אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מטראמפ ועד דראגי: מדוע צולל היורו? צילום: איי פי איי, שאטרסטוק

פודקאסט כלכליסט

מטראמפ ועד דראגי: מדוע צולל היורו?

החלטות ריבית באירופה ובארה"ב, פסגת טראמפ-קים והחלטת הריבית באירופה - מסכמים את השבוע החשוב ביותר לכלכלה העולמית ב-2018. פודקאסט מנועי הכסף מסכם את השבוע החשוב של השנה

15.06.2018, 10:41 | שי סלינס

מסינגפור, דרך וושינגטון ועד מוסקבה - הישורת האחרונה של השבוע החשוב ביותר של השנה הגיעה אתמול (ה') לקו הסיום עם ההחלטה של הבנק האירופי להפסיק את תוכנית ההקלה הכמותית ולהותיר את הריבית ללא שינוי.

הבנק המרכזי של האיחוד האירופי (ECB) הודיע כי בכוונתו לחתוך את היקף הרכישות שלו מ-30 מיליארד ל-15 מיליארד יורו, החל מחודש אוקטובר, וכי התוכנית כולה צפויה להסתיים ככל הנראה בחודש בדצמבר השנה. זוהי הארכה של 4 חודשים בתוכנית הרכישות של הבנק, שאמורה היתה להסתיים לפי העדכון האחרון של הבנק מהשנה שעברה בחודש ספטמבר הקרוב. הבנק הותיר את הריבית ללא שינוי, ברמתה האפסית, ואת הריבית על הפיקדונות על מינוס 0.4%.

התגובה בשוק המט"ח להחלטה של הבנק היתה חריפה בשל חשש ליציבות גוש היורו בעקבות ההחלטה להפסיק את התמיכה מהבנק המרכזי. היורו ירד בחדות מול הדולר ומול השקל. מאז ההחלטה אתמול בשעה 14:45 איבד המטבע האירופי 2% מול השקל עד לרמה של 4.16 שקלים. מול הדולר איבד היורו שיעור דומה לרמה של 1.156 דולרים.

עוד לפני כן, השבוע החל בפגישה הטעונה בקנדה של נציגי ה-G7, נמשך עם הפסגה המתוקשרת והצבעונית של טראמפ-קים ונמשכה אתמול בערב עם ההחלטה של הבנק המרכזי האמריקאי להעלות את הריבית לרמה של 2%.

 

בפרק ה-18 של פודקאסט מנועי הכסף ניסינו להבין עם אורי גרינפלד, הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות, לאן אנחנו הולכים מכאן.

תגיות