אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי מניות המיעוט דרשו ממטעי הדר לפטר את המנכ"ל והדירקטורים – ונדחו צילום: צביקה טישלר

בעלי מניות המיעוט דרשו ממטעי הדר לפטר את המנכ"ל והדירקטורים – ונדחו

עודד רז, אחד מבעלי מניות המיעוט בחברה ששליטת משפחת בן עזר, ואשר שקשור בהסכם בעלי מניות עם משקיעים נוספים, טען לקיפוח זכויות לכאורה של בעלי המניות וגם ל"הפרת חובת האמונים של בעלי תפקיד בחברה וחובת ההגינות של בעלי השליטה"

04.06.2018, 17:45 | חזי שטרנליכט

חברת מטעי הדר, בשליטת משפחת בן עזר, החליטה לדחות את דרישות בעלי מניות המיעוט הדומיננטיים בחברה לסדרה של פיטורי בכירים מהמשפחה השולטת וביצוע רה-ארגון עסקי בחברה. זאת לאחר שבעבר ניסו המוסדיים לסכל מינוי מרובה של דירקטורים בחברה.

אחד מבעלי מניות המיעוט, איש העסקים עודד רז שקשור בהסכם בעלי מניות עם משקיעים נוספים, הגיש את המכתב שנדחה על ידי החברה. הוא  פנה בסוף פברואר אל החברה והעלה טענות לקיפוח זכויות לכאורה של בעלי המניות וגם "הפרת חובת האמונים של בעלי תפקיד בחברה וחובת ההגינות של בעלי השליטה".

בין היתר דרש רז כי החברה תחלק דיבידנד לבעלי המניות, תפטר את המנכ"ל הנוכחי יחד עם כל חברי הדירקטוריון הנוכחיים ותמנה מנכ"ל ודירקטורים חדשים. כמו כן, דרש למנות מומחה מקצועי שייתן חוות דעת שמאית ופיננסית אודות נכסי המקרקעין שבבעלות החברה וחברות הבנות שלה.

מטעי הדר סירבה לבקשות של רז ומסרה כי לאחר שהטענות נבדקו על ידי הגורמים הרלוונטיים בחברה, "החברה שלחה ב-3 ביוני 2018 מכתב תשובה לבא כוח בעלות המניות הדוחה את טענותיהם".

אילוסטרציה, צילום: יאיר שגיא אילוסטרציה | צילום: יאיר שגיא אילוסטרציה, צילום: יאיר שגיא

למטעי הדר שני סוגי מניות, מטעי הדר 1 ומטעי הדר 5. משפחת בן עזר מחזיקה במצטבר בכ-43% מהון המניות של החברה. רז מחזיק ב-9.52% ממניות הדר 1, ועוד 3.9% ממניות הדר 5 באמצעות חברת או.אר.סי לנד נכסים והשקעות ויש לו הסכם בעלי מניות עם חברת ג.ע. לוי יזמות שייפתה את או.אר.סי להשתתף באסיפות בעלי המניות ולהצביע בהחלטות משותפות, כאשר במקרה של מחלוקת, לאו.אר.סי יש קול מכריע.

חוסר הנוחות של רז ובעלי מניות המיעוט מהתנהלותה של החברה מצטרף לתרעומת שהביע בעבר אחד הגופים המוסדיים, בית ההשקעות מיטב דש. כפי שפורסם ב"כלכליסט", התנגד בית ההשקעות לריבוי הדירקטורים בדירקטוריון החברה בעת שהחברה ביקשה למנות שישה מהם. בדירקטוריון מטעי הדר חברים 11 דירקטורים, אשר שישה מהם הם בני משפחת בן עזר.

שטחים לקראת הפשרה בכפר יונה

החברה, י.ס.פ מטעי הדר הוקמה לפני 60 שנה על ידי משפחת בן עזר מפתח תקווה. כיום בעלי השליטה בחברה הם היורשות ממשפחת בן עזר: שרונה שניצר, ארנה טופל, רבקה בן עזר ורחל בן עזר והן קשורות בהסכם בעלי מניות.

פעילותה העסקית של החברה כוללת פעילות בתחום החקלאות - נטיעת פרדסים ועיבודם, ובתחום הנכסים המניבים – שכולל החזקה של 85 דונם של שטחים מניבים בעיקר לשימוש חקלאי.

מחזור ההכנסות של החברה הסתכם בשנת 2017 הסתכם בכמיליון שקל. עם זאת, הוצאות ההנהלה וכלליות הסתכמו בכ-2 מיליון שקל, ומתוך סכום זה הוצאות שכר ונלוות עמד על כ-822 אלף שקל. הרווח הנקי לפני מס אשתקד הסתכם ב-9.63 מיליון שקל בעקבות רישום שינוי בשווי ההוגן של הנדל"ן להשקעה בהיקף של 10.3 מיליון שקל. 

עלות שכרו של מנכ"ל החברה ערן בן עזר הסתכמה אשתקד בכ-654 אלף שקל. עלות דמי היעוץ ששולמו ליו"ר משה לוסקי הסתכמה ב-180 אלף שקל. גמול הדירקטורים ל-2017 הסתכם בכ-164 אלף שקל.

הנכס המשמעותי שיש לחברה בכפר יונה מעורר את עניין בעלי מניות המיעוט מדובר בהחזקות של אדמות חקלאיות שנמצאות בשלבי הפשרה מתקדמים, ולפי דו"ח שמאי שהוצמד לדו"ח השנתי ניתנה הערכת שווי למגרש של כ-26.59 מיליון שקל.

שווי החברה בבורסה נאמד בכ-42 מיליון שקל ובסוף ינואר האחרון היא קיבלה מכתב מהבורסה לני"ע בתל אביב לפיו נכון לסוף 2017 החברה לא עומדת בכללי השימור מאחר והחזקות הציבור במניות מטעי הדר 5, נמוך מ-5 מיליון שקל. לחברה ניתנה באותו מועד אורכה עד לסוף יוני הנוכחי לנקוט בצעדים שיובילו אותה לעמוד בכללי השימור. החברה מסרה כי לפי ההקלות שנותנת הבורסה היא יכולה למנות עושה שוק במניות שימנע את העברתן ככל ששווין גבוה מ-4 מיליון שקלים, לרשימת השימור.

תגיות