אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"8,000 שקל בחודש מבחינת האלוביצ'ים זה לחיות כפסע מקו העוני" צילום: מוטי קמחי

תיק 4000

"8,000 שקל בחודש מבחינת האלוביצ'ים זה לחיות כפסע מקו העוני"

כך טענה היום הסנגורית של בני הזוג החשודים במתן שוחד במסגרת דיון בערעור שהגישו על ההחלטה שלא לשחרר כספים שהוקפאו להם עם תחילת החקירה נגדם. הפרקליטות: "בחוק מדברים על אמצעי מחייה סבירים, לא על אלה שהחשוד היה מורגל בהם"

21.05.2018, 21:26 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

"המדינה מדברת על דמי קיום בהיקפים של 8,000 שקלים בחודש, ומבחינת הדרישה של בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ' זה לחיות כפסע מקו העוני". כך אמרה היום (ב') עו"ד מיכל רוזן-עוזר, הסנגורית של בעל השליטה בבזק ואישתו, החשודים במתן שוחד לראש הממשלה בנימין נתניהו. זאת במהלך דיון בבית המשפט המחוזי בת"א שבו הציגה הפרקליטות את הסכום שלדעתה מהווה לפי הפסיקה דמי קיום סבירים לאדם שחשוד בהלבנת הון, שרכושו הוקפא והוא מתגורר בדירתו.  

קראו עוד בכלכליסט

הדיון שנערך היום הוא במסגרת ערעור שהגישו אלוביץ' ואישתו על החלטת בית המשפט השלום בת"א שלא לשחרר את נכסיהם שהוקפאו עם פתיחת החקירה. מדובר בכל רכושם של השניים הכולל נדל"ן, חשבונות בנק, ניירות ערך, חפצי אומנות, תכשיטים, טבעות, עגילים ושעוני יד בשווי של עשרות מיליוני שקלים.

שאול ואיריס אלוביץ שאול ואיריס אלוביץ' | צילום: אוראל כהן שאול ואיריס אלוביץ

"אני חושבת שכאשר מדובר בעבירות של מיליארד שקל, והסכום התפוס הוא 10% מזה, אנחנו לא יכולים לשחרר כספים מקופת החילוט כלאחר יד", אמרה בדיון נציגת הפרקליטות עו"ד ניצן וולקן. סכומי העבירה שמייחסת הפרקליטות לבני הזוג אלוביץ', כך היא הוסיפה בדיון, מבטאים את התמורה שהם הפיקו ממכירת מניות yes לבזק בעסקת בעלי עניין ב-2015. עסקה שעל פי החשד קיבלה את אישור משרד התקשורת, בתמורה לסיקור מלטף שהוענק לראש הממשלה ושר התקשורת דאז, בנימין נתניהו, באתר "וואלה" שבשליטת משפחת אלוביץ'.

"אי אפשר להתעלם מכך שאלוביץ' מתגורר בוילה בצהלה, והוא גם לא מיוצג על ידי הסנגוריה הציבורית", הוסיפה עו"ד וולקן. "בהעדר תצהיר (על הכנסותיהם של בני הזוג, ת.ג וז.ש.ל), המצב הוא שככל הנראה קיימים מקורות כספיים אחרים שאנחנו לא יודעים עליהם. לכן בקשתנו מבית המשפט היא שלא לשחרר כספים מקופת החילוט מבלי שתהיה תשתית עובדתית בעניין זה".

אלוביץ' רוצה את הפנסיה

אלוביץ' ביקש בין היתר לשחרר לידו באופן מידי דמי קיום של 46,508 שקל ברוטו – קצבת הפנסיה החודשית שלה הוא זכאי עם הגיעו לגיל 70. השופט עלאא מסארווה מבית משפט השלום בת"א דחה את הבקשה, אך במקביל הורה לבני הזוג, המיוצגים על ידי עוה"ד רוזן-עוזר וז'ק חן, להגיש תצהירים בהם יפרטו את הוצאותיהם החודשיות הבסיסיות, על מנת ש"ייפסק סכום שיעמוד על קרקע מוצקה ככל הניתן. על המבקשים לפרט הכנסותיהם (או למעשה להצהיר מעל העדר הכנסות)". השופט הסכים לשחרר חשבון שבו כ-38 אלף שקלים, אשר אליו מקבל אלוביץ' את קצבת הזקנה שלו.

כאמור, אלוביץ' ואישתו ערערו על ההחלטה שבה לדבריהם: "נפלו טעויות מהותיות – בראש והראשונה בכך שבית המשפט הכשיר את תפיסת חפצי האומנות והתכשיטים על אף שזו נעשתה בניגוד לדין וללא צווי תפיסה".

"במישור המהותי", אמרה היום בדיון נציגת הפרקליטות, "צריך להבין מה אלוביץ' מבקש כאן ובאיזה אופן הוא מבקש לעשות זאת: לשחרר כספים מתוך קופת החילוט. הוו שהוא נתלה עליו הוא אמצעי מחייה סביר ומקום מגורים סביר. צריך להדגיש כי בחוק מדברים על אמצעי מחייה סבירים ולא מדברים על אמצעי מחייה שהחשוד היה מורגל או שהוא שואף אליהם".

כאמור נציגי הפרקליטות הפנו לפסקי דין לפיהם הסכום שנקבע לאדם שהמשיך לגור בביתו הוא 8,000 שקלים. "השכר הממוצע במשק עומד על כ-9,000 שקל", הוסיפו נציגי הפרקליטות. "הדרך היחידה היא להסתמך על עובדות ונתונים. המחייה שלו לא מפורטת כמו מחיר הארנונה והחשבונות והקניות בסופר וכד'".

כאמור עו"ד מיכל רוזן-עוזר שייצגה את בני הזוג בדיון התרעמה. "לעניין שחרור סכומי הכסף: חברתי מדברת על היקפים של 8,000 שקלים בחודש, ומבחינת דרישה מהעוררים זה לחיות כפסע מקו העוני. רק לאחרונה ניתן פסק דינה של השופטת ענת ברון בבית המשפט העליון, כאשר בית המשפט מדבר על שאלת המידתיות. בתיק שם נקבע כי היקף הלבנת ההון הוא כ-8 מיליון שקלים, והיא מורה על תפיסה של כ-2 מיליון שקלים. אומר בית המשפט העליון שאפשר היה לתפוס גם 6.8 מיליון שקלים. חברתי אמרה שהכלל הוא שמחלטים בסוף ההליך את כל הסכום, ואומר בית המשפט העליון אחרת".

בתוך כך, הפרקליטות הודיעה לבית משפט השלום בת"א כי היא הגיעה להסכמה עם סנגוריה של איריס אלוביץ', לפיה האיסור עליה להגיע למשרדי חברת בזק יוארך בעוד 45 ימים החל מיום שישי. כלומר עד ה-10.7.18.

תגיות