אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אטרקצ’י מתקשה לחדש את ההתקשרות עם אשתו

מעקב כלכליסט

אטרקצ’י מתקשה לחדש את ההתקשרות עם אשתו

אאורה טרם גיבשה מתווה התקשרות עם משרדה של עו”ד סיגל אטרקצ’י, אשת בעל השליטה, שיהיה מוסכם על רשות ני”ע, והצבעת בעלי המניות נדחית שוב

05.06.2018, 08:35 | ענת רואה

אסיפת בעלי המניות של חברת הנדל"ן אאורה תתכנס היום, אך לא תתבקש לאשר את מתווה ההתקשרות עם משרד עורכי הדין של סיגל אטרקצ'י, אשתו של בעל השליטה באאורה יעקב אטרקצ'י.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בדחייה נוספת של ההצבעה על המתווה, לאחר שבשבוע שעבר, שעתיים לפני מועד כינוס האסיפה המקורי, הורתה רשות ני”ע לאאורה לעצור את ההצבעה על מתווה ההתקשרות, עד שיגובש מתווה שהוא מוסכם גם על רשות ני”ע, שדורשת מאאורה לפרט בשקיפות את כל פרטי ההסכם, וגם על חברת הייעוץ אנטרופי, שהמליצה לאשר את מתווה ההתקשרות לפני שבוע אך כעת בוחנת ביסודיות את תנאי ההסכם המוצע.

בהודעה שפרסמה אאורה שלשום נכתב כי היא פועלת לעדכון מתווה ההתקשרות עם משרד אטרקצ’י, בהסכמת הגופים המוסדיים, חברת הייעוץ אנטרופי ורשות ני”ע, וההצבעה על מתווה ההתקשרות החדש תידחה בשלב זה. "כשתגיע החברה למתווה מוסכם כאמור, היא תציג אותו ותעדכן על מועד אסיפה שבה יובא הנושא לאישור".

החברה לא גילתה את היקפי שכר הטרחה שמהם ייהנה משרדה של סיגל אטרקצ’י, אך כפי שנחשף ב”כלכליסט”, הסכם ההתקשרות עמו היה אמור להותיר בידיו עבודה שתספק לו שכר טרחה דמיוני בהיקף של 213 מיליון שקל.

העובדה שעד כה טרם גובש מתווה חלופי מוסכם אינה מפתיעה. כפי שנחשף ב”כלכליסט” בשבוע שעבר, עולות תמיהות משמעותיות ביותר מאופן הצגת ההתקשרות. ההתקשרות שהחלה ב־2015 היתה אמורה לכאורה לכלול את כל חוזי המכר שייחתמו בתקופה של שלוש שנים, וההערכה היתה שהן יעמדו על כאלף דירות. בפועל המספר האמיתי עומד כנראה על 1,200 דירות, פער לא גדול.

בעל השליטה באאורה יעקב אטרקצ’י. אנטרופי בוחנת ביסודיות את ההסכם, צילום: ראובן קופצ בעל השליטה באאורה יעקב אטרקצ’י. אנטרופי בוחנת ביסודיות את ההסכם | צילום: ראובן קופצ'ינסקי בעל השליטה באאורה יעקב אטרקצ’י. אנטרופי בוחנת ביסודיות את ההסכם, צילום: ראובן קופצ

אלא שמי שבוחן את הזימון להתקשרות 2018 מגלה מציאות שונה לחלוטין. עולה ממנו תמונה שהיקף ההתקשרות כולל את הטיפול מהתחלה ועד הסוף של כל הפרויקטים שנולדו בתקופה של שלוש שנים, ממאי 2015 עד 23 במאי 2018. לנוכח העלייה בהיקף הפעילות של אאורה, מדובר בפוטנציאל הכנסות בהיקפים בלתי נתפסים של 213 מיליון שקל, שמבוסס על 7,600 דירות שתכנונן החל בשלוש שנים האחרונות וחלקן ייבנו רק בעוד שנים ארוכות.

עוד נחשף שלא רק שהמצג הזה לכאורה אינו תואם את הסכם ההתקשרות כפי שהוצג בעבר, אלא שספק עד כמה הוא תואם את הסעיפים בחוק החברות, שמחייבים בכל שלוש שנים לאשר התקשרות למתן שירותים עם קרוב של בעל שליטה. לשיטת אאורה, הסכם של שלוש שנים מאפשר לקבל שירותים לתקופה של שש עד שמונה שנים ואפילו יותר, מותנה בזמן שלוקח עד יציאתם לפועל של הפרויקטים המתוכננים. סביר כי התהיות הללו הן שנמצאות בלב הבדיקות שעורכות כעת רשות ני”ע וחברת הייעוץ אנטרופי מול אאורה, בדיקות שמחייבות מגעים מתמשכים ומורכבים יותר, שלא ניתן היה לסיימם בתוך ימים ספורים.

אלא שבינתיים הסכם ההתקשרות עם משרדה של סיגל אטרקצ’י כבר פג לפני כשבועיים, ב־23 במאי, ולא ברור כעת מי מטפל ומי זכאי לשכר טרחה עבור חוזי המכר שנחתמים בתקופת הביניים הזו, עד שיאושר מתווה חדש. 

מאאורה נמסר בתגובה: "כפי שדיווחנו, בתוך תקופה קצרה ייקבע מתווה חדש בהסכמת כל הצדדים לרבות הגופים המוסדיים, רשות ניירות ערך ואנטרופי, אשר ייתן מענה לכל הסוגיות".

תגיות