אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמעט קריסה של ניימאר. למזלו הוא לא משחק בנבחרת ארגנטינה צילום: רויטרס

כמעט קריסה של ניימאר. למזלו הוא לא משחק בנבחרת ארגנטינה

ניימאר הורס, קוטיניו בונה: שבע הערות על הניצחון של ברזיל על קוסטה ריקה משני שערים בתוספת הזמן

22.06.2018, 17:37 | אוריאל דסקל

1. כמיטב המסורת של כדורגל ביום שישי בצהריים, גם המחצית הראשונה בין ברזיל לקוסטה ריקה היתה מרדימה. ברזיל לא הגיעה להילוך שני אפילו ובעיקר תקפה דרך צד שמאל. כל ההזדמנויות שיצרה הגיעו מהצד של מרסלו (יצר הזדמנות אחת), ניימאר (הזדמנות אחת) ופיליפ קוטיניו (3).

קראו עוד בכלכליסט

2. במחצית השנייה צ'צ'ה עשה שינוי. דאגלס קוסטה נכנס במקום וויליאן לימין ופתאום הסכנה לקוסטה ריקה הגיעה מכל הצדדים (קוסטה עשה חמישה דריבלים, וויליאן הצליח רק בשניים). פאגנר, המגן הימני, התרגש לאורך המשחק - הגיוני, משחק ראשון במעמד הזה - אבל קוסטה שחרר אותו ממשימות התקפיות וריווח מעט את המשחק של ברזיל.

3. ועדיין, עד תוספת הזמן ברזיל לא הבקיעה. ניימאר ניסה להפיל את השופטים בפח וכמעט הצליח (איזה מזל שיש VAR). לפני המונדיאל דרש לא להיות קפטן - בגלל שהלחץ גדול מדי - וצ'יצ'ה התחיל להעביר את הסרט לכל השחקנים האחרים. מובן למה הוא לא רצה את הלחץ הזה, אבל נראה שהוא גם לא ממש מצליח לעמוד בלחץ של להיות הכוכב הגדול של ברזיל. הפעולות שלו היו לא יעילות. היו לו 5 נגיעות גרועות בכדור שהובילו ל-5 איבוד כדורים ללא לחץ עליו (הכי הרבה בברזיל), בנוסף, חטפו ממנו את הכדור 9 פעמים (הכי הרבה בברזיל). הוא נתפס פעמיים באופסייד (הכי הרבה בברזיל) והוא לא עשה שום פעולה הגנתית חיובית. מה שכן, הוא סופג עבירות. הוא ספג 4 עבירות במשחק נגד קוסטה ריקה ובסך הכל עשו עליו במונדיאל הזה יותר עבירות מאשר עשו על נבחרת אנגליה (15). עם זאת, הוא באמת לא מתפקד בצורה יעילה וכל פעם שהוא קיבל את הכדור, נראה היה שברזיל נתקעת.
ניימאר, קוטוניו, מרסלו וקאסימרו, צילום: רויטרס ניימאר, קוטוניו, מרסלו וקאסימרו | צילום: רויטרס ניימאר, קוטוניו, מרסלו וקאסימרו, צילום: רויטרס

4. מי שכן יעיל מאוד זה פיליפ קוטיניו. השחקן הכי טוב על המגרש. 6 מסירות מפתח, יצר 6 מצבי הבקעה, 4 בעיטות למסגרת מ-6 ניסיונות. הוא גם היה השחקן ההתקפי עם הכי הרבה נגיעות בכדור (98) אלא אם כן אתם מחשבים את מרסלו כשחקן התקפי (131). וכאמור הוא גם כבש את השער הכה חשוב עם ריצה מצוינת לתוך הרחבה מעומק המגרש. קריאה מצוינת של הסיטואציה.

5. המהלך של השער התחיל עם הרמה של מרסלו לפירמינו שהוריד את הכדור לגבריאל ג'זוס שלא הצליח להשתלט על הכדור אבל איפשר לקוטיניו לרוץ לתוך הכדור ולהבקיע. מי שלא היה מעורב זה ניימאר, שאולי זו גם אחת הסיבות שהובקע שער. פירמינו וקוטיניו עובדים יחד הרבה יותר טוב מאשר ניימאר, ז'זוס וקוטיניו. עם פירמינו בהתקפה יש לברזיל שחקן ציר שכולם יכולים לנוע סביבו. דומה לאוליבייה ג'ירו בצרפת, שאמש שיחקה הרבה יותר טוב איתו מאשר עם אנטואן גריזמן, עוסמן דמבלה וקיליאן מבאפה. סליחה על ההשוואה - מן הסתם פירמינו הרבה יותר טוב מג'ירו.

6. חזרה לניימאר. נראה שהוא עושה נזק לתדמית שלו במונדיאל הזה. רק שערים - והרבה - ישקמו את הנזק שעשה עד כה. למזלו הוא כבש שער שני ופחות קריטי אבל אולי כזה שישחרר ממנו קצת לחץ. כרגע, כך נראה, הצלילות, העצבים, חוסר היעילות - פוגעים ביכולת שלו להיות הפנים של הכדורגל בשנים הקרובות, זאת למרות שככל הנראה יהיה הכובש המצטיין בכל הזמנים של נבחרת ברזיל. כבר יש לו 56 שערים, רק לרונלדו (62) ופלה (77) יש יותר.

7. התמונה של המשחק היא של ניימאר בוכה על המגרש אחרי הניצחון. יש עליו לחץ אדיר - לא רק פנימי, גם חיצוני. התקשורת המדיה החברתית, נותני החסות. כל שטות שלו - שהוא בטוח יודע שהוא עושה - נבחנת על ידי מיליוני אנשים והוא חוטף בראש מכל הכיוונים. הוא מרגיש את זה ואפשר לרחם עליו. ועדיין, חשיפה כזו - מה שנראה כמו קריסה מנטלית, ככה באמצע המגרש - היריבות ישתמשו בזה נגדו. הוא נותן להן להיכנס לו מתחת לעור. למזלו של ניימאר, הוא לא בנבחרת ארגנטינה. יש שחקנים מצוינים סביבו.

תגיות