אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסבלנות השתלמה: הפניקס גזרה קופון מפתיע ממכירת אבגול צילום: שאול גולן

הסבלנות השתלמה: הפניקס גזרה קופון מפתיע ממכירת אבגול

חברת הביטוח, שהשקיעה לפני חמש שנים בקרן את'מבה הבריטית, בעלת השליטה באבגול, תרשום רווח של 133 מיליון שקל. זאת בזמן שבעלי מניות המיעוט בחברת הבדים הלא־ארוגים ספגו ירידה של 11% בשנה האחרונה

04.06.2018, 10:17 | רחלי בינדמן

מנהלי השקעות בגופי פנסיה צריכים להיות סבלניים, שכן עסקאות גדולות יכולות להבשיל רק בחלוף שנים רבות. זה בדיוק מה שקרה בעסקה הגדולה ש"כלכליסט" חשף באחרונה, ובמסגרתה עתידה להימכר חברת אבגול, יצרנית הבדים הלא־ארוגים (לתעשיית החיתולים ומוצרי ההיגיינה), לחברה התאילנדית אינדורמה ונצ'רס לפי שווי של 1.7 מיליארד שקל.

קראו עוד בכלכליסט

 הפניקס היא הגוף המוסדי הישראלי היחיד בקרן

ל"כלכליסט" נודע כי מי שצפויים לגזור קופון מהעסקה הם החוסכים בביטוחי המנהלים והפנסיה של הפניקס, שהשכילה להשקיע לפני חמש שנים בקרן ההשקעות הבריטית את'מבה קפיטל, בעלת השליטה באבגול, אחרי שרכשה את השליטה מחברת פטרוכימיים.

חברת הביטוח הפניקס, בניהולו של אייל לפידות, היא הגוף המוסדי הישראלי היחיד שהשקיע באת'מבה, ומתברר כי בשרשור היא מחזיקה ב־7.5% ממניות אבגול (כ־23 מיליון מניות). במסגרת מכירת החברה היא צפויה לקבל 5.78 שקלים למניה, כלומר כ־133 מיליון שקל. מדובר בתשואה של קצת יותר מ־100% בתוך חמש שנים על השקעת הפניקס, וזאת אחרי עלויות דמי ניהול ששילמה לקרן.

בניגוד לבעלי מניות המיעוט באבגול, שספגו ירידה של 7% במחיר המניה מתחילת השנה ושל 11% במהלך 12 החודשים האחרונים, תיהנה הפניקס - כשותפה בקרן המוכרת - ממחיר הגבוה ב־50% ממחיר השוק שבו נסחרת אבגול. מי שהוביל את העסקה היה צוות ההשקעות של הפניקס בראשות רועי יקיר בעוד מי שמנהל את כספי העמיתים בהפניקס הוא יניב כהן.

את'מבה מחזיקה ב־50.76% ממניות אבגול באמצעות חברת HFH אינטרנשיונל. במסגרת העסקה תרכוש אינדורמה ונצ'רס גם את מניות אבגול המוחזקות בידי לאומי פרטנרס (14.96%), זרוע ההשקעות של בנק לאומי.

מנכ"ל הפניקס אייל לפידות, צילום: אביגיל עוזי מנכ"ל הפניקס אייל לפידות | צילום: אביגיל עוזי מנכ"ל הפניקס אייל לפידות, צילום: אביגיל עוזי

אבגול נסחרת בכ־30% פחות ממחיר העסקה

אף שמניית אבגול הגיבה בעלייה של 6.6% לאחר חשיפת העסקה ב"כלכליסט", היא עדיין נסחרת לפי שווי הנמוך ב־30% משווי העסקה, כך שגופים מוסדיים שהשקיעו ישירות במניית אבגול לא יגזרו קופון דומה לזה של הפניקס.

הסיבות לכך נעוצות, בין היתר, בכך שהעסקה טרם הושלמה ותתבצע בהמשך השנה, כששער המניה שעל פיו נרכשת השליטה נקוב בדולרים ועשוי להשתנות. אבל ההבדל העיקרי הוא שבעסקה נרכשת השליטה בלבד, והחברה אינה נמחקת לפי שעה מהמסחר. בעלי מניות המיעוט נשארים עם המניות ואינם מקבלים תמורה, בניגוד לבעלי המניות שמכרו את חלקם — הקרן הבריטית, השותפים בה ולאומי פרטנרס.

תגיות