אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהי עוזרת אישית וירטואלית – ולמה גם אתם צריכים אחת כזו צילום: יח"צ סמסונג

מהי עוזרת אישית וירטואלית – ולמה גם אתם צריכים אחת כזו

הן יעשו בשבילכם חיפוש ברשת, יפעילו יישומים בטלפון כשאתם נוהגים ויעזרו לכם לארגן את היומן. כך תבחרו את העוזרת המתאימה לכם ביותר

24.06.2018, 12:28 | בשיתוף סמסונג
עומס מנטלי – מכירים? גם אם לא שמעתם את השם, סביר להניח שאתם בהחלט מרגישים את התופעה הזו בחיי היום-יום שלכם. רובנו מתמרנים בין לא מעט משימות בכל רגע ורגע, כשהחיים האישיים כבר מזמן פלשו לשעות העבודה, וההיפך. העובדה שהיומן כל הזמן פתוח, שאפשר לבצע משימות רבות דרך האינטרנט ושאנחנו זמינים בכל רגע לפניות אישיות בווטסאפ, במייל ובאמצעים אחרים, אמנם מקלה על החיים, אבל גם מסבכת אותם, כשאנחנו כל הזמן מרגישים מותקפים במשימות, וחוששים ששכחנו משהו.

כשאנחנו מתיישבים סוף סוף מול המחשב אחרי נסיעה למשרד, בדרך כלל יש לנו כבר רשימת מטלות – כמה משימות שונות לעבודה, כשצריך לזכור לקבוע פגישה עם עמית אחד, ולשלוח מייל לעמית אחר; צריך גם להזמין זר פרחים לקרוב משפחה שחוגג יום הולדת; לעשות קניות לבית באינטרנט; לתאם מפגש חברים; לזכור שמחר צריך להלביש את הילד בחולצה לבנה; ועוד ועוד.

העידן הדיגיטלי, שיצר אצלנו את ריבוי המשימות שמקשה עלינו להתרכז לאורך זמן בעניין אחד, נחלץ גם לעזרה באמצעות העוזרת האישית הווירטואלית. זוהי למעשה מערכת המוטמעת בסמארטפון, או בכל מכשיר חכם אחר המחובר לאינטרנט; וכשמה כן היא – עוזרת אישית, ממש כמו העוזרים המוצמדים לבעלי תפקידים אחרים ועוזרים להם במשימות שונות, במטרה לפנות להם זמן לעיסוקם המרכזי.

מה יכולה העוזרת האישית לעשות עבורנו? לא מעט דברים – ועם ההתקדמות הטכנולוגית, הרשימה רק מתארכת. כך למשל, העוזרת הווירטואלית יכולה לעזור לנו למצוא מידע באינטרנט בנושאים שונים; לארגן את היומן ולקבוע פגישות; להציג לנו תזכורות שונות; להפעיל יישומים שונים בסמארטפון בזמן שאנחנו נוהגים או מבצעים פעילות אחרת; וכן לתקשר מרחוק עם מכשירים אחרים, למשל מכשירי חשמל חכמים.

עם השנים, העוזרות הדיגיטליות משתכללות והולכות – ואם בעבר ניתן היה לתקשר איתן בעיקר בפקודות קוליות פשוטות, הרי שכיום הן מבוססות על בינה מלאכותית מתקדמת – מה שמאפשר למשתמשים לשוחח איתן בשפה טבעית. זאת, באמצעות רכיב NLP – Natural Language Processing– המאפשר למערכת ללמוד את השפה האופיינית לכל משתמש, במטרה לנהל איתו שיחה של ממש.

 , צילום: יח"צ סמסונג צילום: יח"צ סמסונג  , צילום: יח"צ סמסונג

ביקסבי של סמסונג – השחקנית החדשה בשוק

בשוק קיימות היום כמה עוזרות דיגיטליות שכל אחת מהן מבוססת על מערכת הפעלה שונה, ומיועדת למכשירים של חברה מסוימת, או יותר. התוספת המעודכנת ביותר לשוק העוזרות הווירטואליות היא Bixby מבית סמסונג, המותאמת למכשירי החברה ומשלבת יכולות בינה מלאכותית מתקדמות.

בשנים האחרונות, משולבות העוזרות הווירטואליות במגוון מכשירים חכמים בבית, במשרד ואף במכונית, כשהבולט מביניהם הוא הרמקול החכם. זהו רמקול שניצב בבית, במשרד או בכל מקום אחר, ועליו מותקנת העוזרת האישית שפועלת ברקע. כאשר אנו זקוקים לה, אין צורך להדליק את הסמארטפון או המחשב, אלא פשוט לפנות אליה בדיבור ולציין את שמה – מה שמאותת לה להתחיל לפעול, ולבצע את הפקודות השונות הניתנות לה.

ב-Bixby, ביקשה סמסונג לשלב שתי דרכים לתת פקודות למערכת – הן בדיאלוג קולי, והן בהקלדה והקשה על גבי המסך, לבחירת המשתמש. זאת, במטרה למקסם את היכולות של העוזרת הווירטואלית – דרך האפשרות לתת לה פקודות בכמה ערוצים במקביל. זוהי עוד חתירה למטרה המוצהרת של העוזרות הווירטואליות – לחסוך למשתמשים כמה שיותר זמן וטרחה.

רוצים עוזרת וירטואלית? הנה שלוש תכונות שכדאי שיהיו לה:

1. יכולת הבנה של שיחה טבעית – ולמידת השפה של המשתמש

בעבר, מי שרצה לתקשר עם תוכנת מחשב נדרש להשתמש באחת מתוך רשימה של פקודות מוגדרות מראש, בשפה שהיא יותר "מחשבית" מאשר טבעית. כיום, העוזרות הווירטואליות הן אלו שלומדות את השפה שלנו, ואף מתאימות את עצמן למשתמש ספציפי.

2. הסתגלות לאורח החיים שלכם – וניחוש של מה שאתם רוצים

בשנים האחרונות עולם התוכן עובר להתאמה אישית – כשאנחנו מקבלים רשימה של ידיעות חדשותיות בתחומים שמעניינים אותנו, הצעות לסדרות המבוססות על הטעם האישי שלנו, ועוד. גם עוזרות אישיות טובות לומדות את סדר היום ואת השגרה שלנו, כך שהן יודעות מה להציע לנו בכל רגע נתון; וכן את התוכן שאנחנו אוהבים, כך שנחסוך זמן מיותר.

3. ניצול יכולות נוספות של הסמארטפון – כדי להפוך אותו לחכם עוד יותר

עוזרת וירטואלית יעילה עושה שימוש ביישומים נוספים בסמארטפון, כדי לחסוך לנו זמן ולהקל עלינו. הנה דוגמה: בשילוב של Bixby במכשיר הדגל החדש של סמסונג, Galaxy S9, המצלמה של המכשיר הופכת לחכמה יותר: כך למשל, ניתן להפנות את המצלמה לטקסט מסוים ולקבל תרגום מיידי שלו; לקבל מידע על המקום בו אנו נמצאים; לאתר מסעדות ואטרקציות באמצעות מציאות רבודה (AR) ועוד.

 , צילום: יח"צ סמסונג צילום: יח"צ סמסונג  , צילום: יח"צ סמסונג

Bixby Vision– החידוש האחרון נוגע לבינה מלאכותית בעלת טכניקות הלמידה המתקדמות מאפשרת חווית משתמש ויכולות נרחבות. ה- Vision למעשה מוטמע בתוך המצלמה ומשתף פעולה עם היישומים שלכם בביצוע דברים שונים. לדוגמא, תרגום חי של טקסטים בשפות זרות או תמרורים בזמן אמת על ידי הפניית המצלמה לכיוון הטקסט אותו המשתמש רוצה לתרגם, זיהוי ציוני דרך או עסקים, קבלת מידע נרחב על המיקום בו המשתמש נמצא, איתור מסעדות ואטרקציות באמצעות AR, מידע רלוונטי על תוכן שמענין אתכם ועוד.

ניתן להמיר טקסט בתמונה לתוך טקסט רגיל בתוך התמונה על גבי האובייקט שאליו מופנית המצלמה, או לחפש אובייקטים דומים במהירות ברחבי הרשת.

המציאות היומיומית של כולנו הופכת עמוסה ורבגונית מרגע לרגע והכלים הטכנולוגים שמצליחים להעניק פתרונות פרקטיים וחכמים לקצב החיים הנוכחי הם אלו שיהיה להם חלק ניכר בעיצוב סגנון החיים העתידי שלנו.

תגיות