אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כרמית נגד בעלי מניות מיעוט: "מפעילים עלינו לחץ פסול" צילום: גילי ומירית

כרמית נגד בעלי מניות מיעוט: "מפעילים עלינו לחץ פסול"

החברה דחתה בשבוע שעבר את הטענות שהעבירו בעלי מניות המיעוט במכתב האחרון מחודש מאי - ה-12 במספר: "זו חוליה נוספת בשרשרת מכתבים שנועדו להפעיל לחץ פסול על החברה, מנהליה ובעלי השיטה בה"

10.06.2018, 07:54 | חזי שטרנליכט

סכסוך בעלי המניות ביצרנית הממתקים כרמית מחריף. בעלי מניות המיעוט, שנפגשו עם נציגי ההנהלה בשנה החולפת, שלחו בסוף מאי מכתב עם טענות חדשות כלפי ההנהלה, ואלה שוב נדחו בידי החברה בשבוע שעבר. לאחר 12 מכתבים שכתבו בני הזוג רחל ויוסף שבתאי, שביחד עם קרובי משפחה ועוד שתי חברות פרטיות נוספות מחזיקים ב־10.37% ממניות כרמית, המאבק נראה רחוק מסיום.  

קראו עוד בכלכליסט

הפעם עלו טענות נגד התנהלות החברה, שכללו בין היתר האשמות ל"סיאוב וריקבון תאגידי ארוך שנים שדבק בחברה ובקברניטיה". המכתב נשלח באמצעות פרקליטי בעלי מניות המיעוט, עורכי הדין גיא נאמן ושגיא רויזר ממשרד שרקון, בן עמי, אשר & נאמן קינן ושות', והוא עוסק בדרישה לפסול מינוי דח"צית ולאשר את מינוי אלכס חפץ לדח"צ מטעמם.

 

לטענתם, בהצבעה על הדח"צית אלה פלדר, נפל פגם שנבע מכך שבעלי מניות בהיקף של 4.98% הכריעו את הכף לטובתה - אך היו פסולים לכאורה משום שהיה להם עניין אישי עם בעלי השליטה.

החברה מסרה בתגובתה כי "מכתב הדרישה הנוסף מהווה חוליה נוספת בשרשרת מכתביו שנועדו להפעיל לחץ פסול על החברה, מנהליה ובעל השליטה שלה".

כרמית, ששווי השוק שלה מסתכם ב־70 מיליון שקל, נשלטת על ידי משפחת סאקסטין. בצירוף הסכמי הצבעה עם מספר בעלי מניות קטנים, מחזיקה המשפחה ביותר מ־50%. החברה מייצרת שוקולד, סוכריות, טופי וממתקים נוספים. ב־2017 רשמה כרמית רווח נקי של כ־4.9 מיליון שקל - זינוק של פי שישה לעומת 2016. יו"ר החברה לני סאקסטין, המחזיק ב־46.3% מהון המניות שלה, רשם דמי ניהול של 692 אלף שקל וקיבל בונוס של 128 אלף שקל (עלות שכר כוללת של 820 אלף שקל) ל־80% משרה.

לני סקסטין מייסד כרמית , צילום: טל שחר לני סקסטין מייסד כרמית | צילום: טל שחר לני סקסטין מייסד כרמית , צילום: טל שחר

תגיות