אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
את הסרט הזה המשקיעים בוונטייז לא הזמינו צילום: שרון ברקת

את הסרט הזה המשקיעים בוונטייז לא הזמינו

חודשיים אחרי הסכם מכירת השליטה בספקית ה־VOD בפרמיה חלומית לאולפנים מהוליווד, השלמת העסקה מתעכבת. שורה של מהלכים הביאה לדילול בעלי המניות, ונכון לעכשיו, סוף טוב לסרט הזה כלל לא מובטח

23.05.2018, 08:14 | חזי שטרנליכט

המשקיעים שוברים את הראש בניסיון לנחש מה עובר על וונטייז(vonetize) הנתנייתית, יצרנית התוכנה להזמנת תוכן על פי דרישה (VOD). החברה הפתיעה לפני חודשיים כשהודיעה כי השליטה בה תימכר בשווי גדול פי כמה מזה שבו היא נסחרת בתל אביב, לאולפני דסילו (desilu) ההוליוודיים, אך מאז המשקיעים זוכים לטלטלה בסגנון סרט מתח, כשנכון לעכשיו, סוף טוב שלו כלל לא מובטח. בשבוע שעבר הודיעה וונטייז, מדי יום, על התפתחות נוספת שדיללה את בעלי המניות ולא הוסיפה להם בריאות.  

קראו עוד בכלכליסט

ב־16 במרץ חתמו בעלי השליטה בוונטייז – נועם יוספידס (26.58%), סלומון דין (12.31%), לוי אורן (9.46%) וסלומון דניאל יואל משה (7.29%) – על מכירת אחזקותיהם בחברה לאולפני דסילו שבעבר הרחוק הפיקו, בין היתר, את הסדרה "מסע בין כוכבים". יתרת המניות (39.38%) של וונטייז מוחזקת בידי הציבור. העסקה כללה שני שלבים, הראשון שבהם היה מכירה של 3.5 מיליון מניות (9% ממניות השליטה) במחיר של 1.41 דולר למניה (4.9 שקלים לפי השער היציג באותו מועד), פרמיה חלומית של 298% על המניה שנסחרה במחיר של 1.23 שקלים באותו יום.

מחיר הרכישה גילם לוונטייז שווי של 50 מיליון דולר, והמניה עלתה ב־82.9% ביום הדיווח על העסקה. השלב השני בעסקה, שאמור לצאת לדרך עד מרץ 2019, מאפשר לבעלי השליטה בוונטייז לאלץ את אולפני דסילו לקנות את יתרת אחזקותיהם לפי אותו מחיר מניה (1.41 דולר) בכפוף לאחד מהתנאים: הנפקה או רישום למסחר של אולפני דסילו, עסקת מיזוג או רכישה של האולפנים או גיוס מהותי שיבצעו או מכירה של מניותיהם בשוק המשני.

אלא שמאז חתימת ההסכם נרשמה תנודתיות רבה במחיר המניה, ושווי השוק שטיפס ל־85 מיליון שקל באפריל החל להתערער במהירות. רק ב־12 באפריל עדכנה וונטייז את המשקיעים כי הצ'קים עבור השלב הראשון בעסקה התקבלו, ולכשיופקד הכסף, החברה תשוב ותעדכן. אלא שגם עדכון זה לא יצא עד השבוע שעבר. ביום שלישי שעבר הודיעה וונטייז כי העיכוב נובע "מעניינים טכניים הקשורים לרוכשת בלבד". הנושא, על כל פנים, אמור לפי הדיווח להיות מוסדר בתוך שבועיים מאותו מועד, כלומר — עד סוף החודש.

נועם יוספידס מנכ"ל וונטייז , צילום: שרון ברקת נועם יוספידס מנכ"ל וונטייז | צילום: שרון ברקת נועם יוספידס מנכ"ל וונטייז , צילום: שרון ברקת

דילול המשקיעים מתחיל

בוונטייז, כך יש לשער, מקווים כי אכן העסקה תתקדם בהתאם למה שסוכם. חלק מהסיבה לעיכוב בהשלמת השלב הראשון של העסקה, לפי הערכות, נעוץ בכך שהזמן שנקצב להשלמת העסקה היה צפוף מדי עבור האולפנים שעוסקים ברכישת פעילויות נוספות במקביל. לוונטייז יש גם תוכניות גדולות לעתיד לבוא, שכוללות בחינת רישום מניותיה למסחר כפול, מתוך ראייה שאפשר יהיה לבחון את מיזוג הפעילות של אולפני דסילו לתוכה.

אך במקביל לדיווח על העיכוב בקבלת הכספים התרחשו בשבוע שעבר אירועים נוספים, שדיללו את בעלי המניות שעדיין נותרו בשוק. ביום רביעי נודע כי חברת IXYS, שהעמידה בעבר הלוואה של 2 מיליון דולר לוונטייז, בחרה להמיר גם את החלק השני של ההלוואה למניות החברה.

בנוסף, יום לאחר מכן יצאה וונטייז למהלך לא צפוי של גיוס הון, שבוצע שלא בתיאום עם חתמים או פעילי שוק ההון ובדיסקאונט של 13.8% על מחיר המניה. בצעד זה בעלי המניות דוללו שוב דרך גיוס נוסף של מניות וכתבי אופציה. בסיומו גייסה וונטייז 1.73 מיליון שקל במזומן עבור המניות ועוד סכום כפול – 3.4 מיליון שקל – הונפק בכתבי אופציה, שאין ודאות שיתממשו בעתיד לגיוס הון נוסף. אך אם אופציות אלה ימומשו, הדבר צפוי להמשיך ולדלל את בעלי המניות.

קריסת המניה מחמירה

כתוצאה מההנפקה שבוצעה בדיסקאונט על מחיר השוק, מניית וונטייז קרסה ביום חמישי האחרון ב־19.1%. מחיר המניה עם פתיחת המסחר באותו יום עמד על 1.63 שקלים בעוד המניות המונפקות הוצעו בשער של 1.41 שקלים. אף שוונטייז גייסה רק 1.73 מיליון שקל בהנפקה שבה תכננה לגייס 9.87 מיליון שקל, וזאת מבלי לשקלל את כתבי האופציה, המניה קרסה למחיר של של 1.32 שקלים בתום המסחר. מגמת הירידה בשווי החברה נמשכה גם השבוע, כאשר המניה איבדה 11% נוספים עד אתמול, לשווי של 49.7 מיליון שקל.

הרציונל של בעלי השליטה בוונטייז להנפקת הבזק, היה כי הכסף שאמורים האולפנים מהוליווד לשלם ממילא מגיע לבעלי השליטה ולא מוזרם לחברה. לכן על וונטייז עצמה להמשיך את הפעילות לגיוס המשאבים הדרושים לה להמשך פעילותה השוטפת. אף שהנפקת הבזק הסתיימה ללא הצלחה ניכרת, בסביבת החברה הביעו שביעות רצון יחסית מההיקף שגויס שיספיק, כנראה, למימון המשך פעילותה עד להשלמת האקזיט המיוחל.

 

עבר מזהיר ועתיד מעורפל

אולפני דסילו הוקמו בשנות החמישים והיו אחראים אז להפקות פאר בהוליווד. שם האולפנים המקורי הורכב מקיצור השמות של דסי ארנאז ולוסיל בול, שני כוכבי הסדרה "I love lucy". בשנות החמישים והשישים הפיקו אולפני דסילו גם את סדרת "מסע בין כוכבים" ("Star Trek") המיתולוגית וגם את הסדרה המפורסמת לא פחות, "משימה בלתי אפשרית" ("Mission: Impossible"). אלא שפעילות האולפנים ההיא הופסקה עוד בשנות השישים, וכיום הגוף שמחזיק בזכויות לספריית הסדרות הטלוויזיוניות היא רשת CBS האמריקאית.

בגלגולם הנוכחי, אולפני דסילו שייכים לחברת הפקה פרטית של צ'ארלס הנסלי, שנמצאת בשלבי הפקה מחודשת לטרילוגיית סרטים בשם "V the movie" בתקציב מתוכנן של 120 מיליון דולר לסרט. במועד חתימת העסקה דיווחה וונטייז כי שווי האולפנים מוערך ב־2 מיליארד דולר וכי בכוונתה להכניס אותם בצורת מיזוג עם פעילות וונטייז דרך רישום כפול בוול סטריט.

דסי ארנאז ולוסיל בול. אולפני דסילו, שקרויים על שמם, כבר לא קיימים, צילום: ויקימדיה דסי ארנאז ולוסיל בול. אולפני דסילו, שקרויים על שמם, כבר לא קיימים | צילום: ויקימדיה דסי ארנאז ולוסיל בול. אולפני דסילו, שקרויים על שמם, כבר לא קיימים, צילום: ויקימדיה

וונטייז פיתחה פלטפורמה טכנולוגית שכוללת מערכת לאספקת שירותי VOD שאותם היא מוכרת ללקוחות ביתיים, ובנוסף היא מוכרת את הטכנולוגיה ללקוחות עסקיים, בעיקר יצרני סטרימרים וחברות להפצת תוכן. ב־2017 רשמה וונטייז הכנסות של 1.3 מיליון דולר והפסד כולל של 5.64 מיליון דולר.

בפברואר השנה היא חתמה על הסכם עם יצרן הסטרימרים האמריקאי Roku Roku שיפיץ את שירותי וונטייז בפורמט הפרסום הממוקד (Adressable TV). ל־Roku Roku כ־19 מיליון משתמשים פעילים מדי חודש, רובם בארה"ב הצופים בכמיליארד וחצי שעות וידיאו בחודש. לחברה גם זכויות לשידור סרטים בטכנולוגיית 4K בברזיל ובמקסיקו והסכם הפצה לשירותי SmartVOD במדינות אמריקה הלטינית.

תגיות