אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנהלת הרמוניה לעובדים: אין לנו כסף לשלם משכורות; צפויים להגיש בקשת פירוק בימים הקרובים צילום: יובל חן

הנהלת הרמוניה לעובדים: אין לנו כסף לשלם משכורות; צפויים להגיש בקשת פירוק בימים הקרובים

ל"כלכליסט" נודע כי 100 עובדי רשת האביזרים והריהוט לבית צפויים להגיש בקשה למנות מפרק זמני לחברה, לאחר שהנהלת החברה הודיעה להם שהיא בבעיה תזרימית ולא תוכל לשלם להם משכורות

03.06.2018, 18:56 | אורנה יפת וענת רואה

שוב, רשת הרמוניה לבית בדרך לפירוק. ל"כלכליסט" נודע כי 100 עובדי רשת האביזרים והריהוט לבית צפויים להגיש בימים הקרובים בקשה למנות מפרק זמני לחברה. זאת בשל בעיות תזרים מזומנים אליה נקלעה החברה שבבעלות מירן מלכה. הנהלת החברה הודיעה לעובדים שהיא בבעיה תזרימית ולא תוכל לשלם להם משכורות. ככל הנראה העובדים מעריכים כי אין סיכוי להבראה ולכן החליטו להגיש בקשת פירוק ולא בקשה להקפאת הליכים.

כבר מאז שנת 2016 ובתהליך שנמשך עד היום, נמצאת רשת העיצוב וכלי הבית בתהליך של סגירת סניפים וצמצום שטחי מסחר. במהלך שנת 2017 סגרה הרשת שבעה סניפים ומאז תחילת השנה הנוכחית נסגרו שבעה סניפים נוספים.

רשת הרמוניה לבית , צילום: יובל חן רשת הרמוניה לבית | צילום: יובל חן רשת הרמוניה לבית , צילום: יובל חן

בעבר התבטא מירן מלכה ואמר כי הוא יצא מקניונים ששכר הדירה בהם גבוה והחנות מתקשה להרוויח בהם ויעביר את החנויות לפאוור סנטרס. אך נראה כי גם מהמרכזים הפתוחים נאלצה הרשת לסגת וסגרה בשנתיים האחרונות גם חנויות בישפרו סנטר נס ציונה ובמרכזי ביג הפתוחים.

מירן מלכה, אחיו של אבי מלכה לשעבר בעל רשת האופנה ML שקרסה ונרכשה על ידי משקיע זר, רכש את הרמוניה לבית בשנת 2006. מירן מלכה רכש את הרשת מכינוס נכסים והרחיב את הפריסה שלה, שבשיא הגיעה לכ-30 סניפים. כיום מונה הרמוניה לבית כ-13 סניפים בלבד ולדברי גורמים בענף הקמעונאות היא נקלעה לבעיות תזרים בשל ההתרחבות שלה ופתיחת סניפים בקניונים.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
מצטער לומר אבל הסיבה המרכזית לקריסה היא....
הזכיינים! הרי בתכל'ס מה אתם רוצים ממלכה? הוא מה אכפת לו אם הרשת תקרוס? את הקופונים הוא גזר יופי ומי שמסובך בחובות זה לא הוא. מקסימום הוא ממנה מפרק ועם הכסף שמשך מהחברה הוא עובר לעסק הבא. א-ב-ל, הוא לא יכול היה להתרחב בחיים בלי הזכיינים. וזו הבעיה. בא אדם שחולם לפתוח עסק ולעשות מיליונים, אוכל את מצגות השווא של בעל הבית, ונכנס להרפתקה מסוכנת במקום להיות זהיר. זכיינות היא סכנה איומה, בטח ובטח של רשתות דיסקאונט (כמו: כפר השעשועים, קופיקס, אופיס דיפו וכו'), משום שהיא כרוכה בתנאים דרקוניים. איך אדם הגיוני לא מבין את זה שאף אחד לא יכול למכור במחירים ממש נמוכים ביחס להוצאות תפעול ואחזקה ולהרוויח לאורך זמן (כשאין לו בסיס לקוחות נאמן)? אז לפתוח זכיינות ולרדוף אחרי לקוחות, כשאתה יודע שתשלם לבעל הרשת אחוז גבוה מההכנסות (לא מהרווח, מההכנסות!) בנוסף לתשלום חודשי גבוה - זו פשוט התאבדות כלכלית! ביום שאנשים יפסיקו לחפש הרפתקאות, או לפחות יפסיקו להסכים לתנאים דרקוניים - הקמעונאיות יפסיקו לקרוס.
חריק  |  12.06.18
לכל התגובות