבנק ישראל שלא יהיה יותר צ'ק פיזי. הוא פחות נוח לשימוש, ולכן נהפוך את הצ'ק לדיגטלי, או על ידי הסלולר או על ידי חתימה על קופת בית העסק", אמר פרמינגר. "חוק הסליקה האלקטרונית שנכנס בשנה שעברה הפך את הצ'ק לחצי דיגיטלי. הוא אמנם נכתב בכתב יד אבל כל הבק-אופיס נסרק והופך לפלט דיגיטלי. זה מקל על הבנק, אבל מה איתנו הצרכנים? אני מאמין שבעוד 5-3 שנים מהיום גם הצרכנים ייהנו מהדיגיטציה.

שי פרמינגר, מנכ"ל ERN סליקת תשלומים , צילום: אוראל כהן שי פרמינגר, מנכ"ל ERN סליקת תשלומים | צילום: אוראל כהן שי פרמינגר, מנכ"ל ERN סליקת תשלומים , צילום: אוראל כהן

"לקוח יוכל לשלם לכל בית עסק באמצעות שידור לקופות העסקים, ונותנים אישור לביצוע העסקה. אם זה לא פינטק של מעבר ממוצר שלא מתאים לשנות ה-21 של הצ'ק הפיזי, הפכנו אותו לדיגיטלי לכל דבר ועניין. יש צורך להבטיח את התשלום, ולכן ההצלחה בהבטחת התשלומים היא הדבר שפורץ דרך בתחום".

לגבי הוראות קבע בנקאיות אמר פרמינגר כי "אין כמעט הוראות קבע בקמעונאות – כי אי אפשר לשלם ברשת חשמל עבור מכשיר סלולרי ב-12 או 36 תשלומים, כי מה יקרה אם הוראת הקבע תבוטל או תחזור? איך בתי העסק יכולים להבטיח? לכן בלי הבטחת התשלום אין תועלת במוצר. הוראות קבע ניתנות בתשלומים למדינה ולרשויות המקומיות. אנחנו מצאנו פתרון שיבטיח את התשלום, בדומה לנעשה בצ'קים, על בסיס הטכנולוגיה שלנו הכולל העברת מידע".

לסיום אמר פרמינגר: "לא צריך לכתוב יותר צ'קים להוראות באופן ידני. המסגרת הזאת מגבילה את היקף השימוש ונצליח לחסוך ללקוחות יותר כסף כדי להקל עליהם בנטילת הלוואות, וזאת בזכות השימוש באמצעי התשלום הדיגיטליים". 

תגיות