אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך בוחרים בנק לקחת בו משכנתא? צילום: pexels

איך בוחרים בנק לקחת בו משכנתא?

הבנק שממנו נבחר לקחת הלוואת משכנתא צפוי ללוות אותנו לפחות כמה עשרות שנים טובות. במאמר הבא נציג פרמטרים להשוואה בין הבנקים ונבין איך בוחרים את המסלול האידיאלי

03.06.2018, 09:51 | בשיתוף בנק לאומי
רכישת דירה היא ללא ספק העסקה הכי גדולה שנבצע בחיים. מלבד העלות הכוללת של הנכס, לרובנו אין מספיק הון עצמי ובשביל להשלים אותו נצטרך לקחת משכנתא. נכון להיום, ישנן 1.2 מיליון עסקאות משכנתא פעילות מתוך כ-2.2 מיליון משקי בית בישראל, מה שאומר שכל משק בית שני לוקח הלוואה כזו. חוץ מזה, סך ריבית המשכנתאות עומדת על 10 מיליארד שקל ולכן הבנקים מנהלים תחרות אגרסיבית על הכיס שלנו.

מן העבר השני, לנו כלקוחות יש אחריות גדולה בכל הנוגע לבחירת הבנק שממנו ניקח הלוואת משכנתא. התקופה הממוצעת למשכנתא פעילה היא 12 שנה ובסכומים של מאות אלפי שקלים, נרצה מטבע הדברים ליווי מקצועי של בנק אמין ונגיש. הבעיה היא שרובנו בוחרים משכנתא רק לפי סכום ההחזר החודשי וכך מתעלמים משאר הפרמטרים החשובים שאותם צריך להביא בחשבון.

אישור עקרוני וייעוץ ללא התחייבות

הפרמטרים הראשונים שאליהם צריך להתייחס כאשר בוחרים בנק לקחת בו משכנתא בכלל לא רלוונטיים להלוואה עצמה, אלא לתחושה שלנו כלקוחות פוטנציאליים. ראשית, מומלץ להתחיל בסינון גס בין הבנקים על ידי הגשת בקשה לקבלת אישור עקרוני להעמדת הלוואה. בנק שלא יסכים לתת לכם אישור כזה יורד מרשימת האופציות ואין טעם לבזבז זמן ומשאבים כדי לנסות לשכנע אותו.

קבלת האישור העקרוני תאפשר לכם להמשיך בתהליך לנטילת משכנתא. כאן תרצו לתת עדיפות לבנק שמתייחס אליכם ברצינות ומאפשר לכם לתאם פגישת ייעוץ ללא התחייבות. זה אולי נראה מובן מאליו בהלוואות בסדר גודל של משכנתא, אך בחלק מהבנקים עדיין לא הפנימו את חשיבות הגורם האנושי.

 , צילום: pexels צילום: pexels  , צילום: pexels

רגע האמת: בחירת הבנק לפי המשכנתא

לא באמת חשבתם שאפשר לבחור בנק לקחת בו הלוואה של מאות אלפי שקלים בלי לבדוק איזה תנאים הוא מציע. השלב הפרקטי של השוואה בין הבנקים מחייב אתכם להכין היטב את שיעורי הבית, לקבוע את מסגרת התקציב ולהחליט מראש באיזה סכום החזר חודשי תוכלו לעמוד. על בסיס הנתונים האלה תוכלו לבחור מסלול הלוואה ולהתייחס לעוד כמה פרמטרים חשובים.

מומלץ לבחור בנק שמאפשר לכם לפזר סיכונים ולא מחייב אתכם למסלול אחד. כדאי לתת עדיפות לבנק שמעניק גמישות בביצוע שינויים בהלוואה, לרבות אפשרויות מיחזור ופירעון מוקדם, ולבחון באותה הזדמנות מה יקרה ליתרת ההלוואה לאורך זמן.

במקביל, רצוי לבדוק את העלות הכוללת של המשכנתא ולבחור בנק שמקפיד על ההנחיות בכל הנוגע לתמהיל ההלוואות בריבית משתנה. בסופו של דבר, לאמינות של הבנק יש משמעות כי כל טעות של הפקיד תעלה לכם ביוקר ואתם תצטרכו לספוג בגללה את הסנקציות.

תגיות

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות