אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחיר המשחק: כמה עולה להיות גיימר בישראל? צילום: PlayStation

מדריך כלכליסט

מחיר המשחק: כמה עולה להיות גיימר בישראל?

זה לא משנה אם אתם מעדיפים קונסולות או מחשבים - אם ברצונכם לחגוג עם המשחקים הכי חדשים ולהצטרף לטרנדים הכי חמים בגיימינג העולמי - יהיה עליכם להכין את הארנק. לחובבי המחשבים, למשל, צפויה הוצאה של 5,000 שקל ויותר. כמה עולים משחקים, ואיך קונים בזול?

20.06.2018, 21:07 | ניצן סדן ויואב סטולר
משחקי וידאו הם אחד השימושים הנפוצים והאהובים ביותר בכל פלטפורמה בימינו, ובצדק; המשחקים נהיים יפים וכיפיים יותר, היכולת לשחק מול אנשים מכל העולם משתפרת ומושכת קהלים חדשים וגם מחיר הציוד יורד בהתמדה. אבל כשבוחנים זאת לעומק, עדיין יקר להיכנס לגיימינג בצורה רצינית. הכוונה אינה למשחקי מובייל, שנשענים על הטלפון שכבר נמצא בכיסכם ועוד כמה דולרים לרכישת המשחק; כדי ליהנות מהעושר הגרפי, הקולי והעלילתי של מה שיש לחברות המשחקים - להציע צריך לפתוח רחב את הארנק.

קראו עוד בכלכליסט

ברשימה זו תמצאו את ההוצאות המינימליות לציוד הבסיסי ביותר להפעלת משחקי תלת ממד תובעניים - הכותרים החמים כיום, עליהם מדברות כל קהילות הגיימינג. המחירים הם ממוצעים ומתבססים על מנועי השוואת מחירים פה בארץ. חלק מהציוד קצת יותר זול בארה"ב ובמזרח הרחוק, או יקר יותר ברוב אירופה. כך או כך, המספרים לא משקרים: עדיין יקר מאוד להיות גיימר ישראלי.

אסוס זפירוס GX501, לפטופ גיימרים רב עוצמה, צילום: ניצן סדן אסוס זפירוס GX501, לפטופ גיימרים רב עוצמה | צילום: ניצן סדן אסוס זפירוס GX501, לפטופ גיימרים רב עוצמה, צילום: ניצן סדן

קונסולות: החל מ-900 שקל

קונסולות המשחק הן הדרך הכי פשוטה להתחיל לשחק. יש לכולן אלפי משחקים זמינים, בעיקר מז'אנר היריות, הפעולה, הספורט והמירוצים. משחקי אסטרטגיה, סימולטורים ומשחקים בעלי אלמנטים של ניהול ממשק מורכב לא תמצאו בקונסולות - פשוט משום שלבקר משחק יש פחות אפשרויות מלעכבר ומקלדת.

גיימרים משחקים בפלייסטיישן 4 גיימרים משחקים בפלייסטיישן 4 גיימרים משחקים בפלייסטיישן 4

אקסבוקס וואן S, הקונסולה האחרונה מבית מיקרוסופט, עולה החל מ-900 שקל. סוני פלייסטיישן 4, מתחרתה הגדולה, עולה החל מ-1,200 שקל. קונסולץ הסוויץ' של נינטנדו עולה החל מ-1,400 שקל. שימו לב שעלות הקונסולה תלויה במרחב האחסון שלה ובאביזרים הנלווים; למשל, ישנן כאלה שנמכרות עם שלט רחוק בודד או מגיעות עם משחקים כלולים.  

קונסולות אקסבוקס, צילום: xbox wire קונסולות אקסבוקס | צילום: xbox wire קונסולות אקסבוקס, צילום: xbox wire

מחשב נייד: החל מ-4,000 שקל

על פניו, לפטופ גיימינג נושא יתרון מובהק: היכולת להשתמש באותו מחשב גם למשחקים וגם כמחשב נייד סטנדרטי, לכל צורך. המחשבים הללו חזקים ביותר, ויטיסו כל תוכנה ללא השתהות. ואולם, את כל נקודות העוצמה הם מאבדים בסעיפי השימושיות; כל לפטופ גיימינג יהיה מסורבל וכבד יותר ממקביליו הסטנדרטיים - ומגיע עם עיצוב צעקני שלא תמיד מתאים לסביבות עסקיות וזמן סוללה קצר להפליא.

לפטופ ה-Omen 15 של HP, צילום: ניצן סדן לפטופ ה-Omen 15 של HP | צילום: ניצן סדן לפטופ ה-Omen 15 של HP, צילום: ניצן סדן

ואולם, יש בשוק לפטופים שיכולים להריץ משחקים בצורה לא רעה, הודות לשילוב בין כרטיס מסך עצמאי חזק יחסית וזיכרון פעולה רב מהרגיל (16 גיגה-בייט במקום 8). למשל, ה-X570UD של אסוס שעולה כ-4,000 שקל, ה-Inspiron 5577 RD33 של Dell שעולה כ-4,200 וה-Y520 של לנובו שעולה כ-4,300 ושייך לסדרת גיימינג ייעודית.

מחשב ה-VivoBook N580 של אסוס. לא מחשב גיימינג, אך עדיין מפעיל משחקים לא רע, צילום: ניצן סדן מחשב ה-VivoBook N580 של אסוס. לא מחשב גיימינג, אך עדיין מפעיל משחקים לא רע | צילום: ניצן סדן מחשב ה-VivoBook N580 של אסוס. לא מחשב גיימינג, אך עדיין מפעיל משחקים לא רע, צילום: ניצן סדן

מי שרוצה לפטופ גיימרים רב עוצמה יכול לבחור בסדרות Legion של לנובו, Strix ROG של אסוס, Alienware של Dell ו-Omen של HP, אך מחיר המחשבים הללו מתחיל ב-6,000 שקל ומגיע ל-15,000 ויותר. היתרון הגדול ביותר שלהם הוא בביצועים, באיכות התצוגה, בטיב הקירור - תכונה ששומרת על החומרה לאורך זמן - ובעיצוב.

כרטיס מסך חיצוני: החל מ-3,000 שקל

זהו פיתרון מעניין עבור מי שבידיו לפטופ חזק, אך ללא מעבד גרפי ראוי לשמו: מארז ובו כרטיס מסך, שיריץ עבורו משחקים. אין הרבה כאלה בשוק והם תלויים בחיבור לשקע ThunderBolt 3, שאין לכל מחשב.

כרטיס מסך חיצוני של Aorus, צילום: GIGABYTE AORUS כרטיס מסך חיצוני של Aorus | צילום: GIGABYTE AORUS כרטיס מסך חיצוני של Aorus, צילום: GIGABYTE AORUS

ואולם, מי שמחזיק בלפטופ חזק בעל זיכרון פעולה של 8 גיגה-בייט ומעלה וכונן קשיח מהיר, יוכל לבחור בכרטיס החיצוני כפיתרון. קחו בחשבון שביצועי הכרטיסים הללו חלשים משל מקביליהם הפנימיים, ושזה עניין יקר; למשל, ה-Gaming Box 1070 של Aorus עולה בארץ כ-3,000 שקל.

עכבר: החל מ-80 שקל

משטחי עכבר של לפטופים לא נועדו לשליטה במשחקים, וכאן נכנסים לתמונה עכברי הגיימינג. הם נבדלים מעכברים רגילים במספר הכפתורים שלהם וביכולת הגדרת הפעולה שיבצע כל כפתור במשחק. בנוסף, הם מדויקים יותר וחלקם תומכים בהוספת משקולות, שמבטיחות התנגדות מתאימה לתנועה - עוד דבר שמשפר את הדיוק.

עכבר של corsair, בעל כיסוי ניתן להחלפה, צילום: corsair עכבר של corsair, בעל כיסוי ניתן להחלפה | צילום: corsair עכבר של corsair, בעל כיסוי ניתן להחלפה, צילום: corsair

עכברי Marvo עולים החל מ-80 שקל ועכברי גיימינג מסדרה M של HP עולים כ-250 שקל. עכבר Lancehead של Razer יכול לעלות גם 350 שקל. עקרונית, אפשר להסתפק בעכבר אלחוטי רגיל - אך ההבדל במהירות התגובה והדיוק מורגש למדי.

מקלדת: החל מ-300 שקל

כן, גם מקלדות גיימינג מציגות שורת יתרונות על פני מקלדות רגילות: הן כוללות כפתורים ייעודיים שמאפשרים פעולות מהירות יותר במשחק (למשל, להסתובב 180 מעלות במשחק יריות - דבר שבהרבה מקרים מפריד בין חיים ומוות וירטואליים).

מקלדת Black Widow של Razer, צילום: Razer מקלדת Black Widow של Razer | צילום: Razer מקלדת Black Widow של Razer, צילום: Razer

דגמים רבים כוללים גם תאורה, שלפעמים ניתנת לשליטה כדי להפריד בין קבוצות מקשים - תכונה שימושית מאוד במשחקים בעלי הרבה קיצור מקלדת וממשק עשיר. מקלדות כ-K55 של Corsair וה-G213 של לוג'יטק עולות החל מ-300 שקל; מקלדות מתקדמות יותר כמו ה-Black Widow Chroma של Razer כבר עולות החל מ-650 שקל.

מחשב נייח: החל מ-5,600 שקל

כאן אנחנו נכנסים להוצאות דינמיות יותר, שכן במחשבים אלה אפשר לשדרג בקלות כל רכיב. מצד שני, גם יהיה עליכם לקנות כל אחד בנפרד. מחשבי הגיימינג הנייחים שנמכרים כחבילה ממותגת הם אמנם חזקים מאוד ומרשימים פיזית, אך גם יקרים ביותר. למשל, ה-Cube Y720 של לנובו עולה החל מ-5,600 שקל, ה-XPS 8930של Dell עולה החל מ-6,000 שקל ואילו מחשבי ה-Omen של hp - עשרת אלפים שקל ויותר.

מחשב Cube של לנובו, צילום: VRplay מחשב Cube של לנובו | צילום: VRplay מחשב Cube של לנובו, צילום: VRplay

הרכבת מחשב תצריך רכישה של כרטיס מסך, למשל ה-1060 של אנווידיה שמחירו מתחיל ב-1,400 שקל או ה-RX580 של AMD שעולה החל מ-1,500 שקל; יהיה עליכם לקנות זיכרון מהיר, לוח אם מתאים ומארז עם מערך קירור מפלצתי - ציוד שאם יירכש בארץ, יגיע בקלות לאלפי שקלים נוספים. וזה, עוד לפני שקניתם מסך.

תצוגה: החל מ-900 שקל

מסכי גיימינג מתאפיינים בקצב רענון מהיר של 120 הרץ ויותר, לצד רזולוציה גבוהה ואיכות צבע משובחת. מסך 24 אינץ' VG245HE של אסוס עולה כ-900 שקל, מסך 23.8 אינץ' AG241QG של AOC עולה כ-2,200 שקל ואילו מסך 31.5 אינץ' EX32000R של Benq עולה כ-2,600 שקל. מי שרוצה מסכים מתקדמים במיוחד, מסדרת ROG של אסוס, להם קצב רענון מהיר במיוחד וטכנולוגיות לצמצום העומס על העיניים, יצטרך להיפרד מכ-1,000 שקל נוספים.

מסך  ROG SWIFT של אסוס, צילום: Asus מסך ROG SWIFT של אסוס | צילום: Asus מסך  ROG SWIFT של אסוס, צילום: Asus

לצד החומרה הזו, תגלו שפתאום ישנן הוצאות נוספות, שרלוונטיות במיוחד למשחקי רשת - למשל סט אוזניות עם מיקרופון (החל מ-200 שקל), מצלמת רשת איכותית למי שאוהב לשדר משחקים (החל מ-150 שקל) ומערכות אודיו שמחירן מתחיל במאות שקלים.

כמה עולים המשחקים עצמם?

כשמגיעים לבחון את ההוצאות, קל לראות שהמשחקים תופסים נתח משמעותי מאוד מהעלות עבור כל גיימר - ופעמים רבות עוקפת את עלות החומרה עצמה. משחקים פופולריים ביותר שזוכים לדירוג AAA כשמם כן הם - שוברי קופות. העלות של משחק חדש שכזה יכולה לחצות בקלות את קו ה-60 הדולר, ולא לרדת גם לאורך זמן – לפעמים שנים. עם זאת, מי שיפתח יכולות שיטוט ברשת יוכל למצוא לו מבצעים משתלמים. למעשה, לפעמים מגיעות ההנחות ל-80%.

PUBG PUBG PUBG

ההנחות הן עניין של תזמון; ישנם מועדים כבלאק פריידי, סייבר מאנדיי וחגים בחו"ל שבהם צוללים המחירים בצורה מורגשת. אבל לא כל יום הוא חג, וחיפוש באנגלית אחר אתרים ייעודים להנחות ומשחקים בהזדמנות יוכל להביא תועלת בכל ימות השנה.

 

פתרון נוסף שיוכל לחסוך לשחקנים הכבדים לא מעט כסף הוא שירותי המנוי שמציעות יצרניות הקונסולות. סוני למשל מציעה שני שירותים - Now ו-Plus. פלוס הוא מועדון של סוני שמספק משחקים משתנים בחינם ובמחירים נמוכים במיוחד. נאו, לעומתו, הוא שירות הזרמה של משחקים כשהמשתמש יכול לבחור מבין ספרייה של 650 כותרים ולשחק בהם גם בפלייסטיישן וגם במחשב. המחירים של השירותים הללו הם 60 דולר בשנה לפלוס ו-100 דולר לנאו.

Now של פלייסטיישן, צילום: PlayStation Now של פלייסטיישן | צילום: PlayStation Now של פלייסטיישן, צילום: PlayStation

מנגד, בקונסולה המתחרה של מיקרוסופט אפשר למצוא את שירות Gold שמקנה חברות במועדון החברה. המשתמשים שישלמו 38 שקל לחודש יקבלו היצע משתנה של משחקים, הנחות על רכישה של משחקים אחרים ויכולת לשחק גם משחקים שיצאו ל-XBOX 360 בדגם החדש של ה-XBOX ONE.

חשוב לדעת שגם במשחקים שעולים כסף ובמיוחד באלו החינמיים יכולות להיות הוצאות בתוך המשחק עצמו: מפות ושלבים חדשים, שדרוגים לדמויות, העצמת יכולות והרחבות שונות. ההוצאות הללו נראות שוליות יחסית ועולות לרוב דולרים בודדים, אך הן מצטברות עם הזמן כשהופכים למושקעים במשחק.

לסיום, ריכזנו עבורכם מחירי כותרים בולטים, אותם רוכשים גיימרים רבים בארץ ובעולם:

 
חנות המשחקים Steam:

CS GO עולה 55 שקל, PUBG עולה 89 שקל, Doom עולה 130 שקל, Call of Duty: WW2 עולה 211 שקל. DARK SOULS 3 עולה 213 שקל ו-

Grand Theft Auto V עולה 246 שקל.  

Doom Doom Doom

חנות סוני:

God of War עולה 60 דולר, FIFA 18 עולה 60 דולר אך נמכר כעת במבצע של 24 דולר, Grand Theft Auto V עולה 60 דולר וכמותו גם Call of Duty: WW2 ו-DARK SOULS 3. דום עולה 30 דולר, הזול מבין הכותרים הפופולריים.

Call of Duty: WW2, צילום: Activision Call of Duty: WW2 | צילום: Activision Call of Duty: WW2, צילום: Activision

חנות מיקרוסופט:
FIFA 18 עולה 90 שקל, Call of Duty: WW2 עולה 335 שקל וכמוהו גם DARK SOULS 3, המשחק PUBG עולה 148 שקל (גרסה לא מלאה) ו-Grand Theft Auto V עולה לא פחות מ-350 שקל. המשחק Red Dead Redemption 2, שזמין להזמנה מוקדמת, עולה 270 שקל.

GTA V GTA V GTA V

חנות נינטנדו סוויץ': 

FIFA 18 עולה 60 דולר (ו-24 במבצע), דום עולה 60 דולר, The Legend of Zelda: Breath of the Wild עולה 60 דולר (45 במבצע) ו-Mario + Rabbids Kingdom Battle עולה 30 דולר.

תגיות

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות