אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרגולטור האמריקאי מעכב לנייס רכישה בפעם הרביעית צילום: CRC Media

הרגולטור האמריקאי מעכב לנייס רכישה בפעם הרביעית

הצעת הרכש שהעמידה חברת התוכנה למאטרסייט האמריקאית טרם קיבלה אישור מהוועדה להשקעות זרות בארה"ב, וצפויות לה דחיות נוספות

25.06.2018, 08:05 | דרור רייך

נייס דיווחה בסוף השבוע על הארכה - הרביעית במספר - להצעת הרכש שהעמידה למניות מאטרסייט. זאת בצל עיכוב באישורים רגולטוריים הנדרשים להשלמת העסקה. 

קראו עוד בכלכליסט

בסוף אפריל האחרון הודיעה חברת התוכנה על רכישת מאטרסייט האמריקאית תמורת 90 מיליון דולר. נייס הכריזה כי תרכוש את כל המניות של מאטרסייט, הנסחרת בנאסד"ק, במחיר של 2.7 דולר. העסקה אומנם צפויה להסתיים במחצית השנייה של השנה, אך מסתמן כי הצדדים טרם קיבלו את אישור הוועדה להשקעות זרות בארה"ב (CFIUS), המהווה תנאי להצעת הרכש.

כל חברה זרה שרוכשת חברה אמריקאית זקוקה לאישור בתוך 75 יום מהגשת ההצעה. במהלך תקופה זו ההצעה מוגשת שוב מדי עשרה ימים, עד שהיא מאושרת. העסקה צפויה להידחות עוד כמה פעמים, מפני שהצעת רכש שכזו לא תתאפשר ללא אישור הוועדה. מניית מאטרסייט לא הגיבה לדחיית העסקה ביום שישי, ועדיין נסחרת במחיר של 2.7 דולר למניה. מחיר זה משקף את צפי המשקיעים כי העסקה תצא לפועל. כל האישורים האחרים שבהם מותנית ההצעה, מרשויות רגולטוריות וצדדים שלישיים, כבר התקבלו.

שווי מניית מאטרסייט ירד ב־70% מאז רמת השיא בספטמבר 2015, בין היתר בשל התחרות העזה שניהלה מול נייס בפעילות המסורתית שלה. בה בעת, החברה האמריקאית פיתחה פעילות חדשנית שנייס גילתה בה עניין רב - קטלוג לקוחות הפונים למרכזי שירות.

ברק עילם מנכ"ל נייס, צילום: עמית שעל ברק עילם מנכ"ל נייס | צילום: עמית שעל ברק עילם מנכ"ל נייס, צילום: עמית שעל

מאז מונה ברק עילם למנכ״ל נייס, בפברואר 2014, ביצעה החברה שתי מכירות ושלוש רכישות. ההחלטה הגדולה של עילם היתה להתמקד בשוק האזרחי. בתחילה נמכרה חטיבת הסייבר לאלביט מערכות ביולי 2015 תמורת כ־160 מיליון דולר. אחרי חודש נמכרה חטיבת הביטחון הפיזי לקרן באטרי ב־100 מיליון דולר.

מנגד יצא עילם למסע רכישות. אלה כללו את רכישת Nexidia האמריקאית, שעוסקת בניתוח אינטראקציות בין חברות ללקוחות, ב־135 מיליון דולר בינואר 2016. במאי של אותה שנה בוצעה גם רכישת הענק של inContact, ספקית מרכזי שירות לקוחות בענן, תמורת 940 מיליון דולר. מניית החברה יותר מהכפילה את שווייה מאז מינויו של עילם.

הוועדה להשקעות זרות בארה"ב כוללת נציגים מ־12 סוכנויות שונות, בהן משרדי המשפטים, הביטחון, האוצר וביטחון פנים. הוועדה כפופה לשר האוצר האמריקאי ובסמכותה להחליט כי אינה מאשרת, מסיבות שונות, עסקות עם חברה זרה המבקשת לרכוש נכסים החשובים לביטחון הלאומי.

מקרה דומה אירע בחברת אירונאוטיקס הישראלית, שמשכה לאחרונה את הבקשה שהגישה לוועדה בקשר לרכישת Chassis Plans מקליפורניה. זאת משום שלא היתה יכולה לענות על שאלות הוועדה שנגעו להסתבכותה עם לקוח מהותי שלה. המידע לגבי תקרית זאת חוסה תחת צו איסור פרסום בשל חקירה פלילית של המשטרה ומשרד הביטחון. מה שכן הותר לפרסום הוא שמדובר בחקירה בנוגע ללקוח מהותי של החברה במדינה זרה, שבעקבותיה בוטל רישיון הייצוא של אירונאוטיקס למל"ט מדגם אורביטר1K לאותו הלקוח. בית המשפט האריך את צו איסור הפרסום בפרשה עד 1.7.

תגיות