אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בערה פנימית: סטודיו הקרמיקה שנהפך ללהיט של בלוגריות האוכל בארה"ב צילום: תומי הרפז

בערה פנימית: סטודיו הקרמיקה שנהפך ללהיט של בלוגריות האוכל בארה"ב

הקרמיקאית ליאור שחר ייצרה במשך שנים את הכלים לרשת סבון של פעם. לפני ארבע שנים פתחה את 1220°, סטודיו שמפעיל חנות אונליין ב־Etsy וזוכה להצלחה גדולה

02.07.2018, 09:33 | מור גורדון

ליאור שחר (51), קרמיקאית ותיקה ומוכשרת, ייצרה במשך שנים את הכלים לרשת סבון של פעם: "הם גדלו מאוד ואני גדלתי איתם; בשלב מסוים הפכתי למיני מפעל, עד שהחלטתי שדי". לפני ארבע שנים פתחה את 1220°, סטודיו שמפעיל חנות אונליין ב־Etsy וזוכה להצלחה גדולה "בכל העולם, אבל בעיקר בארה"ב, שם בלוגריות אוכל פופולריות גילו אותי". בארץ היא מוכרת בסטודיו, וגם בדליקטסן ובחנויות של שרון ברונשר.

ליאור שחר , צילום: תומי הרפז ליאור שחר | צילום: תומי הרפז ליאור שחר , צילום: תומי הרפז

 

 

עובדת בסטודיו, ליאור עצמה, שעושה את העיצוב, הייצור, המכירה אונליין והקידום ברשתות החברתיות

1220° - הטמפרטורה שבה שורפים את הקרמיקה וגם שם הסטודיו

2,500 פריטים נמכרו בחנות המקוונת שלה ב־etsy, בשלוש שנים

2  טכניקות עבודה משמשות את ליאור בתהליך היצירה שלה: יציקות לפי תבנית, ושיטוח החמר במרדד שולחני (סלב רולר)

1 ק"ג חמר משמש את ליאור ליצירת 10 כוסות, והיא משתמשת ב־100 תבניות שונות לייצור המגוון הרחב של הכלים שלה

7  ימי עבודה עוברים מתחילת היצירה עד שכלי אחד מוכן. התהליך כולל הכנה, ייבוש, גלזורה ושתי שרפות

35  שקלים מחירה של כוס אספרסו, ואילו קערת הגשה גדולה עולה 420 שקלים

תגיות