אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלווטניק מציע למכירה 20% מתעבורה ב־400 מיליון שקל צילום: ויקיפדיה

בלעדי לכלכליסט

בלווטניק מציע למכירה 20% מתעבורה ב־400 מיליון שקל

אחרי התוכניות להנפיק את אחזקותיו ביפאורה ונאון, הבעלים של כלל תעשיות מנהל מגעים למימוש חלק מאחזקתו בחברה (50%). בין המתעניינים: חברות הביטוח כלל, הפניקס ומגדל, וזרועות השקעה של גופים נוספים. משפחת לבנת תישאר עם החצי שלה

05.06.2018, 06:53 | גולן חזני

לן בלווטניק מנהל מגעים ראשוניים למכירת כ־20% מתוך 50% ממניות חברת תעבורה שהוא מחזיק דרך כלל תעשיות, לגופים מוסדיים ופרטיים ישראליים. ל"כלכליסט" נודע כי המגעים מתנהלים לפי שווי של 2 מיליארד שקל לתעבורה, כך שמדובר בעסקה של כ־400 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

תעבורה נחשבת אחת החברות החזקות והיציבות במשק, והיא פעילה בשורת תחומים - בעיקר הובלה יבשתית, אבל גם לוגיסטיקה, הובלת מלט, יבוא משאיות ויבוא מכוניות ושיווקן במזרח אירופה. ההכנסות שלה מוערכות ב־3 מיליארד שקל בשנה והרווח הנקי ב־175–200 מיליון שקל. היא מזוהה עם משפחת לבנת שמחזיקה ב־50% ממנה, כזרוע האחזקות העיקרית שלה. המשפחה נחשבת אחת העשירות והחזקות במשק, ומנוהלת בידי צבי לבנת, בנו של אברהם לבנת (בונדי) שהקים אותה ונפטר לפני שנה.

 , צילום: ויקיפדיה צילום: ויקיפדיה  , צילום: ויקיפדיה

היתרון הגדול: להפוך לשותף של משפחת לבנת

 

הגופים המרכזיים שמתעניינים בהשקעה הם חברות הביטוח הגדולות, בהן כלל, הפניקס, מגדל; וכן זרועות השקעה של גופים פיננסיים נוספים. מדובר בהשקעה פיננסית לגופים אלה, אם כי העובדה שמשפחת לבנת נחשבת גוף עסקי שכמעט לא מוכר אחזקות, היא גם יתרון וגם חיסרון. יתרון בשל יכולות הניהול של המשפחה וההיכרות עם התחום, וחיסרון בשל קושי עתידי אפשרי לממש את האחזקה ברווח. בכל מקרה מדובר במכונת דיבידנדים: 70–100 מיליון שקל בשנה.

המהלך הוא חלק מניסיונות כלל תעשיות להנזיל חלק מאחזקותיה. החברה, שמנוהלת על ידי אבי פישר, עלתה לכותרות בשבועות האחרונים עקב מהלך מתוקשר להנפקת חלקה (30%) במניות חברת המשקאות יפאורה, תוך עימות עם השותפה קרור, שבשליטת שלמה רודב ורוני גת. השניים טוענים שמכירת 46% מאחזקת כלל ביפאורה מהווה עילה לאיבוד זכויות המיעוט של כלל תעשיות. זכויות אלה כוללות מינוי שלושה מ־11 הדירקטורים, והטלת וטו על החלטות מהותיות שאינן במהלך עסקים רגיל. כלל הצטיידה בחוות דעת ממשרדי עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן, ופישר בכר חן וול אוריון, שבהן נטען כי אין איבוד זכויות.

במקביל, נודע בסוף השבוע כי חברת ניאון של כלל ביוטכנולוגיה, שבה בלווטניק מחזיק אישית בנתח הגדול ביותר, מתכננת לצאת להנפקה בנאסד"ק לפי שווי של 400 מיליון דולר.

ההובלה היבשתית של תעבורה מהווה את עיקר ההכנסות שלה, והיא כוללת כלי רכב – כמעט כל כלי הרכב שמגיעי לנמל אילת משונעים למרכז הארץ על ידי משאיות תעבורה, ציוד כבד, חומרי גלם לתעשייה ועוד. תחום נוסף הוא מנופים ניידים, עבודות תשתית ועפר, עבודות ימיות ועבודות חוף של חפירה וחציבה ימית. החברה מייבאת לארץ משאיות מתוצרת דאף, איסוזו וקנוורת', אוטובוסים מתוצרת VDL, ומנופים ומחפרים של ליבהאר.

מימין: לן בלווטניק וצבי לבנת , צילום: סיון פרג מימין: לן בלווטניק וצבי לבנת | צילום: סיון פרג' מימין: לן בלווטניק וצבי לבנת , צילום: סיון פרג

מוכרת פורד ויונדאי במזרח אירופה

 

בתחום הלוגיסטיקה פעילה תעבורה באמצעות ממן הבורסאית (65%) – חברת הלוגיסטיקה הגדולה בנתב"ג, הפועלת גם בתחום השילוח, ההפצה והמשלוחים הבינלאומיים. החברה מחזיקה גם ב־50% מאגד תעבורה, ומפעילה באמצעותה שירותי הסעות בשיתוף עם אגד (50%). פעילות מרכזית של החברה, שהתפתחה בשנים האחרונות, היא יבוא מכוניות פורד ומותגי רכב נוספים לקרואטיה, סרביה, מונטנגרו, מקדוניה, קוסובו ובוסניה, כשבחלק מהמדינות היא משווקת גם את רכבי יונדאי.

בלווטניק רכש את השליטה (49%) בכלל תעשיות ב־2012 מאי.די.בי פתוח, שנשלטה אז על ידי נוחי דנקנר, תמורת כ־1.25 מיליארד שקל. כעבור שנה הוא מחק אותה מהבורסה עם הצעת רכש. הוא השקיע בכלל כ־2.6 מיליארד שקל, אך עד כה לא מדובר בהשקעה רווחית. מאז הוא הספיק לממש חלק מהאחזקות כשמכר את השליטה בנייר חדרה ובמנועי בית שמש לקרן פימי של ישי דוידי.

תגיות