אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרגולטור ביפן הפיל את הביטקוין לשפל של ארבעה חודשים צילום: ALTCOINTODAY

הרגולטור ביפן הפיל את הביטקוין לשפל של ארבעה חודשים

הרגולטור הכלכלי היפני הורה לאתרים שסוחרים בביטקוין להדק את הפיקוח נגד הלבנת הון - וגרם למטבע לצנוח ב-9%

23.06.2018, 10:05 | שירות כלכליסט

מחירי הביטקוין ירדו אתמול בכ-9% לאחר שהרגולטור הכלכלי ביפן הורה למספר אתרי המרה של המטבע לשפר את פעולתם נגד הלבנת הון. ערך המטבע הקריפטוגרפי ירד ל-6,081$ - רמתו הנמוכה ביותר מאז ה-6 בפברואר.

קראו עוד בכלכליסט

ההוראה של ממשלת יפן הובילה את ביטפלייר (bitFlyer) – אתר ההמרה הגדול במדינה – להשהות יצירתם של חשבונות חדשים בעודו עושה את השיפורים הנדרשים, במיוחד באמצעים שהוא מפעיל למניעת הלבנת כספים ומימון טרור.

סוכנות לממכר ביטקוין בתל אביב, צילום: אוראל כהן סוכנות לממכר ביטקוין בתל אביב | צילום: אוראל כהן סוכנות לממכר ביטקוין בתל אביב, צילום: אוראל כהן

"ההנהלה וכל עובדינו מאוחדים בהבנה של חומרת הנושאים האלה, וכן לגבי הצורך לטפל בהם בעודנו הולכים ומתפתחים", כך אמרה ביטפלייר בהודעה שפרסמה באתר האינטרנט שלה.

הרגולטור היפני נתן את אותה הוראה לחמישה אתרי המרה נוספים לאחר שגילה חולשות באמצעי השליטה שלהם שאמורים למנוע הלבנת הון.

"בטווח הארוך זה ייצור סביבה יותר בטוחה עבור סוג הנכסים הזה", כך אומר בריאן קלי, מייסד ומנכ"ל חברת BKCM. אך קלי מציין גם שבטווח הקצר, הדבר יפחית את זרימת ההון החדש לאתר ההמרה הגדול ביותר בשוק הגדול ביותר בעולם לסחר בביטקוין. סחר בביטקוין מול הין היפני מהווה יותר מ-60% מנפח המסחר היומי העולמי של המטבע.

מארק ניוטון, אנליסט טכני ומייסד חברת Newton Advisors, אומר שאפילו חדשות חסרות חשיבות לכאורה לגבי מטבעות קריפטוגרפים מצליחות בתקופה האחרונה לגרום לתנודות גדולות בערך המטבע. "בטווח המיידי, מספיק שמישהו נבהל וזה יכול להביא לקריסה כללית. יש לאחרונה פחות עניין, פחות רכישות, והמוכרים שולטים בשוק".

עד כה ב-2018 מחירי הביטקוין מושפעים מאוד מחסרונם של רוכשים חדשים, וירדו ביותר מ-50% לעומת השיא של כמעט 20,000$ שאליו הגיעו בדצמבר. היקף השוק הכולל של המטבע הדיגיטלי ירד בכמעט 50% מאז ינואר.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מגינים על הבנקים
ביטקוין, מסמל את סוף עידן הבנקים. הכל יעשה וירטואלית. אין צורך בשטרות ואין צורך בסניפי בנק. הרגולטורים עובדים עם הבנקים. לפיכך יש מהמורות בדרך. בסוף ינצח המטבע הוירטואלי, אבל איזה? להערכתי , כל מדינה תוציא מטבע וירטואלי משלה וכך גם כל רשת צרכנית. האם הביטקוין ישרוד את כל זה ויישאר כבטבע המרכזי המקשר? זו כבר ספקולציה וזו הסיבה שאני לא משקיע בביטקוין שאחרי הכל אנחנו עובדים קשה מידי עבור כספינו מכדי לעשות ספקולציה איתו.
אמת  |  23.06.18
לכל התגובות