אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשוך בצמרת: קבוצת מבנה כיבתה את האור לדיירי מגדלי תל אביב צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

חשוך בצמרת: קבוצת מבנה כיבתה את האור לדיירי מגדלי תל אביב

מבנה, שמנהלת את המגדלים, החשיכה את החניון התת קרקעי בטענה לחובות עתק של הדיירים. אלה משיבים: "זו סכנת נפשות, עלולה לקרות תאונה"

06.06.2018, 07:04 | ענת דניאלי

קבוצת מבנה (מבני תעשייה לשעבר) ניתקה השבוע את החשמל בחניון הדיירים בפרויקט מגדלי תל אביב ברחוב תוצרת הארץ שבשכונת נחלת יצחק בתל אביב, כך נודע ל”כלכליסט”. לטענת החברה, המחזיקה בשטחי משרדים ומסחר בקומפלקס, לדיירים חוב של 1.7 מיליון שקל כלפיה בגין אחזקת השטחים המשותפים.

"החשמל בחניון הדיירים נותק: לאחת הדיירות נגמרה הסוללה בנייד ובלי תאורה היא לא הצליחה לצאת משם. יכולה להיות תאונה במצב כזה", מספר אחד מבעלי הדירות בבניין. "זה רכוש פרטי משותף של הדיירים ולא נותנים לנו לעשות שימוש סביר בחניון".

קראו עוד בכלכליסט

"בכוונתנו לנתק"

 

הפרויקט כולל ארבעה מגדלים של 34-32 קומות, ו־480 דירות בסך הכל. שני המגדלים הצפוניים נבנו על ידי מבני תעשייה ואוכלסו ב־2000. השטח כולל מתחם קניות בקומת הקרקע, שטחי משרדים וקאנטרי קלאב. שני מגדלים נוספים הוקמו ב־2014, על ידי קבוצת חג'ג' ואקרו נדל"ן והם למגורים בלבד. חניון המגדלים מתפרש על פני ארבע קומות תת־קרקעיות. שלוש מהן לשימוש מסחרי, וכ־750 חניות הדיירים מרוכזות במפלס מינוס 4.

קבוצת מבנה היא חברה ציבורית, ובראשה עומד דוד זבידה. בעבר היתה הקבוצה בשליטת אליעזר פישמן, וכיום היא פועלת ללא גרעין שליטה. לטענת הקבוצה, הסיבה למהלך החריג היא חובות של הדיירים לחברה בגין השתתפות ואחזקה של המערכות המשותפות בפרויקט שעומדים על סך 449.7 אלף שקל (כולל מע"מ והפרשי הצמדה וריבית) לכל מבנה.

בתחילת השבוע שעבר שלחה החברה לכל אחד מהדיירים מכתב התראה עם דרישת תשלום של 4,000-3,500 שקל: "אם עד 3 ליוני לא תישא בחלקך בתשלום בכוונתנו לנתק את אספקת החשמל בחניונים בהתאם לזכותנו להסכם".

מגדלי תל אביב. להיתקע בלי אור בקומה מינוס ארבע, צילום: עמית שעל מגדלי תל אביב. להיתקע בלי אור בקומה מינוס ארבע | צילום: עמית שעל מגדלי תל אביב. להיתקע בלי אור בקומה מינוס ארבע, צילום: עמית שעל

 

"סכנה של ממש"

 

ביום ראשון השבוע אחר הצהריים, מומש האיום והחשמל נותק "זו בריונות לשמה", אמר אחד מהם, "זו לא דרך לנהל מו"מ. אם יש חוב תציגו לנו אסמכתות. המכתב לא הסביר כיצד הם הגיעו לסכומי החוב הללו, וגם לא כלל הוראה להעברת התשלום".

במכתב שהעבירו ביום שני נציגויות הדיירים של ארבעת מגדלי הפרויקט באמצעות עו"ד דוד עמיחי נכתב: "חרף דרישות חוזרות ונשנות לקבל את האסמכתות לטענות בדבר קיום החוב, נתקלנו מצדכם בדחייה... הריני להתריע בפניכם כי החשכת החניון לא רק שמהווה פעולה בלתי חוקית מצדכם אלא מהווה סכנה של ממש לפגיעה בגוף וברכוש". היום צפויים הדיירים להגיש תביעה למתן צו שיחייב את החברה להשיב את הזרם.

מקבוצת מבנה נמסר כי הדיירים אינם משלמים לחברת הניהול של הפרויקט עוד מ־2015, בניגוד להסכמים שנחתמו מולם. כתוצאה מכך, צברו הדיירים חובות רבים בגין חשמל, ארנונה... ושירותים נוספים שניתנו להם. החוב המצטבר של הדיירים מסתכם בכ־1.7 מיליון שקל כאשר עד כה לא שולם ולו שקל אחד לפירעון חוב זה, על אף התראות רבות שנשלחו לדיירים.

"מבני תעשייה הינה חברה ציבורית המחויבת לפעול לטובת בעלי מניותיה. לפיכך, אין בכוונתה לממן חשבונות צריכה של כ־470 הדיירים... החברה הודיעה לדיירים מראש על כוונתה להפסיק לממן את השירותים ואף הציבה שילוט בנושא הפסקת החשמל הצפויה, על מנת שהדיירים המשתמשים בחניון יוכלו להיערך בהתאם".

תגיות

89 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

89.
כמה ישראלים מצויים יש פה בתגובות. ישר חורצים דין, מאשימים ומבקרים. כנסו רגע...
איך אתם יכולים בכלל לקבוע מי צודק על סמך כתבה שטחית ומלאה סתירות? אני לא גר שם בכלל, אבל ברור שיש פה דברים לא ברורים. הנה: 1. התביעה היא לא על ועד בית או ניהול של הדירות, אלא על "המערכות המשותפות בפרויקט". בהנחה שהקאנטרי והאזור המסחרי משלמים בנפרד, הרי שמדובר רק בחניון ואולי במעלית עד קומת הכניסה. 2. הכתבה אומרת פעם אחת שהחוב הוא 450 אלף לכל בניין ואחר כך שהחוב המצטבר הוא 1.7 מיליון. איפה הפער? על מה הם כביכול לא שילמו? חסר פה מידע. 3. לא מסופר כאן האם לדיירים יש חברת ניהול אחרת שאחראית על ניקיון ותחזוקה של הבניינים, ואם כן, איך זה מחולק עם האזורים המשותפים. 4. אם באמת קיים חוב, מדוע מבנה שולחת התראה על חשבון לפני ניתוק מבלי לפרט איך הגיעו לחוב כזה? תשלחו לועד הבית פירוט חשבוניות וסכומים כמו שצריך ותיתנו אפשרות לדיירים להגיב. יש פה כל כך הרבה נעלמים שאי אפשר בכלל לשפוט מי צודק. אבל אתם, הרי יודעים כבר הכל. הדיירים עשירים / חזירים / משתמטים מחוב, מבנה שקרנית / מנסה לסחוט. תנו להם לטפל בזה בערכאות המתאימות וכשיהיו יותר פרטים אז תפרסמו כתבה יותר ברורה.
חריק  |  12.06.18
88.
לכן בישראל צריך להחליף דירה כל 10 שנים מקסימום.
איכות הבניה על הפנים. איכות התחזוקה היא על הפנים. איכות הדיירים היא על הפנים. קונים, גרים כמה שנים בבית חדש, ומוכרים ועוברים לבית חדש אחר, לפני שהחדש הקודם נהפך לסלאמס. מי שמחליט להמתין 10 שנים או יותר, יסבול, כי אז מתחילים לראות את ההשלכות של כל "האיכות" בישראל.
אלכס  |  08.06.18
לכל התגובות