אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחר: הכלכלן הראשי יגיש את ההמלצות למתווה הפעולה לקראת תום הזיכיון של כיל בים המלח צילום: עומר מסינגר

מחר: הכלכלן הראשי יגיש את ההמלצות למתווה הפעולה לקראת תום הזיכיון של כיל בים המלח

יואל נוה פורש מתפקידו באוצר במועד המתוכנן, אף שלא הצליח להשלים את אישור המתווה. יגיש את טיוטת ההמלצות לשר האוצר, על אף עמדת משרד המשפטים כי היא אינה סופית

21.05.2018, 21:00 | עמרי מילמן
בעוד יומיים יסיים את תפקידו הכלכלן הראשי במשרד האוצר יואל נוה אחרי ארבע שנים בתפקיד. אולם המשימה הגדולה ביותר שהוטלה עליו עדיין לא הסתיימה: קביעת מתווה הפעולה של הממשלה לקראת תום הזיכיון של כיל בים המלח בשנת 2030.

נוה עמד בראש צוות שגיבש טיוטה להמלצות כבר בינואר השנה כפי שנחשף ב"כלכליסט", אולם משרד המשפטים סירב להפיץ את ההמלצות לציבור ודרש לבצע בהן מקצה שיפורים.

קראו עוד בכלכליסט

נוה צפוי להגיש את ההמלצות המעודכנות של הצוות לשר האוצר משה כחלון מחר (ג') או מחרתיים. לדברי גורמים המעורבים בנושא, ההמלצות הסופיות אינן מכילות שינויים מהותיים ביחס לטיוטה. כעת כחלון יידרש להחליט האם להפיץ את המסקנות להערות הציבור. מבחינת משרד המשפטים, "טיוטת הדו"ח נמצאת בהליכי עבודה בכמה משרדי ממשלה והיא טרם הושלמה". קיים חשש שכחלון יאמץ את העמדה הזו ויימנע מפרסום הדו"ח שיש בו פוטנציאל ליצירת לחצים על הממשלה ועליו. במקביל הצוות עצמו לא יתקדם בעבודה בגלל היעדרו של נוה.

מפעלי ים המלח של כיל, צילום: חיים הורנשטיין מפעלי ים המלח של כיל | צילום: חיים הורנשטיין מפעלי ים המלח של כיל, צילום: חיים הורנשטיין

פרישתו של נוה היתה ידועה כבר מזמן, שכן מדובר בתאריך הסיום שעליו סוכם עם כניסתו לתפקיד, אך כחלון עדיין לא מצא לו מחליף. כמו למרבית התפקידים הבכירים באוצר גם לתפקיד זה לא מחויבת ועדת איתור, וכחלון יכול למנות בעצמו את מי שהוא רוצה בהתאם לכללי נציבות שירות המדינה. נוה הוא האחרון בהנהלת האוצר שלא מונה על ידי כחלון, אלא על ידי קודמו יאיר לפיד. אף שלא נרשם עימות בולט בין השניים החלטת כחלון שלא להפוך לקבוע את המינוי הזמני של נוה כממונה על התקציבים, העיד על הרצון של כחלון למנות את האנשים הנוחים לו.

ובכל זאת הוא הטיל על נוה את מלאכת ההכנה לתום הזיכיון של כיל, סוגיה מורכבת ונפיצה. הצוות הוקם באוגוסט 2015 בעקבות דו"ח ועדת ששינסקי 2 והיה אמור להגיש את מסקנותיו במאי 2016. אולם מורכבות הנושא גרמה לכך שעד היום לא הוגש הדו"ח הסופי.

אף שתום הזיכיון של כיל בים המלח הוא רק ב־2030, חברי הצוות הבינו כי על הממשלה לפעול כבר בתקופה הקרובה כדי שלא להגיע למצב שבו אי־הוודאות תפגע בתשתיות הקיימות בעקבות הזנחה של כיל, או שייווצר מצב שבו אין לממשלה ברירה אלא להאריך את הזיכיון לכיל תמורת תנאים מקלים.

תגיות