אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנושין: "הקפאנו את מלחמת הסחר"; סין: "לא התקפלנו" צילום: רויטרס

מנושין: "הקפאנו את מלחמת הסחר"; סין: "לא התקפלנו"

שלשום הודיעו בייג'ינג ווושינגטון שבכוונתן להמשיך לדון בהגדלת יצוא האנרגיה והמוצרים החקלאיים מארה"ב לסין. היום כותב ה"צ'יינה דיילי": "למרות הלחץ, סין לא התקפלה כפי שנשיא ארה"ב חשב. היא עמדה איתן והביעה את נכונותה לשאת ולתת"

21.05.2018, 09:25 | שירות כלכליסט

מלחמת הסחר נמצאת "בהשהיה" לאחר ששתי הכלכלות הגדולות בעולם הסכימו לסגת מאיומי המכסים שלהם בעודן עובדות על הסכם סחר רחב, כך אמר אתמול שר האוצר האמריקאי סטיבן מנושין. יום קודם הודיעו בייג'ינג ווושינגטון שבכוונתן להמשיך לדון בהגדלת היבוא הסיני של אנרגיה ומוצרים חקלאיים מארה"ב כדי לצמצמם את הגירעון הסחר השנתי בהיקף של 335 מיליארד דולר של ארה"ב מול סין.

קראו עוד בכלכליסט

ה"צ'יינה דיילי", העיתון הרשמי של השלטון הסיני, דיווח שניתן לשחרר אנחת רווחה לאור ההסכמות, וציטט את ראש צוות המשא ומתן הסיני, סגן הנשיא ליו הא, שאמר שהשיחות התבררו כ"חיוביות, פרגמטיות, קונסטרוקטיביות ופרודוקטיביות".

"למרות הלחץ, סין לא התקפלה כפי שנשיא ארה"ב חשב. היא עמדה איתן והביעה את נכונותה לשאת ולתת", נכתב במאמר מערכת של העיתון המתפרסם בשפה האנגלית.

מנושין אמר שההסכם התגבש לאחר שבשבת צוותי המשא ומתן של שתי המדינות הצליחו לנסח מסגרת עבודה לטיפול באיזון היקפי הסחר בעתיד. "אנחנו משהים את מלחמת הסחר. נכון לעכשיו הסכמנו להשהות את הטלת המכסים ולנסות להשתמש במסגרת העבודה החדשה שלנו", אמר שר האוצר האמריקאי לערוץ הטלוויזיה של פוקס. לדבריו, ארה"ב מצפה לראות עלייה משמעותית של 35%-40% ביצוא מוצרי החקלאות לסין עוד השנה, והכפלה של יצוא האנרגיה ב-5-3 השנים הקרובות. "יש לנו מטרות ספציפיות. אני לא הולך לחשוף אותן באופן פומבי, אבל הן פרטניות לכל תעשיה", אמר מנושין.

ההודעה בשבת לא הזכירה האם מתוכננות הקלות במגבלות שהוטלו בחודש שעבר על יצרנית ציוד התקשורת הסינית ZTE מצד משרד המסחר האמריקאי.

נשיא סין שי ג נשיא סין שי ג'ינפינג ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ (ארכיון) | צילום: איי פי נשיא סין שי ג

אך למרות האופטימיות, מזהירים מספר אנליסטים מבייג'ינג שהמתח סביב הסחר בין 2 המדינות צפוי להימשך, ושעל סין להיות מוכנה לפעולות נוספות מצד ממשל טראמפ. "אופטימיזם עיוור עלול להוביל את סין להפסד בצומת הדרכים הנוכחית", אמר שי אינהונג, מומחה ליחסי ארה"ב סין באוניסרסיטת רנמין בבייג'ינג.

תגיות