אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרקע ליד כיכר המדינה צפויה להימכר ב־300 מיליון שקל צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

קרקע ליד כיכר המדינה צפויה להימכר ב־300 מיליון שקל

היזם יוסי אברהמי מצוי במו"מ מתקדם לרכישת השטח הסמוך לדרך נמיר עליו מתוכננות להיבנות 168 דירות בשני בנייני מגורים של 15 קומות

24.05.2018, 06:56 | דותן לוי

היזם יוסי אברהמי נמצא במשא ומתן מתקדם לרכישת קרקע ברחוב ויסוצקי 8-6 בתל אביב, כך נודע ל"כלכליסט". אברהמי הציע עבור הקרקע סכום של כ־300 מיליון שקל.

רחוב ויסוצקי ממוקם בצפון ת"א בסמוך לדרך נמיר, צפונית לרחוב ז'בוטינסקי ומזרחית לכיכר המדינה. למגרש שנרכש יש תב"ע מאושרת שמאפשרת לו להקים שני בנייני מגורים של 15 קומות (כולל קומת קרקע) וכוללים כ־168 יחידות דיור.

מתוכן כלל הדירות בפרויקט רק כ־60 מהדירות יהיו גדולות וכל היתר, דירות קטנות בשטח של 70-60 מ"ר. בסך הכל השטח הבנוי יעמוד על כ־14 אלף מ"ר שטח עיקרי, כן כוללת התוכנית שטחי מסחר לכיוון דרך נמיר.

הקרקע משנה בעלים

זו קרקע שמחולקת לשניים: הקרקע ברחוב ויסוצקי 8 הוחזקה בעבר על ידי חברת הבנייה די־רום אשר רכשה אותה ב־1999 מהמועצה לשיווק פרי הדר. די־רום התכוונה לקדם במגרש פרויקט לדיור מוגן, זאת בהתאם לתב"ע המאושרת באותה עת, ואף החלה בעבודת חפירה במקום. אולם באותה תקופה נקלעה די־רום לקשיים כלכליים ונכנסה להסדר נושים שבמסגרתו הוצעו כמה מנכסיה למכירה, ובהם המגרש בויסוצקי.

המגרש שעליו ייבנה הפרויקט, צילום: עמית שעל המגרש שעליו ייבנה הפרויקט | צילום: עמית שעל המגרש שעליו ייבנה הפרויקט, צילום: עמית שעל

בשנת 2007 נמכרה הקרקע לחברת צמרות טאואר תמורת כ־11 מיליון דולר (כ־46 מיליון שקל). עוד קודם להליך המכירה חייבה העירייה את החברה לכסות את הבור שנחפר, ומאז הקרקע משמשת את תושבי האזור כמגרש חניה.

על הקרקע בוויסוצקי 6 בנוי מבנה משרדים ישן שהוחזק על ידי מספר בעלים פרטיים.

דיור מיוחד

 

בעבר חברו בעלי צמרות טאואר לבעליו של הבניין כדי להגדיל את שטח התוכנית ואת זכויות הבנייה בה, ולאחר איחוד עם הקרקע הסמוכה עומד שטח המגרש על כ־4 דונם. כן, אושרה תב"ע חדשה, וייעודו הקודם ל"דיור מוגן ומשרדים" שונה ל"למגורים ודיור מיוחד”.

את התב"ע קידם מטעם היזמים משרד גידי בר אוריין אדריכלים, ועל התכנון אחראים משרד בר אוריין והאדריכל רני זיס.

אולם במשך השנים התגלעו סכסוכים בין צמרות טאואר לבין הבעלים של בניין המשרדים ולאחר הליך של גישור הוחלט על מכירת הנכס. ב־2017 פורסם מכרז לקרקע, עם מחיר מינימום של 350 מיליון שקל, אך הוא נכשל ופורסם שוב מחדש רק לקראת סוף אותה שנה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
תל אביב מזמן לא שייכת לישראלים
להוציא כמה אנשים שבאמת עשו חיל מבחינה כלכלית(שיהיה להם לבריאות) או כאלה שירשו דירה שם ומשדרגים, מרבית הנדל"ן שנמכר שם הוא לתושבי חוץ שמוכנים לשלם 60K למטר וצפונה. גם אם בועת הנדל"ן בישראל תתפוצץ יום אחד, בת"א הירידות יהיו מיינוריות, זאת פלנטה אחרת.
הקלקלן  |  24.05.18
3.
החדשות בידיעה הזאת, זה שיתוף הפעולה התמוהה בין רני זיס לבין אדריכל השני
רון חולדאי מבין טוב מאוד מה קורה, וגורמים בוועדות מבינים טוב מאוד מה קורה, ובמדינת תל אביב שורר שקט מופתי בנדון.(ברור שהכל בגלל 'המקצועיות' שלהם) כמעט כל יזם מדקלם את הצמד הזה שחולש על עשרות/מאות פרויקטים להתחדשות עירונית, והאבסורד, שיזמים ומחתימי חתימות, מתגאים בקשרים האלה שלהם עם העירייה.
לא בכדי, רוב היזמים מעדיפים אותם מול העירייה  |  24.05.18
2.
1.8 מליון שקל מעלות דירה אחת זה רק הקרקע - בזיון!!
זה למה מחירי הדירות כאלה גבוהים... במקום לבנות 15 קומות, שיבנו 100 קומות!, שזה 800 דירות בשני בניינים, שזה 370 אלף שקל לדירה בעלות קרקע, תוסיפו על זה עוד 250 אלף לדירה, והגענו ל650 אלף שקל דירה חדשה 50 מטר במגדל בתל אביב... הבעייה שיש פה קבלנים חזירים, גם אם היו בונים 100 קומות כל דירה היו משווקים ב2.5 מליון שקל...
trhv  |  24.05.18
לכל התגובות