אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הח"כים צפויים לאשר היום יועץ פרלמנטרי נוסף לאמסלם ולחסון צילומים אלכס קולומויסקי, חיים צח

בלעדי לכלכליסט

הח"כים צפויים לאשר היום יועץ פרלמנטרי נוסף לאמסלם ולחסון

מחישוב שערך "כלכליסט", תוספת יועץ פרלמנטרי לאמסלם ולחסון תעלה לכנסת כ־432 אלף שקל בשנה

04.06.2018, 08:07 | צבי זרחיה
ועדת הכנסת עשויה לאשר היום הצעה להעסקת יועץ פרלמנטרי נוסף ליו"ר הקואליציה ח"כ דודי אמסלם (ליכוד) ולמרכז סיעות האופוזיציה ויו"ר סיעת המחנה הציוני ח"כ יואל חסון.

קראו עוד בכלכליסט

מחישוב שערך "כלכליסט", תוספת יועץ פרלמנטרי לאמסלם ולחסון תעלה לכנסת כ־432 אלף שקל בשנה. בכנסת מעריכים שעלות העסקת כל אחד מהם היא כ־18 אלף שקל בחודש. כך, עלות חודשית לכנסת להעסקת שני היועצים הנוספים תעמוד על 36 אלף שקל, והעלות השנתית על 432 אלף שקל. לקדנציה מלאה העלות כבר מגיעה ל־1.7 מיליון שקל.

לאמסלם ולחסון יש כבר שלושה יועצים פרלמנטריים. הדרישה להעסיק יועץ פרלמנטרי נוסף, רביעי במספר, לשני ראשי הסיעות הגדולות בכנסת הועלתה על ידי יו"ר ועדת הכנסת ח"כ מיקי זוהר (ליכוד) והיא הועברה לעיונה של הוועדה הציבורית לקביעת שכרם ותנאיהם של חברי הכנסת בראשותו של פרופ' חיים לוי. בוועדה חברים גם עו"ד חגי סיטון ופרופ' איוואן פרידמן.

הוועדה הציבורית הביעה באחרונה את התנגדותה לאפשר העסקת יועץ פרלמנטרי נוסף לאמסלם וחסון במימון הכנסת, אולם בסוף השבוע שינתה את עמדתה והביעה תמיכה במהלך.

מימין: ח"כ דודי אמסלם וח"כ יואל חסון, צילומים אלכס קולומויסקי, חיים צח מימין: ח"כ דודי אמסלם וח"כ יואל חסון | צילומים אלכס קולומויסקי, חיים צח מימין: ח"כ דודי אמסלם וח"כ יואל חסון, צילומים אלכס קולומויסקי, חיים צח

במסמך שהגישה הוועדה בחודש שעבר לוועדת הכנסת נכתב בין היתר ש"עיקרן של המטלות הנוספות בתפקידים אלה נובע מצורכי הסיעה ויתר סיעות הקואליציה/אופוזיציה, לפי העניין, ולא מהתפקיד של חבר הכנסת, ולכן מן הראוי שהסיעה או המפלגה יממנו את העזרה הנדרשת".

חברי הוועדה הציבורית הוסיפו כי "אישור למימון עבור יועץ פרלמנטרי רביעי כמבוקש יהווה פריצה של העיקרון ארוך השנים שלפיו רק יושבי ראש הוועדות ויו"ר הכנסת לשעבר זכאים להעסיק יועץ נוסף, ועלול להוביל לבקשות למימון יועצים פרלמנטריים נוספים".

הכנסת כבר מקצה מדי שנה 8.15 מיליון שקל לצורך מימון צוות יועצים לסיעות הבית (מנהל סיעה, יוצעים, דובר ועו"ד) בהתאם לגודלה של הסיעה. הוועדה הציבורית קבעה בחודש שעבר כי "סיעת הליכוד וסיעת המחנה הציוני מקבלות כל אחת מהכנסת תקציב שנתי של 982 אלף שקל למימון משכורות לעובדי הסיעה".

החוק מאפשר לוועדת הכנסת להחזיר לוועדה הציבורית את החלטתה של הוועדה הציבורית לצורך קיום דיון מחדש. ועדת הכנסת, שבה יש תמיכה בהגדלת מספר היועצים הפרלמנטריים לאמסלם וחסון, אכן החזירה ב־7 במאי את הסוגיה לוועדה הציבורית כדי שתדון בה מחדש.

בדיון שנערך בעניין בוועדת הכנסת באותו מועד הביעו הח"כים התנגדות לעמדתה של הוועדה הציבורית. בהצבעה שקיימה הוועדה הוחלט, בתמיכת ששה חברי כנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה, לדחות את המלצת הוועדה הציבורית. ח"כ פנינה תמנו שטה (יש עתיד) התנגדה להחלטה ואילו ח"כ אמסלם וח"כ חסון נמנעו בשל נגיעתם האישית לסוגיה.

ח"כ זוהר, שהעלה את ההצעה, אמר בדיון בוועדה אז כי "על אף שלא מדובר בתפקידים פורמליים המעוגנים בחקיקה, הרי שהמשימות שהם ממלאים אינן נופלות מאלה של יו"ר ועדה הרשאי להעסיק ארבעה יועצים במימון הכנסת".

הוא הוסיף כי "תפקידם מחייב אותם להיות נוכחים בדיונים והצבעות במליאה ובוועדות, יותר מיתר חברי הכנסת, ולעמוד בקשר שוטף עם חברי סיעות הקואליציה והאופוזיציה, לפי העניין, ועם התקשורת, ובשל כך הם מתקשים למלא את תפקידיהם הפרלמנטריים והציבוריים הרגילים".

זוהר אמר בדיון כי "ייתכן שהחלטות הוועדה הציבורית מושפעות מהלחץ הציבורי ואינן משקפות את צרכי הכנסת". אגב זוהר הגיש באחרונה הצעת חוק המפקיעה את קביעת שכר חברי הכנסת מידם של חברי הכנסת עצמם וקובעת מנגנון חדש לחישוב השכר של נושאי המשרה שגם מגדילה את השכר לח"כים.

אמסלם הסביר באותו הדיון כי "מדובר בתפקיד תובעני מאוד. העוזרים שלי מתעסקים רק עם זה. לא בפניות ציבור ולא בפעילות שלי. הכל נשאב לשם. בלי קואליציה ואופוזיציה אין כנסת, יש מקסימום ברדק".

חסון נימק כי "העומס על מרכז האופוזיציה הוא משמעותי וגדול. מאכזב שהוועדה לא שמעה את עמדתי לפני שנתנה את המלצתה. אם בהמשך תאושר הבקשה נקצץ תקן בסיעה ונחסוך כספי ציבור".

אלא שהוועדה הציבורית שהתכנסה שוב, החליטה בסוף השבוע לאשר את הבקשה לתוספת שני יועצים פרלמנטריים. לוועדה הציבורית הוסבר כעת כי יו"ר הקואליציה מנתב את פעולות הקואליציה ומרכז סיעות האופוזיציה את פעילות האופוזיציה ועל כן אין זה סביר שהיועצים הפרלמנטריים שלהם שאמורים לסייע להם כחברי כנסת יעסקו בכך, ועל כן, יש צורך ביועץ נוסף לכל אחד מהם.

בהחלטתה החדשה מסוף השבוע כתבה הוועדה הציבורית כי "לאחר שעיינה בפרוטוקול ועדת הכנסת, ושמעה את חברי הכנסת שהופיעו והנימוקים הנוספים והחדשים שהשמיעו בפניה, ושלא היו בפניה, ובידיעתה קודם לכן, השתכנעה הוועדה כי מדובר בשני תפקידים חיוניים וכי ניתן להיענות לבקשה לתוספת יועץ פרלמנטרי נוסף במימון הכנסת לאמסלם ולחסון".

תגיות