אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת שוק ההון

"חברות טכנולוגיה, ולא הבנקים, ישלטו בתחום של קבלת החלטות השקעה"

אורי גרינבאום, מנכ"ל ומייסד Tipranks בוועידת שוק ההון של כלכליסט: "אנחנו הולכים לקראת עולם שבו חברות הטכנולוגיה צפויות לשלוט בתחום. אני מניח שחלק מהבנקים יאמצו את הטכנולוגיות החדשות, וחלק מהבנקים פשוט ייעלמו"

13.06.2018, 12:52 | רעות שפיגלמן

"חברות טכנולוגיה, ולא הבנקים המסורתיים, הולכות לשלוט בתחום של קבלת החלטות השקעה", כך לדברי אורי גרינבאום, מנכ"ל ומייסד Tipranks במסגרת פאנל חדשנות בשוק ההון - הרצאות בסגנון TED בוועידת שוק ההון של "כלכליסט". לדבריו, "כל העולם עובר לקבלת החלטות השקעה על-ידי רובוטים, ואני מאמין שאנחנו הולכים לקראת עולם שבו חברות הטכנולוגיה צפויות לשלוט בתחום. אני מניח שחלק מהבנקים יאמצו את הטכנולוגיות החדשות, וחלק מהבנקים פשוט ייעלמו".

חברת Tipranks מנתחת מידע טקסטואלי ומייצרת ממנו כלי מחקר ותובנות עבור שוק ההון: אנליסטים, משקיעים וחברות. החברה מנתחת תוכן שמתפרסם בשפה האנגלית באתרי חדשות פיננסיים, בבלוגים, ברשתות חברתיות ובדיווחי בורסה ומפיקה ממנו מידע מעניין על בסיס אירועים בעלי ערך שנשאבים מהמידע. הניתוח נעשה בין היתר באמצעות שימוש בכלים לעיבוד שפה טבעית (NLP) כמו גם במכונות לומדות – מזהות לשם הדוגמא את כמות המילים החיוביות והשליליות וגוזרות מכך מידע רלוונטי ומסקנות.

 אורי גרינבאום מנכ"ל ומייסד Tiprank, צילום: עמית שעל אורי גרינבאום מנכ"ל ומייסד Tiprank | צילום: עמית שעל  אורי גרינבאום מנכ"ל ומייסד Tiprank, צילום: עמית שעל

גרינבאום הסביר כי "כל המידע הזה מעניין כי שוק ההון עובר בשנים האחרונות מהפיכה אמיתית - ממקום שבו ועדות השקעה מקבלות החלטות אל מקום שבו רובוטים הם אלו שמקבלים את ההחלטות ומנהלים את חסכונות הפנסיה שלנו". כך למשל מציין גרינבאום את קרנות ה- smartbeta שעוקבות אחרי מדדים על פי פרמטרים טכניים כמו תנודתיות.

גרינבאום הסביר כי מכיוון שהיכולת לביצוע חישובים מורכבים דורשת כוח מחשובי יקר וכוח עבודה של תוכניתנים נוצר מצב שבו קרנות הגידור להן יש הרבה כסף מאמצות את הטכנולוגיות הללו. "אימוץ טכנולוגיות לקבלת החלטות על ידי רובוטים הפך לנחלתן של קרנות הגידור – ורואים את זה בארה"ב שם מנהלות קרנות הגידור מעל 50 מיליארד דולר". גרינבאום ציין שגם חברות לניהול תיקים בארה"ב מאמצות קבלת החלטות ע"י רובוטים בשוק שהיקפו מעל 300 מיליארד דולר.

ב-Tipranks הסביר גריבנאום "כל אחד יכול בלי ידע בניהול סיכונים, לבנות תיק. השלב הראשון הוא לבחור מדינה וסוגי נכסים רצויים. למשל ניתן לצמצם רק לנכסים מסוג מסויים ומסדר גודל מסויים. ניתן לבחור למשל רק מניות שמוחזקות על ידי בעלי עניין, שלגביהן יש המלצות אנליסטים ובמדינה מסויימת. לאחר מכן מגדירים בחירה של המניות שעונות על הפרמטרים – למשל מניות שקיבלו ציון מסויים ומעלה. בשלב הבא מחליטים על ההיקף הכספי לרכישת המניות ולאחר מכן מחליטים כל כמה זמן המניות יימכרו ויירכשו מחדש בהתאם לציונים שיקבלו המניות ברכישה הבאה, וחוזר חלילה". גרינבאום הוסיף שלאחר מכן מגיע שלב נוסף והוא הרצה של טסט שבודק מהי התשואה העודפת ואת רמת הסיכון וסך העמלות שמשולמות בגין הפעולות בתיק תוך ניסיון לשפר את התיק באמצעות אופטימיזציה.

תגיות