אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האיש שעזב את אפל לטובת WeWork צילום: אוראל כהן

ראיון כלכליסט

האיש שעזב את אפל לטובת WeWork

שיווה רג'ראמן עזב משרה מבוקשת באפל כדי להפוך למנהל המוצר הראשי של חברת חללי העבודה. בראיון ל"כלכליסט" מסביר מדוע עשה זאת, מה מיוחד בעיניו ב-WeWork ואיזה שימוש עושה החברה בטכנולוגיות מתקדמות כדי לסייע לשוכרי המשרדים

22.05.2018, 14:36 | מאיר אורבך
שיווה רג'ראמן נכנס בחודשים האחרונים לתפקיד מנהל המוצר הראשי של WeWork, לאחר תקופה קצרה כבכיר באפל ותקופה ארוכה כסגן נשיא בספוטיפיי. בראיון ל"כלכליסט" סיפר על עתיד מפעילת חללי העבודה - ומדוע עזב את אפל לאחר חצי שנה בלבד.

קראו עוד בכלכליסט

"כבר כשנכנסתי לאפל הכרתי את אדם נוימן (מייסד WeWork - מ"א), התלהבתי מהחזון של החברה ורציתי להצטרף, אבל העובדה שלחברה לא היו משרדים בחוף המערבי לא איפשרו לנו להתחבר", אמר. "אחרי שהחברה הקימה משרדים כאן הבנתי שאני יכול להגשים את הייעוד שלי ולהתחבר לחברה, כשהיא ברגעים נכונים של צמיחה". לדבריו, יש רגעים מעטים מאוד בחיי חברה בהם ניתן להצטרף ולחולל שינוי אמיתי, ולכן ויתר על התפקיד באפל ועבר אל WeWork.

שיווה רג שיווה רג'ראמן | צילום: אוראל כהן שיווה רג

מה עשית בספוטיפיי?

"לפני סופטיפיי הייתי תקופה נפלאה ביוטיוב, בה עסקתי בצד הקריאטיבי ולמדתי הרבה. בספוטיפיי היית אחראי על הפרסונליזציה של האתר, כשרצינו שיהפוך ליותר מאשר אייטיונס בענן והתחלנו עם מערכת של המלצות שבועיות. אני מאוד מאמין בעתיד של ספוטיפיי, במיוחד לאחר הצלחת ההנפקה שלהם".

רג'ראמן אחראי בWeWork על המוצר הטכנולוגי של החברה. בעייני רבים נתפסת החברה כחברת נדל"ן, אך היא מעסיקה כ-400 אנשי טכנולוגיה, מהם כ-100 פה בישראל, בצוות שמוביל רון גורה. "אני אחראי על בניית התוכנה והאפליקציה שלנו שמשרתת את הצרכים הפנימיים של החברה וכן את צורכי השותפים שלנו", סיפר רג'ראמן. "כאשר אנחנו מציעים לאנשים שטח, אנחנו צריכים להבין מה אנשים עושים איתו. אנחנו שמים חיישנים בחללי העבודה שלנו שמאפשרים לנו לדעת איך משתמשים בהם בצורה אופטימלית. קח למשל חברה של 1,000 איש שאנחנו מנהלים לה את החלל: אנחנו יודעים להגיד לה אחרי זמן מה מה הדרך האופטימלית להשתמש בו. המידע שאנחנו אוספים מאפשר לנו גם לבוא והלציע להם שינויים ואולי אף הגדלת חללל או אפילו בניין בעת הצורך".

"דבר נוסף הם היישומים שבנינו, שמחברים חברים לחברים בנינו מערכת המלצות, מערכת אשר מאפשרת לתכנן אירועים, גילינו שאנחנו יכולים לחבר בין האנשים אצלנו באמצעות הטכנולוגיה, אחד מחפש מעצב לוגו, השני מחפש לתכנן אירוע וכולם מתחברים דרך האפליקציה שלנו בתוך הקהילה".

חיישנים במשרדים, אפליקציות לשוכרים. רג חיישנים במשרדים, אפליקציות לשוכרים. רג'ראמן | צילום: אוראל כהן חיישנים במשרדים, אפליקציות לשוכרים. רג

לצד ההצלחה של חללי העבודה ברחבי העולם, החלה החברה להפעיל לפני כשנתיים את WeLive - פרויקט אשר שואף ליישם את אורח העבודה השיתופי גם בחיים האמיתיים עם מבני מגורים שבהם חללי מחייה משותפים. כיום מפעילה החברה שני בניינים בלבד בניו יורק וושינגטון. כשנשאל מה התוכניות של החברה בתחום, השיב שחללי העבודה המשותפים הם ליבת העשייה של WeWork, אך ההנהלה בוחנת אפיקים נוספים, כמו שירות המגורים וכמו תחום החינוך.

היכן אתה רואה את העתיד של WeWork?

"אני רואה את העתיד שלנו כחלק מההתפתחות של העתיד העירוני. אני רוצה לראות שארגונים יחשבו עלינו כשהם מתכננים את ההתפתחות שלהם. אני רוצה ללמוד איך קהילות עובדות ומה הן צריכות ולנסות להפיק עבורן את הטוב ביותר. אנחנו שואפים שהמקומות שנבנה יהיו הליבה של הקהילה, שאנשים ישתמשו במגוון השירותים שלנו לצרכים שלהם". לדבריו, אחד הדברים שלמד בקריירה שלו הוא חשיבותה של שקיפות בניהול, מה שעוזר להבטיח שהצוותים תחתיו יפתרו בעיות אמיתיות ויהיו ממוקדים בעיקר. "חברות מחפשות פתרונות אמיתיים, ואנחנו מאוד טובים בזה".

לא מפחד ממשברי נדל"ן

בשבועות האחרונים עוררה החברה עניין רב עם גיוס החוב שלה באמצעות אג"ח גיוס, שחשף את נתוני החברה וגם את הבעייתיות הרבה בתזרים המזומנים שלה. לפי מסמכים שהגישה החברה לקראת ההנפקה, הכנסותיה ב-2017 הסתכמו בכ-886 מיליון דולר. תזרים המזומנים שלה באותה שנה עמד על 244 מיליון דולר ומנגד היא ביצעה באותה שנה השקעות אדירות בהיקף של 1.5 מיליארד דולר, בעיקר כדי לבצע התרחבות מאירופה וארה"ב על עבר סין. לפי המסמכים, ל-Wework יש נכון למרץ 2018 כ-234 מרכזים שפזורים על פני 22 מדינות. עוד חשפה החברה כי יש לה הסכמי שכירויות בהיקף של 5 מיליארד דולר עד 2022.

רג'ראמן לא התייחס לנתוני החברה, אך הפגין קור רוח אל מול אפשרות של משבר נדל"ן, שעשוי להשפיע על ליבת העשייה של WeWork: "אני לא חושש בזכות העסקים הרבים שיש לנו עם תאגידים עסקיים שאנחנו מנהלים עבורם חללי עבודה", אמר. "הרבה חברות לא ידעו לנהל את הנדל"ן שלהן והן באות אלינו כדי שנעשה את זה טוב יותר. אם בעבר לכל חברה היה שרת הרי שמרבית החברות כיום ישתמשו בענן של אמזון או כל ענן אחר. יש הרבה חוסר יעילות בניהול נדל"ן; כאן אנחנו נכנסים - וזה יעזור לנו במקרה של משבר עולמי".

תגיות