אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסיבה האמיתית שבגללה סעודיה מאפשרת לנשים לנהוג צילום: רויטרס

הסיבה האמיתית שבגללה סעודיה מאפשרת לנשים לנהוג

בבלומברג מעריכים כי המהלך שנכנס לתוקף אתמול, עשוי להוסיף יותר מ-90 מיליארד דולר לתפוקה הכלכלית של סעודיה עד 2030

25.06.2018, 13:47 | שירות כלכליסט

"ביטול האיסור על נשים לנהוג יגדיל את מספר הנשים בשוק העבודה, את היקף כוח העבודה הכולל, ואיתם את התפוקה וההכנסות", כך טוען זיאד דאווד, הכלכלן הראשי של בלומברג לענייני המזרח התיכון. עם זאת, דאווד טוען כי "ייקח זמן עד שהרווחים האלה יתממשו והכלכלה תתחיל להטמיע את מספר הנשים המחפשות עבודה ההולך וגדל".

לפי ההערכות של בלומברג, המהלך שנכנס לתוקף אתמול (א') עשוי להוסיף יותר מ-90 מיליארד דולר לכלכלה של סעודיה עד שנת 2030, ולרווחים נוספים גם לאחר מכן. הכלכלנים טוענים כי מתן האפשרות לנשים לנהוג יסייע לסעודים להניב הכנסה בהיקף דומה להכנסה מהנפקת מניות חברת הנפט הלאומית הסעודית ארמקו - בה מתכננים הסעודים למכור 5% מהמניות בחברת הנפט הסעודי-ערבית בתמורה ל-100 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

אשה סעודית במכונית, צילום: איי.אף.פי אשה סעודית במכונית | צילום: איי.אף.פי אשה סעודית במכונית, צילום: איי.אף.פי

הסרת האיסור הוא אחד הצעדים החברתיים המשמעותיים ביותר שיושמו על ידי נסיך הכתר הסעודי מוחמד בן סלמאן, והוא חלק מתוכניתו להקטין את הסתמכות הכלכלה הסעודית על הפקת נפט.

המשמעות של נשים מאחורי ההגה מתורגמת לעלייה של 1% בשיעור ההשתתפות השנתי בשוק העבודה הסעודי. או במילים אחרות - הוספת 70 אלף נשים למעגל העבודה, כך לפי דאוד. השתתפות גדולה יותר של נשים תגדיל את הצמיחה הכלכלית הפוטנציאלית בעד 0.9% בשנה, "תלוי בכמות הנשים שיבחרו לעבוד במשרה מלאה או חלקית בעקבות המהלך".

שר האנרגיה הסעודי סעיד אל-פליח אמר שביטול האיסור משמעו ש"נשים יהיו מועצמות ומוביליות יותר, וישתתפו יותר בשוק העבודה, ובכך הוא תורם להעסקתן של כל הנשים בסעודיה." אל פליח הוסיף ש"אפקט משני של ביטול האיסור יהיה ביקוש גדול יותר לדלק בשל העלייה בשעות הנסיעה בכביש".

סעודיה, אתמול, צילום: רויטרס סעודיה, אתמול | צילום: רויטרס סעודיה, אתמול, צילום: רויטרס

מכירת 5% מארמקו, הצפויה להתקיים בתחילת 2019 היא גולת הכותרת של החזון Vision 2030 – רפורמה שאפתנית שנועדה לצמצם את תלותה של הכלכלה הסעודית בנפט. את התוכנית מקדם הנסיך בין סלמאן.

דירקטוריון ארמקו יכלול 11 חברים ותהיה לו הסמכות לרשום את החברה בשוקים מקומיים וזרים. הממשלה תגיש את מועמדותם של 6 נציגים מטעמה לדירקטוריון, אך בעלי מניות שלהם נתח של למעלה מ-0.1% יוכלו להציע אף הם חברי דירקטוריון באסיפה השנתית. לממשלה גם תהיה זכות מינוי או החלפה ליו"ר החברה, תפקיד שאותו ממלא כרגע שר האנרגיה הסעודי, ח'אליד אל-פאלי. כמו כן, הממשלה תמשיך להחזיק במניית הרוב בחברה ובסמכותה להכריע בנושאים כגון רמות תפוקה ויכולות ייצור.

תגיות

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
בית המלוכה הסעודי מנהל את המדינה כאחוזתו המשפחתית.
כל עוד אין הפרדה בין הכסף הפרטי של בית המלוכה הסעודי לבין אוצר המדינה, כל עוד היחס לנשים הוא משפיל ומקטין בנוסף לדיכוי חירויות האדם הבסיסיות כולל חופש האמונה וחופש מאמונה, החברה הסעודית תשאר חברה נחשלת ופרימיטיבית למרות עושרה. המדינה הסעודית היא דוגמא למדינה מאוד עשירה אך עם חברה מאוד פרימיטיבית ושמרנית שלא מתקדמת לשום מקום ונסמכת על מומחיות זרים.
יעקב  |  21.07.18
36.
מה הקשר-מיפגש-פוטין+פרס+ביבי בירושלים=לעיסקה סעודית ישראלית להפלת אסעד!
היתה סיכום=ישראל+סעודיה+ירדן+המורדים הסונים בסוריה=להפלת אסעד=ועלית הסונים לשלטון= וכדי לסלק האירנים-חיל האויר "ניקה" בסוריה-בתיאום אובמה ונאטו!מי בנאטו הלשין-לנשיא-פוטין ?תישאלו א ארדואן!לכן פוטין טס למיפגש עם הנשיא פרס זל ורהמ ביבי,פוטין איים על ישראל ורהמ והצליח למסמס את התוכנית!!=סעודיה שמימנה את הסונים=ניפגעה=הערכנו-שסעודיה תיגרום: 1-לקריסת הנפט-מ 65$- ל39- לפגיעה-בפוטין-באירן-,,,,ובנשיא אובמה-שלא קיים ההסכם- 2-הנפט צנח ל 30$- בניגוד לכם המנתחים והמומחים! במצב זה-הנשיא פוטין ניפגש עם רהמ ביבי-5 פעמים- ועם המלך הסעודי-3 פעמים-והנפט עלה ל-68 מדוע הסעודים ניפגשו עם פוטין והעלו מחיר הנפט ??(הצלחה לאירן) =הנחת העבודה שלנו=הסכמת הנשיא-פוטין -בעתיד-יסלק את אסעד ויעלה לשלטון את הסונים החשיבה? הנפט עלה ל 68 בינתיים רהמ ביבי- יחד עם מפקד חיל האויר-האלוף אשל-ניפגשו עם הנשיא פוטין-עסקים?!!!! כפי שכתבנו מס פעמים -שימו לב-ליורש העצר מוחמד בין סלמן-הוא יקיים שגרירות בישראל -אבל -בן סלמן -ידאג- שמדינה קטנה באיחוד האמירויות-יקדים ויבצע זאת-לפני סעודיה !! ראו היכן קראתם
EITAI  |  26.06.18
לכל התגובות