אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדש מאסוס: ROG Phone, סמארטפון שהוא מפלצת גיימינג

חדש מאסוס: ROG Phone, סמארטפון שהוא מפלצת גיימינג

הטלפון זכה בעיצוב קרבי אגרסיבי, מסך בעל קצב רענון מהיר במיוחד לתנועה חלקה במשחקים, אביזרים נלווים רבים שהופכים אותו לקונסולה ניידת ממספר סוגים ואף תחנת עגינה שהופכת אותו למיקרו-מחשב גיימרים

04.06.2018, 20:35 | יואב סטולר
אסוס חשפה סמארטפון גיימינג בשם ROG Phone, שעוצב כדי לספק חוויית משחק עשירה במיוחד. הוא הושק תחת מותג Republic of Gamers של החברה, וזכה בעיצוב אגרסיבי שדומה לשל מחשב גיימינג.

קראו עוד בכלכליסט

לסמארטפון יש מסך בגודל 6 אינץ' בעל קצב רענון תצוגה מהיר של מילי-שניה בודדת, ותצוגה בתדר של 80 הרץ, מה שמאפשר להציג תנועה חלקה ביותר על פני המסך - אלמנט שחשוב מאוד לגיימרים.

נעים להכיר: אסוס רוגפון נעים להכיר: אסוס רוגפון נעים להכיר: אסוס רוגפון

פנים הטלפון צופה בשכבות בידוד מיוחדות שנועדו למנוע התחממות מורגשת בזמן המשחק, והוא כולל רכיבי קירור נוספים שפיתחה אסוס. בדומה לרוב מכשירי העילית בשוק, גם הוא מבוסס על מעבד הסנאפדרגון 845 החזק של קוואלקום.

מסך 6 אינץ מסך 6 אינץ' מהיר במיוחד מסך 6 אינץ

החברה העניקה לו יכולות אודיו מתקדמות, שלטענתה מאפשרות לייצר צליל היקפי מדויק שיעזור לשחקנים לדעת למשל, מאיזה כיוון מגיעות אליהם יריות או מהיכן נשמע פיצוץ. גם משוב הרטט תואם למשחקים, ולפי אסוס, הרעידות יסייעו לשחקנים להבין אם הותקפו מימין או משמאל.

כדי להזין את הסמארטפון בתעבורת רשת שתספק את חווית המשחק הדרושה הוא מתבסס על פרוטוקול ה-WIFI המתקדם 802.11 AD ומתמודד עם עד 4.6 גיגה-ביט לשנייה בחיבור אלחוטי. הרוגפון נבנה כך שיהיה נוח במיוחד לאחיזה ולשימוש במצב אופקי, כפלטפורמת משחקים. יש לו שקעי טעינה גם בתחתית כמו במכשירים אחרים וגם בדופן, כדי שניתן יהיה להמשיך לשחק בנוחות כשהוא מחובר לחשמל.

תחנת עגינה בסגנון קונסולת Shield תחנת עגינה בסגנון קונסולת Shield תחנת עגינה בסגנון קונסולת Shield

אסוס בנתה את הרוגפון כך שיתחבר למספר התקנים חיצוניים: למשל, תחנות עגינה עתירות שקעים וחיבורים, עבור מי שרוצה להציג את המשחק על מסך חיצוני ולחבר אל הרוגפון בקר משחקים או להציג מידע בזמן שהוא משחק במחשב. יש לו גם התקן דמוי בקר משחק שמתחבר אליו מצדדיו, מה שנותן לו מראה של נינטנדו Switch. עוד התקן הוא מעין בקר משחק שכולל מסך נוסף ומתחבר לחלקו התחתון של הרוגפון כדי ליצור קונסולה ניידת בתצורה שמזכירה את הנינטנדו DS או ה-Shield של אנווידיה. המסך השני מאפשר לבצע פעולות שונות בטלפון בזמן שמשחקים, ואפילו להפעיל משחק אחר אם רוצים.

חיבור הרוגפון לתחנת עגינה נייחת חיבור הרוגפון לתחנת עגינה נייחת חיבור הרוגפון לתחנת עגינה נייחת

עוד מוצר נלווה הוא מעין הדקים שנקראים Air Triggers והם גרסה ניידת לכפתורי ה-R וה-L של בקרי קונסולות. מדובר בחיישנים ולא בכפתורים, כך שתמצאו את עצמכם לוחצים באוויר. אסוס מציעה גם התקן קירור חיצוני לרוגפון, עבור גיימרים שנוהגים לבלות שעות ארוכות במשחקי מובייל ולחמם אותם עד כדי כך שגם המערכת הפנימית תזדקק לסיוע.

כמעט אחרון אבל אולי חשוב ביותר בימי הדאווין של הגיימרים – זה לא היה סמארטפון גיימינג (ודאי לא ROG) אם לא הייתה לו מערכת תאורה RGB מובנית בסמל מאחור. התאורה ניתנת לשליטה ותכנות במגוון צבעים ונועדה בעיקר לבזבז סוללה, להוציא עיניים ולהראות לסביבה שזה מכשיר של גיימר.

אסוס טרם חשפה את מחיר הרוגפון, אך הוא צפוי להיות מהיקרים בשוק, בהיותו מוצר פרימיום שנועד לקהל שיודע לשלם היטב על החומרה הייעודית שלו. המתחרה העיקרי שלו, הרייזר פון של ענקית הגיימינג רייזר, עולה 700 דולר - אך הרוגפון צפוי להיות אף יקר ממנו. הוא יושק בתחילה בארה"ב, בריטניה ואסיה, ולא ידוע אם ומתי יגיע לישראל.

תגיות