אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטרנט זהב יוצאת לגיוס ופותחת פתח להשתלטות על בזק צילום: אוראל כהן

אינטרנט זהב יוצאת לגיוס ופותחת פתח להשתלטות על בזק

החברה שמחזיקה בשליטה בבזק ביקשה ממשרד התקשורת להוריד את היקף האחזקה הנדרש לשליטה בחברה מ-50.01% ל-35%, זאת כדי לאפשר לה לגייס 110 מיליון שקל; אם הבנקים הנושים לא ישתתפו בגיוס, המהלך יאפשר לגורם יחיד להשתלט על החברה במקומם

31.05.2018, 19:00 | גולן חזני

אינטרנט זהב הנשלטת בידי הבנקים הנושים של יורוקום של שאול אלוביץ', תצא בשבוע הבא לגיוס הון של לפחות 110 מיליון שקל.

היכולת של החברה המחזיקה בשליטה בבזק לגייס בתנאים הנוכחיים היא מוגבלת, משום שהגיוס עשוי לדלל את בעלי השליטה - הבנקים הנושים של יורוקום ושאול ויוסף אלוביץ' - מ-61% ל-50% בלבד, כאשר היקף האחזקה הנדרש לשליטה בבזק הוא 50.01%.

גיוס בתנאים שישאירו את בעלי השליטה בהיקף האחזקות הנדרש - אינו פותר את בעיית הנזילות בחברה. אינטרנט זהב זקוקה להון של 100 מיליון שקל לפחות כדי לעמוד בתשלומים למחזיקי האג"ח שלה, להם היא חייבת כ-700 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

כדי לאפשר גיוס הון מספק, פנתה אינטרנט זהב באופן עצמאי למשרד התקשורת בבקשה לשנות את היתר השליטה בבזק, כך ששיעור האחזקה המינימלי באינטרנט זהב לצורך השליטה בבזק ירד מ-50.01% ל-35% בלבד. כיום מחזיקים הבנקים הנושים של יורוקום (דיסקונט, הפועלים והבינלאומי) ב-55% מניות אינטרנט זהב, ואילו שאול ויוסף אלוביץ' מחזיקים ישירות ב-6% נוספים. השניים היו בעלי השליטה באינטרנט זהב דרך יורוקום שבבעלותם אולם הפסידו את המניות לאחר שיורוקום הגיעה לפירוק בעקבות בקשת הפועלים לאחר שפיגרה בתשלום חובותיה.

אינטרנט זהב מבקשת לגייס את ההון בהנפקה של 4 מיליון מניות במחיר של 8.3 שקלים למניה (נמוך ב-17% ממחירן היום בבורסה), ו-6.8 מיליון אופציות במחיר מימוש של 11 שקל למניה, שבמימוש מלא יזרימו לקופתה כ-110 מיליון שקל. מימוש כל האופציות יאפשר לרוכש בודד להגיע לאחזקה של 36% באינטרנט זהב, והן יוכלו להתממש רק אם משרד התקשורת יאשר עד סוף חודש מאי 2019 את בקשת החברה להורדת היקף האחזקה המינימלי לצורך היתר שליטה בבזק.

במקרה שלא יינתן אישור משרד התקשורת עד למועד, יוכלו מחזיקי האופציות להחליפן לאופציות מכר על מניות בי-קום ביחס של 1:4 ובמחיר מימוש של 46 שקל למנית בי-קום (הגבוה בכ-30% ממחיר הסגירה היום בבורסה).

הדילמה של הבנקים: להזרים הון או להסתכן באיבוד השליטה? 

הצעד שהוביל דורון תורג'מן, מנכ"ל אינטרנט זהב, מעמיד את הבנקים הנושים במצב שמחייב אותם לקבל החלטה אם להשתתף בגיוס ההון ולהזרים הון לאינטרנט זהב במסגרת הגיוס, ובכך לשמור על השליטה שלהם בחברה ודרכה בבזק.

החלטה של הבנקים לא להשתתף תדלל את חלקם ל-35%, אחוז אחד פחות מזה של גורם שעשוי להזרים את ההון ולהפוך לבעל המניות הגדול בחברה. לכלכליסט נודע כי לפחות גוף אחד מתכוון להגיש הצעה לרכוש את כל המניות והאופציות בהנפקה, מה שפותח פתח להשתלטות על בזק בהשקעה מינורית של פחות מ-130 מיליון שקל.

במקרה כזה יהפוך הרוכש בהשקעה של כ-130-120 מיליון שקל בלבד (בשל פרמיית השליטה יהיה המחיר במקרה כזה גבוה מ-110 מיליון) לבעל השליטה בחברה ודרכה בבזק.

ההחלטה של הבנקים אמורה להתקבל עד יום שני, כשדיסקונט, בעל החוב הגדול ביותר ביורוקום נוטה להזרים את ההון הדרוש לחברה ולשמור על השליטה, בעוד שני הבנקים האחרים מתלבטים.

דורון תורג דורון תורג'מן מנכ"ל אינטרנט זהב | צילום: אוראל כהן דורון תורג

הצעד של אינטרנט זהב מקרב את ההכרעה לגבי השליטה בבזק, לאחר שהאחים סיידוף שעמדו לרכוש את השליטה נסוגו. תנופורט של כידן דהרי וירון אדיב קיבלה אור ירוק מהבנקים לחתימת העיסקה אבל בעליה נדרשו להביא הצהרת עושר אישית שאותה לא סיפקו עד כה, כך שלבנקים אין אינדיקציה לגבי יכולתם לעמוד בתנאי העיסקה.

המהלך של תורג'מן מביא את קרב השליטה על בזק לידיים של אינטרנט זהב במקום בידי הבנקים, במהלך דומה לזה שנעשה בידי כלכלית ירושלים שיצאה להנפקת הון בה דוללו בעלי השליטה.

קיימת כמובן גם אפשרות שאת המניות והאופציות בהנפקה ירכשו גופים מוסדיים ולא גורם בודד ואז ימשיכו הבנקים לשלוט בבזק בזכות 35% האחוזים באינטרנט זהב, מבלי להזרים הון. הזרמת הון מצד הבנקים במטרה לשמור על השליטה היא האפשרות האופטימלית מבחינת אינטרנט זהב. משום שאז היא תוכל להנפיק 15 מיליון אופציות נוספות ולהגיע לגיוס של 165 מיליון שקל.

שלשום (ג') הודיעו המנהלים המיוחדים של אינטרנט זהב לבית המשפט כי הבנקים בוחנים הזרמת הון לאינטרנט זהב, שבארבעת החודשים האחרונים איבדה 60% משוויה בעקבות ירידה של 25% במניית בזק.

אינטרנט זהב זקוקה להון של 100 מיליון שקל לפחות כדי לעמוד בתשלומים למחזיקי האג"ח שלה, להם היא חייבת כ-700 מיליון שקל.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
טעות נוראית הבנקים מאבדים ערך וגם פרמיית שליטה
אם צריך להזרים הון בעל השליטה החדש צריך לעשות את זה באמצעות הנפקת זכויות ומבלי לאבד שליטה. גם כל אבני הדרך שנקבעו לתשלומים נוספים לבנקים בהתאם לשערי מניות בזק כבר לא רלוונטים כי שווי המניות בשירשור פוחת דרמטית. לא ברור איך הבנקים יורים לעצמם ברגל ונותנים לזה יד.
דויד  |  01.06.18
לכל התגובות