אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי בחירת כץ לוועד: עובדי התעשייה האווירית רוצים לבחור את המנכ"ל צילום: יריב כץ, מיקי נועם אלון

בלעדי לכלכליסט

אחרי בחירת כץ לוועד: עובדי התעשייה האווירית רוצים לבחור את המנכ"ל

עימות חדש בין ההנהלה לעובדים: נציגי הוועד בדירקטוריון דורשים להשתתף בבחירת המנכ"ל, אך היועץ המשפטי מסרב להתיר זאת. שלושת המועמדים לתפקיד המנכ"ל: אייל יוניאן, בועז לוי ונמרוד שפר המכהנים בצמרת החברה

10.06.2018, 06:58 | אמיתי גזית

דרישה של עובדי התעשייה האווירית להשפיע על זהות המנכ"ל החדש של החברה מעלה אותם על מסלול התנגשות עם הנהלת החברה. שני נציגי העובדים בדירקטוריון תבעו לאחרונה להשתתף בישיבה שבה אמור הדירקטוריון לאשר את המועמד שעליו תמליץ ועדת דירקטורים מצומצמת. לאחר שסמנכ"ל החברה והיועץ המשפטי שלה, עו"ד אריה קליין, התנגד לבקשה בנימוק שהשתתפות הנציגים סותרת את הוראות רשות החברות הממשלתיות, השניים פנו בימים האחרונים ליו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן וביקשו שיתערב לטובתם. 

קראו עוד בכלכליסט

ההליכים לבחירת מנכ"ל חדש לתעשייה האווירית, במקום יוסי וייס שפורש, הגיעו לשיאם בימים האחרונים. בשלב הראשון, ועדת הדירקטורים בראשות יו"ר החברה הראל לוקר, יחד עם ארבע דירקטוריות (שלוש מהן חיצוניות), תדרג את המועמדים ותגיש את המלצתה לדירקטוריון. אם הדירקטריון יאשר את הבחירה בהצבעה, המינוי יובא בפני שר הביטחון ורשות החברות לאישור סופי.

שלושת המועמדים הסופיים למנכ"ל התעשייה האווירית נמרוד שפר, בועז לוי ואייל יוניאן , צילום: אתר חיל האוויר, התעשייה  האווירית שלושת המועמדים הסופיים למנכ"ל התעשייה האווירית נמרוד שפר, בועז לוי ואייל יוניאן | צילום: אתר חיל האוויר, התעשייה האווירית שלושת המועמדים הסופיים למנכ"ל התעשייה האווירית נמרוד שפר, בועז לוי ואייל יוניאן , צילום: אתר חיל האוויר, התעשייה  האווירית

כפי שנחשף באתר "כלכליסט", שלושת המועמדים שנותרו בינתיים מתוך 20 מתמודדים הם סמנכ"ל הכספים אייל יוניאן, ראש חטיבת טילים וחלל בועז לוי, וסמנכ"ל אסטרטגיה ומו"פ האלוף במיל' נמרוד שפר.

חוק החברות הממשלתיות מאפשר לעובדים בכל חברה ממשלתית שבה יותר מ־100 עובדים למנות שני דירקטורים מטעמם. עם זאת, לפי חוזר של רשות החברות, נציגי העובדים נדרשים לצאת מכל ישיבת דירקטוריון שעוסקת בכוח אדם.

נציגי העובדים חיים דהן והלל קין מונו בעקבות בחירות שארגנה ההסתדרות ב־2015, ולוו בטענות על התערבות בבחירה מצד ועד העובדים, שהאדם המשפיע בו זה כ־20 שנה הוא שר הרווחה חיים כץ. מזכיר הוועד היום הוא בנו של השר, יאיר כץ, שזכה בבחירות לפני חודש. המתנגדים למשפחת כץ חוששים שדהן וקין מבקשים לקדם בחירה של מנכ"ל שיהיה נוח לוועד. מייסד התנועה לטוהר המידות אמיר חרמוני הסביר כי "עם קין ודהן, לחיים כץ תהיה השפעה מכרעת בדירקטוריון. נראה שבלעדיהם אין לאנשיו רוב".

מהתעשייה האווירית נמסר: "הדירקטורים מקרב העובדים הם דירקטורים לכל דבר ועניין לפי דיני החברות. לפי הוראות רשות החברות, הם מנועים מלהשתתף ולהצביע בדיון לבחירת מנכ"ל".

קין ודהן סירבו להתייחס לטענות, ויאיר כץ מסר כי הסוגיה לא הגיעה לפתחו. מטעם ניסנקורן נמסר: "הסוגיה הגיעה ביום חמישי לשולחנו של יו״ר ההסתדרות, והועברה לבדיקת היועץ המשפטי להסתדרות עו"ד יחיאל שמיר". 

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
לאפשר לבעלי העניין העיקריים להשתתף בהליך בחירת מנכ"ל
כמי שמצוי בדיני החברות הרי שלדעתי ההוראה של רשות החברות שלא לאפשר לנציגי העובדים להשתתף בבחירת מנכ"ל החברה נוגדת את החוק ואינה הוראה חוקית. דירקטור מקרב העובדים הוא דירקטור לכל דבר ועניין יש לו חובת נאמנות לדירקטוריון כפי שיש לכל דירקטור ועל כן זכותם להשתתף בישיבה בה בוחרים מנכ"ל . לבחירת מנכ"ל שחנהל את עניני החברה יש השלכות על כל עובדי החברה . ומי הם נציגי העובדים הדירקטוריון אם לא עובדי החברה שיש להם את האינטרס הכי גדול להצלחת החברה בה הם עובדים. דירקטורים אחרים היושבים בכל דירקטוריון ההולכים לא מסכנים מאומה. הראשונים לשלם את מחיר הכישלון מנכ"ל הם העובדים ועל כן יש לנציגי העובדים בדירקטוריון עניין גדול להצלחת החברה . כך שלדעתי הוראת היועצ/ת של רשות החברות למנוע מנציגי העובדים אינה חוקית ואני מקווה כי שני הנציגים יעמדו על דעתם תוך גיבוי הארגון היציג שלהם ההסתדרות בכללית
ראובן חיים  |  10.06.18
לכל התגובות