אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל תאפשר כניסה תיירים מאינדונזיה כמחווה של רצון טוב במהלך הרמדאן צילום: גיא אסיאג

ישראל תאפשר כניסה תיירים מאינדונזיה כמחווה של רצון טוב במהלך הרמדאן

משרד החוץ הודיע היום כי החלטתו על איסור הנפקת אשרות שהייה בישראל לתיירים מאינדונזיה החל מה-9 ביוני תידחה עד ל-27 ביוני, זאת למרות שאינדונזיה הכריזה לאחרונה על איסור תיירים ישראלים לשטחיה

07.06.2018, 15:00 | יואב סטולר

משרד החוץ ממליץ לדחות את יישום ההחלטה על אי מתן אשרות הכניסה לישראל עבור תיירים מאינדונזיה. על פי הודעת המשרד, החלטתו לדחות את האיסור לתאריך ה-27 ביוני התקבלה בעקבות מגעים בינלאומיים המתנהלים בימים האחרונים בסוגיית תנועת התיירים בין אינדונזיה וישראל. זאת בעוד שיישום ההחלטה נקבע תחילה ל-9 ביוני.

קראו עוד בכלכליסט

ההחלטה שיצאה בהודעה התקבלה לאחר קיום דיון דחוף שנערך היום עם צוות בין משרדי שכלל גורמים במשרד החוץ. במהלך הפגישה ראו הגורמים בשינוי ההחלטה כמחווה של רצון טוב על רקע חג העיד אל פיטר ומועדים נוספים בלוח השנה המוסלמי שמציין בימים אלה את חודש הרמדאן, כמו דרך למיצוי המגעים התנהלים בין המדינות בימים אלו.

אותה "מחווה של רצון טוב", כלשון ההודעה, תביא לדחייה - וייתכן מאוד שבהמשך גם לביטול העיצומים על התיירים האינדונזים. העיצומים הגיעו על רקע איסור כניסת תיירים ישראלים לשטחי המדינה המוסלמית הגדולה בעולם שהפעילה ממשלת אינדונזיה ונחשפו ב"כלכליסט" והגינויים החריפים נגד מה שהגדירו חברי הממשלה המקומיים "האכזריות הישראלית בגבול עזה".

אינדונזיה, צילום: שאטרסטוק אינדונזיה | צילום: שאטרסטוק אינדונזיה, צילום: שאטרסטוק

הדברים המפוייסים בהרבה שיוצאים היום ממשרד החוץ הישראלי מלווים בהבטחה כי הסוגיה תשוב ותיבחן בדיון בין-משרדי בימים הקרובים. אז אולי יתחממו המגעים הבלתי פורמליים עם ממשלת אינדונזיה, איתה אין לנו יחסים דיפלומטיים רשמיים, לכדי שחרור הגבולות – לפחות מהצד הישראלי.

המועד החדש ליישום ביטול אשרות הכניסה תואם את זה שהביאו אנשי לשכת התיירות הנכנסת לישראל במכתב הדרישות ששיגר מנכ"ל הלשכה, יוסי פתאל, למנכ"ל משרד החוץ יובל רותם. זאת משום שבאמצעות אותה דחייה התיירים האינדונזיים, שכבר קיבלו את האשרות, לא יפגעו מהמשבר הדיפלומטי וכך גם עסקי התיירות המקומית שציפו לעשרות אלפי תיירים הנמנים על פני כ-80 עד 100 קבוצות שתוכננו לשלושת השבועות הקרובים והזמנותיהם כבר התקבלו והכסף בגינן הועבר, לדברי פתאל.

מרביתם המוחלט של התיירים האינדונזיים שמגיע לישראל משתייך למיעוט הנוצרי במדינה ובתיירות המקומית רואים בהם נכס חשוב. בשיחה שקיים פתאל עם "כלכליסט" לפני הודעת משרד החוץ הנוכחית על דחיית איסור הכניסה העריך מנכ"ל הלשכה את הנזק הכלכלי לסוכנים ועסקי התיירות בכ-7 מיליון שקל בעבור אותן קבוצות שאשרותיהם כבר אושרו לפני הסנקציות הישראליות.

במשרד החוץ אישרו כי הם מנסים לפעול ולטפל בעיצומים שהפעילה ממשלת אינדונזיה כנגד התיירים הישראלים מזה כשבועיים, אז נחשפה ההוראה האינדונזית ב"כלכליסט". עד כה לא צלחו המגעים לכדי הפשרת היחסים והחזרתם לשגרה.

תגיות