אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי חברת החשמל התבקשו להודיע עד יולי מי מהם רוצה לעזוב צילום: ויקיפדיה

בלעדי לכלכליסט

עובדי חברת החשמל התבקשו להודיע עד יולי מי מהם רוצה לעזוב

הפרישה הגדולה, שעליה סוכם במסגרת הרפורמה בחברת החשמל, יוצאת לדרך. הצעת הפרישה הנדיבה לעובדים בני 64-55 כוללת תוספת שכר של 1,250 שקל לחישוב הפנסיה ופיצוי של 120%

10.06.2018, 22:47 | ליאור גוטמן

הרפורמה בחברת החשמל שאושרה בשבוע שעבר בממשלה מתחילה לנוע. היום הפיצה הנהלת החברה קול קורא לעובדים שבו הם מתבקשים להודיע עד 1 ביולי מי מהם שוקל לעזוב את מקום עבודתו ולצאת לגמלאות, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

לפי החלטת הממשלה עם סיום הרפורמה חברת החשמל אמורה להחזיק לא יותר מ־9,000 עובדים קבועים וזמניים לעומת 12 אלף עובדים שהיא מחזיקה כיום.

האישור הממשלתי של הרפורמה מניעה בחברה תהליכים פנימיים רחבי היקף. "במסגרת הרפורמה ועל פי ההסכמות שהושגו בין ההנהלה לחברה, הוועד הארצי וההסתדרות, נערכת החברה ליישום מבצע פרישה מוקדמת מיוחדת בתנאים מועדפים", כותבת ההנהלה לעובדים, ומממקדת את הפנייה לבעלי פנסיה תקציבית ולשכבת הגיל שבין 55 ל־64, כלומר שכבת העובדים הוותיקה ביותר שמונה על פי דו"חות חברת החשמל כ־6,200 איש.

מיקו צרפתי, ראש ועד עובדי חברת החשמל, צילום: עמית שאבי מיקו צרפתי, ראש ועד עובדי חברת החשמל | צילום: עמית שאבי מיקו צרפתי, ראש ועד עובדי חברת החשמל, צילום: עמית שאבי

בשנתיים האחרונות ניהלה החברה מבצעי פרישה שהוציאו לגמלאות כאלף איש. עלות הפרישה של כל עובד טרם הרפורמה הסתכמה בכ־1.3 עד 1.5 מיליון שקל לעובד. עתה שואפת החברה לסיים את ההליך מוקדם ככל האפשר. גם אם המדינה הקציבה 8 שנים להשלמת הרפורמה, בחברת החשמל חישבו שפרישת עובד ותיק מחזירה את עצמה, כלומר חוסכת הוצאות שכר, תוך 4 שנים מיום הפרישה.

לפי החוזר שהופץ יזכו עובדים אלה לקצבת הפרישה כקבוע בהסכמים הקודמים, ובנוסף הממונה על השכר הסכים לתת לעובדי החברה תוספת שכר לחישוב הפנסיה של כ־1,250 שקל לכל עובד, והובטח להם פיצוי של 120% על כל שנת עבודה וזאת בתנאי שגילו של העובד עד 62 שנה. במידה וגילו של העובד מעל לרף זה הוא עדיין יזכה לחישוב לפי 120% לשנה אולם כדי לתמרץ אותו לפרוש החברה תקזז לו 1.8% על כל חודש עבודה מעל גיל 62.

על פי ההסכמות עם המדינה מספר הפורשים יהיה כ־1,800 עובדים - כ־20% מכוח האדם הקבוע בחברה - במדרגות של כמה מאות עד לאמצע העשור הבא.

יצוין, כי בשנתיים האחרונות ניהלה החברה מבצעי פרישה שהוציאו לגמלאות כאלף איש. על פי דיווחי החברה לבורסה עלות הפרישה של כל עובד עוד טרם הרפורמה הסכמה בכ-1.3 עד 1.5 מיליון שקל . עתה שואפת החברה לסיים את ההליך מוקדם ככל האפשר, וגם אם המדינה הקציבה 8 שנים להשלמת הרפורמה בחברת החשמל חישבו וגילו שפרישת עובד וותיק "מחזירה את עצמה" (כלומר חוסכת הוצאות שכר) תוך 4 שנים מיום הפרישה.

בחברה מחדדים לעובדים שמי שרוצה להיכנס למתווה הפרישה המוקדמת חייב להודיע על כוונתו עד 1 ביולי הקרוב. החברה תקיים במהלך יוני כנסי עובדים שיסבירו על הליך הפרישה כאשר מכסת וזהות הפורשים יקבעו עד נובמבר הקרוב. בחוזר שהופץ לא מציינים זאת, אבל עלות הפרישה נופלת על כתפי הציבור באמצעות קיבוע מלאכותי של תעריף החשמל עד לשנת 2026. התעריף לא יירד גם אם תהיה אפשרות לכך, זאת כדי לממן את עלות הפרישה, כאשר ירידות יירשמו רק כאשר חוזה הגז של חברת החשמל ייפתח להוזלות מחיר. יו"ר החברה יפתח רון טל מעריך שפתיחת החוזה והוזלת מחיר הגז תירשם כבר במהלך 2019.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
רק להשוות לטבע
את עובדי טבע זרקו בלי חשבון וכל אחד הבין בצדק שאי אפשר לחייב חברה בהפסדים להחזיק אותם אז למה חברת החשמל שחייבת 40 מיליארד ש"ח מחזיקה אוכלי חינם כי הבעלים של ח"ח זה המדינה והיא המונופול הגדול ביותר שמחזיק ב8 מיליון נתינים שמפרישים חצי משכרם על מנת לממן את האריה הזה שאינו יודע שובעה. ולמדינה אף פעם אין בעיה של מימון ההמצאות הם רבות והמילים הם יפות הוני, פירותי, שישינסקי,בלו,ביטוח וכו' ואח"כ יש למונפול הגדול מכולם את החוצפה לכנות מעלימי מס "גנבים"
יוסף  |  11.06.18
7.
תשובה ל-5 הממורמר
כולנו צריכים ללמוד מעובדי חברת חשמל במקום לשנוא אותם. אותך פיטרו ולא ספרו אותך, אז אתה מעדיף שזה יקרה לכולם? המשפחות העשירות זורקות עובדים בלי להניד עפעף, אולי כדאי להתאגד (כן, גם בחברות פרטיות) כדי שלא יוכלו לזרוק עובדים מתי שבא להם. ואם כבר זורקים אז שישלמו. תעבוד על המירמור שלך...תתחיל לחשוב במקום לשנוא ללא סיבה!
שכיר ללא שנאת חינם  |  11.06.18
לכל התגובות