אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איל ולדמן: "למדתי איך לשחק במגרש של הגדולים" צילום: Omer Moshe T@L

איל ולדמן: "למדתי איך לשחק במגרש של הגדולים"

במלאנוקס מסכמים 7 חודשים סוערים של מאבק נגד הקרן, שניסתה להוביל מהפך בחברת השבבים. בעקבות ההסכם שנחתם הדירקטוריון ימשיך להיות בשליטתה, אך שלושה דירקטורים, ובהם דב בהרב, ייאלצו לעזוב. על הדרך זינק שווי החברה ב־50%

21.06.2018, 07:00 | דרור רייך

מלאנוקס הגיעה להסכם הפסקת אש עם הקרן האקטיביסטית סטארבורד מניו יורק, שרכשה במהלך שבעת החודשים האחרונים 10.5% ממניותיה, לגבי מבנה הדירקטוריון והרכבו. כך עולה מדיווח של חברת השבבים הישראלית לבורסת נאסד"ק שלשום בלילה. אנשי הקרן ג'ון אולסון וגרג ווטרס יכהנו כדירקטורים בלתי תלויים, וכך גם ג'ק לזר, שעל מינויו הסכימו שני הצדדים.

קראו עוד בכלכליסט

הדירקטוריון לא יורחב לטובת המינויים החדשים, וימשיכו לכהן בו 11 חברים. אירווין פדרמן יישאר יו"ר מלאנוקס, ואילו דב בהרב, שי כהן וטום ריורדן יעזבו את הדירקטוריון. בנוסף, הסכים תום וותרפורד לכהן כיו"ר ועדת הביקורת עד 2 במרץ 2019, מועד שבו יעזוב את הדירקטוריון.

ולדמן: "אנחנו ממשיכים להשקיע במה שרצינו, אבל נצטרך לבחון קצת אחרת את ההוצאות שלנו", צילום: Omer Moshe T@L ולדמן: "אנחנו ממשיכים להשקיע במה שרצינו, אבל נצטרך לבחון קצת אחרת את ההוצאות שלנו" | צילום: Omer Moshe T@L ולדמן: "אנחנו ממשיכים להשקיע במה שרצינו, אבל נצטרך לבחון קצת אחרת את ההוצאות שלנו", צילום: Omer Moshe T@L

ההישג לסטארבורד:

מינוי דירקטור נוסף אם מלאנוקס לא תעמוד ביעדים

הבונוס לסטארבורד בהסכם הוא הזכות למנות נציג נוסף מטעמה לדירקטוריון - זאת אם מלאנוקס לא תעמוד ביעדים הבאים: רווח תפעולי של 23.5% מההכנסות ברבעון הרביעי השנה; 25.5% מההכנסות ברבעון השני של 2019; ו־28% מההכנסות ברבעון הרביעי של 2019.

"מבחינתי הגענו לפתרון טוב", אמר ל"כלכליסט" מנכ"ל ומייסד מלאנוקס איל ולדמן, "אנחנו נשמור על רוב בדירקטוריון, וזה Win Win מבחינתנו".

ולדמן ממשיך ומסכם את המאבק נגד הקרן בחצי השנה האחרונה: "זו התנסות ראשונה שלנו במאבק נגד קרן אקטיביסטית, ומה שלמדתי בתהליך הוא בעיקר איך לשחק במגרש של הגדולים - וזה מעניין ומרתק", אומר ולדמן.

"צריך להיות מקצועי מאוד בכל מהלך, בצורת ההתנהגות, בדיבור ובהתנהלות, אבל בשורה התחתונה הגענו, לדעתי, לתוצאה טובה. אין פה מנצחים או מפסידים. הם (קרן סטארבורד - ד"ר) באו בהתחלה עם דרישות גבוהות מאוד, ובסופו של דבר השליטה נשארת בידי החברה, או יותר נכון בידי הבורד. לכן אני חושב שהתוצאה טובה מאוד לשני הצדדים".

"אין שינויים משמעותיים בחברה מאז שהקרן רכשה את המניות שלנו. אנחנו ממשיכים להשקיע במה שרצינו, אבל נצטרך לבחון קצת אחרת את ההוצאות שלנו. אין שינוי של ממש", מסביר ולדמן. "מלאנוקס בהחלט יוצאת יותר טובה מהסיפור הזה".

ולדמן מבקש לחדד כי "השיפור בתוצאות העסקיות שלנו בהחלט לא נובע מסטארבורד, אלא מההשקעות שביצענו בשנתיים האחרונות. אנחנו רואים בעקבות כך שיפור מדהים בהכנסות, ברווחים ובתחזיות שלנו קדימה ל־2018 כולה, עם הכנסות של יותר ממיליארד דולר ורווח של 250 מיליון דולר. וזה לחלוטין לא קשור לסטארבורד.

"ההחלטה אם למכור את מניות מלאנוקס שברשות הקרן היא שלהם בלבד, ואין לנו הסכמות על כך. אם הם חושבים שמלאנוקס תמשיך לעלות ולתת תשואה טובה יותר למשקיעים, הם יישארו, וברגע שיחליטו כי עשו מספיק כסף, אני מאמין שהם ייצאו. הם לא יישארו לאורך זמן".

על המו"מ מסביר מנכ"ל מלאנוקס כי "לא היה גוף או אדם שתיווכו בין סטארבורד למלאנוקס - השיחות היו ישירות. אני לא חושב שהמאבק פגע בתרבות הארגונית של מלאנוקס, כי מעט מאוד אנשים היו מעורבים בתהליך".

ההישג למלאנוקס:

שקט תעשייתי ודירקטוריון שמרביתו מטעמה

 

מה יוצא למלאנוקס מההסכם? בעיקר שקט תעשייתי. סטארבורד, שאיימה להחליף את כל דירקטוריון מלאנוקס תסיר את רשימת הדירקטורים שלה ותצביע, על כל מניותיה, בעד כל אחד ממועמדי הדירקטוריון באסיפה השנתית של בעלי המניות ב־25 ביולי.

סטארבורד תיאלץ לקבל את תכתיביה של מלאנוקס לתקופה שתימשך עד לאסיפה הכללית השנתית של 2019, או עד האסיפה הכללית של 2020 - זאת אם לא תמנה דירקטור נוסף מטעמה בכפוף לעמידה של מלאנוקס בפרמטרים הפיננסיים.

ההסכם שאליו הגיעו הצדדים מונע את מאבקי השליטה שאיימו על המפגש השנתי של החברה בחודש הבא, ואת ההתלבטות של המשקיעים אם להצביע בעד השינויים שסטארבורד רצתה לבצע - תשעה מועמדים חדשים מטעמה לדירקטוריון, כולל ג'פרי סמית, שהוא חבר הנהלה, מנכ"ל ומנהל ההשקעות הראשי של הקרן.

ההסכם בין הצדדים מגיע לאחר שמניית מלאנוקס העניקה למשקיעיה תשואה של כ־50% מאז כניסת הקרן אקטיביסטית, עם שווי שוק של 4.5 מיליארד דולר. בדרך גם רשמה מלאנוקס ניצחון בקרב על אימוץ שינויים בממשל התאגידי שלה, זאת לאחר הצבעה מיוחדת שהתקיימה בחודש שעבר והשפיעה על האופן שבו מצביעים המשקיעים בבחירות למועצת המנהלים.

בהצבעה הביעו בעלי המניות של מלאנוקס תמיכה גורפת כמעט בשתי ההצעות שהעלתה מלאנוקס לשינוי הממשל התאגידי שלה. השינוי הראשון שהתקבל הוא עקרון "מרב קולות", כלומר, כל המועמדים יעמדו לבחירת הרוב, ודירקטוריון מלאנוקס יורכב מהמועמדים שקיבלו את מספר הקולות הגבוה ביותר, ללא רף מינימום. השינוי השני הוא שימוש בכרטיס הצבעה (Proxy Card) אוניברסלי אחד ולא בשני כרטיסי הצבעה.

תגיות