אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כצפוי: בנק ישראל הותיר את הריבית ברמה של 0.1% צילום: בלומברג

כצפוי: בנק ישראל הותיר את הריבית ברמה של 0.1%

שיעור הריבית נותר ללא שינוי כבר מעל שלוש שנים, מאז מרץ 2015. בהודעת הוועדה המוניטרית נמסר כי "מאז החלטת הריבית האחרונה חלה עלייה בציפיות לאינפלציה מהמקורות השונים: הציפיות והתחזיות לשנה עדיין מצויות מתחת לגבול התחתון של היעד". בנושא שוק הדיור מציינים בבנק ישראל כי בששת החודשים האחרונים נרשמה ירידה של 2.7% במחירי הדירות, וכן נמשכת הירידה בהשקעה בבנייה למגורים

28.05.2018, 16:00 | עמרי מילמן

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל הותירה את הריבית על שיעור של 0.1%, כך לפי הודעת הבנק המתפרסמת היום (ב'). שיעור הריבית נותר ללא שינוי כבר מעל שלוש שנים, מאז מרץ 2015.

קראו עוד בכלכליסט

בהודעת בנק ישראל צויין כי "מאז החלטת הריבית האחרונה חלה עלייה בציפיות לאינפלציה מהמקורות השונים: הציפיות והתחזיות לשנה עדיין מצויות מתחת לגבול התחתון של היעד, אולם הציפיות קדימה לאינפלציה החל מהשנה השנייה מצויות בתוכו, והציפיות לטווחים הארוכים מעוגנות סביב מרכז היעד". עוד הוסיפו כי "שער החליפין האפקטיבי שומר על יציבות יחסית; מאז החלטת הריבית האחרונה נרשם ייסוף של 1.4% לאחר פיחות בשבועות שקדמו לה".

בנוגע לשוק הדיור נכתב כי "מאז שהחלה הירידה במחירי הדירות, הם ירדו ב-2.7% (בששת החודשים האחרונים שלגביהם התפרסמו נתונים). היקף העסקאות של משפרי הדיור ממשיך לרדת, אך נתוני הקצה מצביעים על עלייה בעסקאות של רוכשי דירה ראשונה. היקף נטילת המשכנתאות החדשות ממשיך לעלות וריבית המשכנתאות מתייצבת לאחר שב-2017 היא ירדה. נמשכת הירידה בהשקעה בבנייה למגורים".

קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל, צילום: עמית שעל קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל | צילום: עמית שעל קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל, צילום: עמית שעל

כשהוועדה המוניטרית מנסה להעריך את סביבת האינפלציה היא מנתחת בעיקר את השילוב שבין האינפלציה בפועל, תוך שימת דגש על המדדים לאינפלציה בניכוי השפעות חד-פעמיות שונות, לבין הציפיות לאינפלציה לטווחים הקצרים. כדי לקבוע שסביבת האינפלציה התבססה בתחום היעד, הוועדה תבחן גם את הציפיות והתחזיות מהמקורות השונים, ותותיר את המדיניות מרחיבה עד שתשתכנע שחזרתה של האינפלציה ליעד איננה זמנית, והיא אכן מבוססת. יעד האינפלציה הוא טווח של עלייה של 1%-3%.

החלטת הריבית הבאה תימסר ב-9 ביולי.

מדד המחירים לחודש אפריל עלה ב- 0.4%, גם במצטבר ב-12 החודשים האחרונים (אפריל 2018 לעומת אפריל 2017) עלה המדד ב-0.4%.

תגובות

בית ההשקעות הלמן-אלדובי מסר כי "עלייה מסוימת בציפיות האינפלציה בישראל ומנגד חזרה של מגמת התחזקות השקל מול סל המטבעות כמו גם חולשה מסוימת בכלכלה העולמית שמסתמנת בחצי הראשון של השנה הותירו את שער הריבית בישראל ללא שינוי. אנו ממשיכים להעריך שהריבית בישראל לא תעלה בשנת 2018".

מאידך בפיוניר סבורים כי "תרחיש העלאת הריבית כבר ב- 2018 אפשרי בהחלט". לדבריהם, "אנו מאמינים כי במידה שבחודשים הקרובים האינפלציה תמשיך לעלות והשקל ימשיך להיחלש אל מול הדולר, בנק ישראל יעלה את הרבית כבר השנה. אנו ממליצים להתייחס לתרחיש הזה כריאלי".  

תגיות