אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בפעם הראשונה: התרמת דם של מד"א באירוע של הקהילה הגאה צילום: דוברות מד"א

בפעם הראשונה: התרמת דם של מד"א באירוע של הקהילה הגאה

לאחר שביוני שעבר שונה הנוהל במשרד הבריאות שמנע מגברים גאים לתרום דם, תוצב ניידת של מד"א במסגרת כנס בריאות לקהילה הגאה

25.05.2018, 10:35 | רונן ניב

בשיתוף מערכת זירת הבריאות

אירועי שבוע הגאווה בתל אביב 2018 שמארגן המרכז הגאה של עיריית תל אביב-יפו, יצאו לדרך ב־17 במאי, היום הבינלאומי למאבק בהומופוביה, ואלה נערכים תחת הכותרת: "קהילה עושה היסטוריה". בין שלל האירועים יתקיים היום (שישי, 25 במאי, החל בשעה 9:00) בגן מאיר כנס בריאות לקהילה הגאה: "לדבר בריאות בגאווה". במסגרת הכנס תוצב ניידת של מד"א לטובת איסוף תרומות דם מהבאים ובהם חברי הקהילה. הצבת הניידת היא חלק משיתוף פעולה בין מד"א ובין המרכז הגאה בתל אביב ואגודת הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים).

כזכור, בחודש יוני 2017, הודיעו במשרד הבריאות על שינוי במדיניות קבלת תרומות הדם, ולפיו גברים בקהילה הגאה יורשו לתרום דם בתנאי שיצהירו שלא קיימו יחסי מין עם גברים בשנה שלפני התרומה. עד תקופה זו חל איסור גורף לאסוף תרומות דם מגברים שקיימו יחסי מין עם גברים משנת 1977. בינואר 2018 ביוזמת מד"א רועננה ההנחיה, ונקבע מנגנון שיאפשר לחברי הקהילה לתרום דם. בחודש אפריל האחרון נכנסה ההנחיה לתוקף.

קראו עוד בזירת הבריאות

"לשלב בין בריאות ובטיחות"

"מדובר בדיאלוג שמתנהל כבר מעל לשנה ושותפים לו בין היתר אגודת הלהט"ב, מד"א, הוועד למלחמה באיידס ובנק הדם", מרחיב גל וגנר קולסקו, מנהל המרפאה הגאה בגן מאיר, המשמש גם יו"ר משותף של החברה לרפואת להט"ב בהסתדרות הרפואית בישראל (הר"י). לדבריו, "שיתוף הפעולה הזה מבקש לשלב בין בריאות ובטיחות, ומבחינתנו מדובר בצעד גדול ומשמעותי, אבל זה בהחלט לא סוף פסוק".

 

פרופ פרופ' אילת שנער, סמנכ"ל שירותי הדם של מד"א | צילום: דוברות מד"א פרופ

 

עוד מוסיף וגנר קולסקו: "הכנס עצמו נערך זו השנה החמישית והוא עוסק בשורה רחבה של נושאים על החוט המקשר שבין להט"בים ובריאות. לצד מגוון הרצאות וסדנאות, חשבנו שזה אלמנטרי שבאירוע כזה גדול תוצב גם ניידת של מד"א שתאפשר לבאי הכנס לתרום דם. זו הדרך שלנו להעלות את הנושא למודעות ולאפשר לגברים בקהילה לתרום דם בראש מורם ומבלי להתבייש. אני יכול לומר שהקהילה ממשיכה לפעול על מנת שתרומות הדם יהיו פשוטות עוד יותר".

פרופ' אילת שנער, סמנכ"ל שירותי הדם של מד"א, מציינת: "פעילות זו, בתוספת שדרוג הבדיקות הנערכות למנות הדם לזיהוי מחלות העלולות לעבור בעירוי, מאפשרים לגשר בין שמירה על בטיחותן הגבוהה של מנות ומרכיבי הדם, ובין הרצון של חברי הקהילה לתרום ולקחת חלק בהצלת חיים. אני מבקשת להודות לכל המומחים המקצועיים, לרפואת עירויים ולמניעת מחלות זיהומיות, לנציגי קהילת הלהט"ב, ולוועד למלחמה באיידס על שיתוף הפעולה המצוין בהכנת התהליך החדש".

אלי בין, מנכ"ל מד"א, מסכם: "כיום כלל האוכלוסייה יכולה להירתם למען הצלת חיים, ללא תלות בנטייה המינית. תרומת דם הינה זכות וחובה אזרחית המשותפת לכלל אזרחי ישראל. אני רוצה להודות לפרופ' אילת שנער שבזכות קישוריה ומקצועיותה הרבה מצאה את הפתרון שהוביל לכך שכלל האזרחים יכולים לממש זכות וחובה זאת ובכך להגדיל את מאגר תורמי הדם להצלת חיים".

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

תגיות