אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם באזורי הביקוש: נכשל שיווק מכרזי מחיר למשתכן בנתניה, אשקלון ופרדס חנה צילום: יוטיוב

פרסום ראשון

גם באזורי הביקוש: נכשל שיווק מכרזי מחיר למשתכן בנתניה, אשקלון ופרדס חנה

באופן מפתיע נכשלה שורה של מכרזים ששיווקה רמ"י באזורי הביקוש בהיקף של כ-600 דירות. הסיבה העיקרית לכישלון: עלויות הפיתוח הגבוהות. לדוגמה, בפרדס חנה היקף ההוצאה עומד על כ-30 מיליון שקל

05.06.2018, 17:07 | ענת דניאלי

נכשל השיווק לקבלנים של שלושה מכרזים במסגרת תוכנית מחיר למשתכן באשקלון, פרדס חנה ונתניה, בהיקף של 586 דירות. את המכרזים פרסמה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י).

קראו עוד בכלכליסט

עד כה נראה היה שעיקר המכרזים ששיווקם כשל היו באזורי הפריפריה הרחוקה. אבל עכשיו מדובר כבר בכישלון במקומות בהם נראה כי אמור להירשם ביקוש מצד הקבלנים לרכישת הקרקע להקמת המכרזים, אולם הם לא ניגשו למכרזים אלה.

במכרזים של מחיר למשתכן הקבלנים מתחרים על המחיר הנמוך ביותר. רוב המכרזים נכשלים בשל  עלויות הפיתוח הגבוהות כפי שנראה בפרדס חנה - כ-30 מיליון שקל, משום שמדובר בחטיבת קרקע חקלאית שייעודה שונה.

פרדס חנה כרכור, צילום: זהר שחר פרדס חנה כרכור | צילום: זהר שחר פרדס חנה כרכור, צילום: זהר שחר

באשקלון שווקו 164 יח"ד, מהן 115 יח"ד במחיר למשתכן ו-49 יח"ד לשוק החופשי ב"שכונת מ-7". הוצאות הפיתוח עומדות על 15.2 מיליון שקל ומחיר המקסימום עמד על 7,600 שקל למ"ר דירתי בנוי (לא כולל מע"מ). כשלון המכרז מפתיע משום ששבוע קודם לכן נסגרו 1,191 דירות במכרז שכלל 4 מתחמים באותה השכונה.

שכונת מ-7 ממוקמת בסמיכות לפארק היין. על שטח של 4,300 מ"ר מתוכננים בנייני קומות בני 14-16 קומות (בתכנון השכונה מ-7 א' וב' צפויות לקום 11 אלף יח"ד).

המכרז בפרדס חנה כלל הקמת 160 יח"ד, מהן 128 במחיר מוזל בתכנית ו-32 יוצעו בשוק החופשי. דמי הפיתוח לקרקע הם 29.4 מיליון שקל ומחיר המקסימום למ"ר בנוי הוא 7,800 שקל לא כולל מע"מ. המכרז הוא בשכונת הטריז בסמוך לצומת כרכור על שטחים חקלאיים לשעבר. בסה"כ צפויים להיבנות בשכונה כ-680 יח"ד, רובן במחיר למשתכן.

המכרז בנתניה כלל הקמת 262 יח"ד, מהן 210 במחיר למשתכן ו-52 יח"ד יוצעו בשוק החופשי. המכרז המוצע הנו בשכונת "אגם 3 נתניה" השוכנת מדרום לשכונת קריית נורדאו ומצפון לשכונת דורה. הוצאות הפיתוח לקרקע הן 32.2 מיליון שקל.  מחיר המקסימום למ"ר עמד על 10,100 שקל. בשכונה החדשה בשטח כ-92 דונם צפויות 1,300 יח"ד, רובן לטובת מחיר למשתכן.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
מחיר למשתכן
למה אנחנו צריכים להמציא את הגלגל מחדש? בכל העולם בוניםש בנו ויבנו דירות לזוגות צעירים. חזרתי השבוע מאזרביג'ן ותנופת הבניה שם עצומה. מחיר דירה בסיסית כחמישים אלף דולר. בנינים יפהפיים ופתוח מדהים. אולי נלמד מהאזרים איך עושים זאת? ביקרתי בדירת 3 חדרים כזאת. החומרים אותם חומרים הדירה אותה דירה יש בה קירות, רצפה, דלתות וחלונות אפילו מטבח וכלים סניטריים. מחוץ לדירה, גינה משותפת קטנה ומטופחת נדנה ומגלשה לקטנטנים. מה הסוד???
הלינה  |  07.06.18
24.
כשלון למשתכן
שורה תחתונה דור שלם יהפוך לעבדים גם במחיר למשתכן וספק רב אם יצליח לעמוד בהחזרי המשכנתא. מחירי הדיור לא ירדו מדיניות הממשלה לא הועילה ולא נעשה כלום כדי למנוע את המשבר הכלכלה והנדלן בסיכון גבוה למשבר שעלול לפרוץ לאחר עליות בריבית לקראת סוף השנה
הממשלה נכשלה וזהו  |  06.06.18
23.
גם מע"מ אפס הינה אחיזת עיניים - רק הקבלנים היו מרוויחים מכך
הפתרון הטוב ביותר היה אילו המדינה הייתה מתכננת את הקרקע שהוציא למכרזים. בתמהיל דירות וגודל נכונים. הייתה מוציאה מכרז לקבלני ביצוע לבנייה בלבד. עלות דירת 100 מ"ר הייתה סדר גודל של 550,000 ש"ח. והמדינה הייתה מוכרת הדירות האלה לזוגות צעירים וחסרי דיור במישרין. יותר מכך - חלק מהדירות ניתן היה להוציא בשכירות ארוכת טווח, חלקן לדיור ציבורי. אלה היו מיקרים את הדירות ב 15%. קרי מחיר לצרכן של 633,000 ש"ח. מי לא היה קונה? מי נזקק לכל מתווכי הביניים? אגב - כך זה עבר שנים רבות וכך בנו את הדינה ולרוב האנשים אז היו באמת דירות.
יועץ עסקי  |  06.06.18
לכל התגובות