אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרצף החיובי בהשתלמות נמשך גם במאי צילום: שאטרסטוק

הרצף החיובי בהשתלמות נמשך גם במאי

אחרי רבעון ראשון גרוע הקרנות הישראליות בהובלת אלטשולר שחם רשמו חודש שני של עליות עם תשואה ממוצעת של 0.3%. התשואה המצטברת מתחילת השנה עומדת על 0.8%

19.06.2018, 08:03 | אורן פרוינד

חודש שני חיובי רצוף של עליות שערים בקרנות ההשתלמות הישראליות. אחרי שאיבדו 0.23% בינואר־מרץ ורשמו תשואה חיובית של 0.7% באפריל, סיימו הקרנות את מאי עם תשואה חיובית ממוצעת של 0.3%. התשואה מתחילת השנה עומדת על 0.8%. הקרן הטובה ביותר במאי היתה של אלטשולר שחם שהניבה 0.86% ואילו קרן הגרועה ביותר היתה של מנורה, היחידה שרשמה תשואה שלילית של 0.02%. קרן ההשתלמות של מגדל מובילה את הטבלה מתחילת השנה עם תשואה מצטברת של 1.28%. קצת אחריה קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם עם תשואה של 1.27% ובתחתית נמצאת קרן ההשתלמות של אנליסט עם תשואה מצטברת של 0.33% מינואר.

קראו עוד בכלכליסט

עם זאת, אנליסט החלה להראות סימני התאוששות עם תשואה של 0.48%, השלישית בטיבה במאי. לדברי נעם רוקח, סמנכ"ל השקעות של אנליסט, "מה שסייע בתשואות מאי הוא תיק המניות בישראל שעשה טוב מהמדדים, חשיפה למניות אורבוטק ווויקס וחשיפה בחו"ל לארה"ב על חשבון אירופה ושווקים מתעוררים" לשאלה מה ההשפעה של מלחמת הסחר על השווקים אם בכלל ענה רוקח: "לעת עתה זה נראה בעיקר ככיפוף ידיים ורצון לשפר תנאים. אין להיקף המכסים החדש משמעות כלכלית גדולה. אני מניח שהשחקנים רציונאליים ומלחמת הסחר לא תתפתח להיקף הרבה יותר רחב".

לדברי רוקח, "עשויה להיות העלאת ריבית ראשונה ומינורית בתחילת 2019. בשל העובדה שהריבית באירופה תישאר נמוכה ותועלה לכיוון האפס רק בעוד שנה, אני לא מצפה לריביות גבוהות בישראל בעת הנראית לעין". רוקח התייחס גם לחדשות האחרונות בדבר הקמת בורסה משנית בישראל: "אם הרציונל הוא להכניס עסקים קטנים עם רגולציה נמוכה יותר, אז אולי הייתי שוקל לעשות זאת על הפלטפורמה הקיימת. סוגיית הנזילות והסחירות של הנכסים תהיה קריטית להצלחתה של בורסה חדשה ואני חושש שמחזורי המסחר בה יהיו נמוכים מידי".

כל המספרים של ענף ההשתלמות כל המספרים של ענף ההשתלמות כל המספרים של ענף ההשתלמות

דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם הסביר מה הביא להם את התשואה הטובה החודש ובכלל השנה: "בשוק הישראלי זה בעיקר מניות. כשהתשואות בעולם עולות קשה להרוויח באג"ח אז אנשים עוברים למניות. ברזולוציה מעמיקה יותר, מה שנתן לנו רוח גבית זה מניות הטכנולוגיה בעולם שנסחרות בנאסד"ק או חברות אחרות דוגמת חברות אינטרנט סיניות כמו עליבאבא ודומות. בארץ, סקטור הבנקים והנדל"ן המניב שעשה ריקברי מתחילת שנה גם הם תרמו לנו. בנוסף תרמה לנו העובדה שאנחנו לא חשופים למניות התקשורת.

"גם אג"ח קונצרניות אין לנו הרבה. המחירים פה לא מסתדרים לנו. צמצמנו חשיפה לחוב תאגידי. ירדנו מאוד שם כי המחירים לא מצדיקים אותו. ככל שאנחנו יורדים באפיק הקונצרני אנחנו מגדילים חשיפה למניות. מתחילת השנה הגדלנו חשיפה למניות בשיעור של כ־ 3% והכל הלך לחו"ל. בשורה התחתונה, השוק נשאר סטטי לאורך תקופה ארוכה. סקטור הנדל"ן המניב צריך להילחם בעליית הריבית וכניסה של אמזון. ישראל זה לא יעד אסטרטגי להשקעה מבחינתנו בכל מה שקשור לשוק המניות".

ירדני התייחס גם הוא למלחמת הסחר בין ארה"ב לסין ואמר: "כל הודעה של טראמפ לגבי הסחר מפילה את השווקים. אבל אני לא צופה תרחיש אפוקליפטי שיפיל את השווקים. בסוף כולם רוצים להמשיך וליהנות מהמצב הקיים. זה הכל חלק מהמו"מ ואף אחד לא מעוניין להרחיב את הכלכלה".

לגבי הצפי לעליית ריבית בישראל ירדני שוב חוזר על התחזית שלפיה לא תהיה עלייה משמעותית בטווח הנראה לעין: "כדי שתהיה עליית ריבית בישראל צריך לראות אינפלציה. זה התחיל אבל זה עדיין לא שם לאורך זמן. לכן אני לא רואה את הריבית עולה, וגם אם כן זו תהיה עלייה מתונה".

תגיות