אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משחק במגרש חדש: עמרי כספי משקיע ב־DayTwo של נכט צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

משחק במגרש חדש: עמרי כספי משקיע ב־DayTwo של נכט

הסטארט־אפ של מריוס נכט מספק המלצות תזונה אישיות על בסיס הרכב חיידקי המעי. כספי החליט להשקיע לאחר שהתנסה בתהליך

05.06.2018, 06:56 | הגר רבט

עמרי כספי השקיע בסטארט־אפ הישראלי של מריוס נכט DayTwo. החברה מספקת המלצות תזונה אישיות המבוססות על מיפוי וניתוח הרכב חיידקי המעי וגייסה עד היום 17 מיליון דולר בסיד וסבב ראשון, לא כולל ההשקעה של כספי, שהיקפה לא נמסר.

קראו עוד בכלכליסט

בשיחה עם "כלכליסט" סיפר כספי שההחלטה להשקיע בחברה התקבלה אצלו לאחר שהתנסה בהמלצות התזונה האישיות שלה.

רוצה ללמוד עוד על DayTwo? סטארט אפ ניישן פיינדר מידע נרחב אודות החברה וחברות נוספות בתחום https://finder.startupnationcentral.org/company_page/day-two

"לאורך הקריירה עבדתי עם הרבה תזונאים מהטובים בעולם, בקבוצות ובנבחרות", סיפר כספי, "זו היתה הפעם ראשונה שקיבלתי תוכנית תזונה מותאמת אישית. עד אז זה תמיד היה מה נכון לאכול לפי המלצות שמתאימות לכלל האוכלוסייה. גיליתי דברים די מדהימים על עצמי ששינו את ההכנה שלי למשחקים בצורה דרמטית. אני מרגיש יותר טוב במשחקים, מתאושש טוב יותר, יש לי פחות נפילות סוכר. הפוקוס הראשוני של DayTwo אמנם היה על סוכרת, אבל בעולם הקטן שלנו כספורטאים זה משהו מאוד חשוב".

עמרי כספי. יסייע לשווק עם הקשרים שלו בארה"ב, צילום: איי אף פי עמרי כספי. יסייע לשווק עם הקשרים שלו בארה"ב | צילום: איי אף פי עמרי כספי. יסייע לשווק עם הקשרים שלו בארה"ב, צילום: איי אף פי

זו ההשקעה הראשונה שכספי מבצע בחברת סטארט־אפ. הוא חסר קבוצה ב־NBA כרגע, אך אין לו כוונות לפרוש מהספורט המקצועי בקרוב. "אני רוצה לעבוד עם DayTwo ולהיות חלק מעולם הספורט האמריקאי שבו משהו כזה מאוד נדרש", הוא אומר ל"כלכליסט". "אנסה לעזור עם הקשרים שיצרתי בארה"ב במשך השנים".

ליהיא סגל, מנכ"לית החברה, הוסיפה בשיחה עם "כלכליסט" שהחברה, שמעסיקה היום 45 עובדים בישראל ובחוף המערבי של ארה"ב, נמצאת בעיצומו של תהליך התרחבות משמעותי ושהפוקוס שלה עדיין נותר על סוכרת, מחלות מטבוליות והשמנה.

הטכנולוגיה של DayTwo נשענת על עבודה של שני חוקרים ממכון ויצמן, פרופ' ערן סגל וד"ר ערן אלינב, שפיתחו אלגוריתם המסוגל להתאים לכל אדם את המזון הנכון לו, בהתבסס על הרכב חיידקי מערכת העיכול שלו.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
ל-14 לא מטעים פשוט מדובר בסוגים שונים של תכניות
שהוצעו עם הזמן. סביר שבארצות הברית גם מציעים סוגים שונים. כשזה התחיל הם ביקשו מהנבדקים לבצע בדיקות דם לפני, לדעת ערכים של סוכר hba1c וכו הציעו להמשיך עם מד סוכר רציף במשך שבוע וגם שבועיים ולרשום לאפליקציה את המאכלים וכו. סביר שראו שזה מעיק מידי ויצאו בתוכנית זולה ופשוטה יותר. התוכנית כול הזמן משתפרת (אני גם כתבתי את תגובה 11 - חבל שהם לא שקופים יותר)
ארז  |  05.06.18
לכל התגובות