אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות כפל התשלומים בתיק אורבנקרופ: עו”ד גיא גיסין דורש עוד 2 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

למרות כפל התשלומים בתיק אורבנקרופ: עו”ד גיא גיסין דורש עוד 2 מיליון שקל

בעל התפקיד הישראלי בחברת הנדל”ן הקנדית חדלת הפירעון הגיש בקשת המשך שכר טרחה, בלי שהצמיד לה שום דו”ח על פועלו בתיק. זאת לאחר שקיבל 2.5 מיליון שקל לפני כמה חודשים, חרף התנגדות הנאמן שטען שעיקר העבודה נעשה בטורונטו

26.06.2018, 08:08 | ענת רואה

עו"ד גיא גיסין - בעל תפקיד בחברת הנדל"ן הקנדית אורבנקרופ, שגייסה מהציבור בארץ 180 מיליון שקל ונקלעה לחדלות פירעון - דורש לשלם לו עוד 2 מיליון שקל, זאת לאחר שכבר קיבל לפני חודשים אחדים שכר טרחה של 2.5 מיליון שקל. הבקשה שהגיש הפעם גיסין היא בת 14 סעיפים בלבד, ללא כל דו"ח כספי שיתמוך בה וללא רשימה של היקף החובות לנושים, כמה קיבל כל נושה ומתי. נשיא המחוזי איתן אורנשטיין העביר את הבקשה לתגובת הכנ"רית בתוך שבועיים.

קראו עוד בכלכליסט

במקביל הגיש גיסין בקשה לאשר לו בשלב זה לחלק לנושים 19 מיליון שקל, מתוכם 2.7 מיליון שקל לנושים רגילים. אם החלוקה לנושים רגילים תסתכם בהיקף זה, המשמעות תהיה שגיסין ידרוש למעלה מפי שלושה מהסכום שחילק לנושים הרגילים. עם זאת, חלוקה של סכום כלשהו לנושים רגילים מהווה תנאי להפעלת תקנה 8א המתגמלת ביותר, כך שלבעלי התפקיד יש תמריץ, לעתים פסול, לחלק ולו סכום זניח לנושים רגילים, וכך לסלול את דרכם לשכר עתק. מהבקשה הגיש גיסין עולה שבכוונתו לדרוש שכר סופי לפי תקנה 8א לתקנות השכר, ועל בסיסה לדרוש עד 9% מקופת הנושים, שהם כ־9 מיליון שקל לפני מע”מ, אף שנטען נגדו כי אינו זכאי לשכר באחוזים, מאחר שהנאמן הקנדי כבר גובה שכר (שגובהו אינו ידוע) מאותה קופה.

דרישת השכר הזו מגיעה מספר חודשים אחרי שהנאמן הקנדי של אורבנקרופ התנגד בתוקף לדרישת השכר הראשונה בטענה שאין לה כל בסיס כי העבודה נעשית ברובה בקנדה, בפיקוח בית המשפט בטורונטו, והנאמן מקבל שם שכר טרחה. השופט אורנשטיין אישר אז את דרישת השכר במהירות ועל סמך הסכמת נציגי הכנ"רית סיגל יעקבי, ורק לאחר האישור הוגשה התנגדות הנאמן הקנדי. אורנשטיין סילק את ההתנגדות בלי לדון בה לעומק וקבע ש"במידת הצורך" הטענות ייבחנו בסוף ההליך, בעת פסיקת שכר טרחה סופי לגיסין. המקרה ממחיש כיצד חולשת הכנ"ר והיעדר כללים אחידים מובילים לתשלומי שכר טרחה גבוהים לכמה בעלי תפקיד במקביל, וזאת על חשבון קופת הנושים.

עו”ד גיא גיסין. צפוי לדרוש 9 מיליון שקל, צילום: אוראל כהן עו”ד גיא גיסין. צפוי לדרוש 9 מיליון שקל | צילום: אוראל כהן עו”ד גיא גיסין. צפוי לדרוש 9 מיליון שקל, צילום: אוראל כהן

180 מיליון השקל שגייסה אורבנקרופ מהישראלים בדצמבר 2015 נועדו לשמש אותה לכאורה למיזמים בטורונטו. אלא שכעבור חודשים אחדים התברר כי החברה, שהיתה בשליטת אלן ססקין, הובילה שש חברות־בנות שלה לפתוח בהליך חדלות פירעון עצמאי. הדירקטורים ונושאי המשרה התפטרו, המסחר באג"ח הופסק ומונה נאמן קנדי. במקביל מונה גיסין כבעל תפקיד בישראל.

ביולי 2017 ביקש גיסין וקיבל במהירות 2.5 מיליון שקל כמקדמת שכר טרחה, וכמה שבועות לאחר מכן הגיש הנאמן הקנדי, באמצעות עו"ד עופר צור ממשרד גורניצקי, התנגדות תקיפה בטענה שכל מה שגיסין עשה היה לאסוף מידע מהנאמן ולהעבירו למחזיקי האג"ח ולבית המשפט. עוד טען כי כל העבודה נעשית בקנדה באמצעות נאמנים קנדים ובפיקוח בית המשפט הקנדי, ואין כל הצדקה שבעל התפקיד בישראל יגזור קופון בסכומים כה גבוהים. גיסין טען שמרבית הטענות נגדו לא ראויות לתגובה, וללא הפעולות הרבות שביצע – היה בעל השליטה מצליח לרוקן את החברה מתוכן. בספטמבר 2017 דחה אורנשטיין את ההתנגדות מבלי להכריע בטענות לגופן.

בדרישת השכר האחרונה כתב גיסין כי השכר שהוא מבקש "עולה בקנה אחד" עם תקנות שכר הטרחה, אך לא הביא כל אסמכתא בדבר הסכומים שהוא טוען שחילק לנושים. כל שנכתב בבקשה הוא שגיסין "מבקש לחלק לנושים מובטחים ובלתי מובטחים" 19 מיליון שקל כעת, ובסך הכל ההחזר הצפוי יסתכם ב־95 מיליון שקל.

תגיות