אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אגוד ומזרחי טפחות מבקשים לדחות מועד הגשת הערעור כדי ל"עשות שיעורי בית" צילום: אוהד צויגנברג

אגוד ומזרחי טפחות מבקשים לדחות מועד הגשת הערעור כדי ל"עשות שיעורי בית"

זאת לאחר שבחודש שעבר הודיעה רשות ההגבלים העסקיים על פסילת המיזוג בין הבנקים. הצדדים יכלו להגיש את הערעור עד סוף חודש יוני והם מבקשים כעת לאשר להם דחייה ל-20 ביולי. ל"כלכליסט" נודע כי הרשות אינה מתנגדת לבקשה זו

25.06.2018, 21:51 | רעות שפיגלמן

בנק מזרחי טפחות ובעלי השליטה באגוד יגישו בימים הקרובים בקשה לבית הדין להגבלים עסקיים להארכת מועד הגשת הערעור על פסילת המיזוג, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

בחודש שעבר הודיעה רשות ההגבלים כי היא פוסלת את המיזוג בין שני הבנקים, מה שאומר שהצדדים יכולים להגיש לבית הדין להגבלים עסקיים ערעור על ההחלטה לבית הדין להגבלים תוך מקסימום 30 יום – עד סוף יוני , סוף השבוע הזה.

אולם הצדדים לעסקה האפשרית מעוניינים שיעמדו לרשותם 30 ימים שייספרו מיום פרסום הנימוקים של הרשות לפסילת המיזוג. רק לקראת סוף השבוע שעבר, ביום חמישי האחרון, פורסמו הנימוקים ולכן ככל שבקשת הצדדים תאושר להארכת מועד הגשת הערעור הרי שהם יוכלו להגיש אותה עד ל-20 ביולי.

הצדדים מעוניינים לעשות שיעורי בית ולהגיש ערעור שיתייחס באופן מפורט לנימוקים השונים – ולכך לטענתם דרוש להם פרק זמן כזה שיקציב להם 30 יום מאז פורסמו הנימוקים עצמם.

בהקשר זה ל"כלכליסט" נודע כי רשות ההגבלים עצמה איננה מתנגדת לבקשה זו.

סניפי אגוד ומזרחי טפחות. הבנקים מאותתים על אמונתם בערעור על החלטת רשות ההגבלים, צילום: אוהד צויגנברג סניפי אגוד ומזרחי טפחות. הבנקים מאותתים על אמונתם בערעור על החלטת רשות ההגבלים | צילום: אוהד צויגנברג סניפי אגוד ומזרחי טפחות. הבנקים מאותתים על אמונתם בערעור על החלטת רשות ההגבלים, צילום: אוהד צויגנברג

בתוך כך דיווחו היום (ב') לבורסה בעלי השליטה באגוד והנהלת מזרחי טפחות כי הם מנהלים מגעים על מנת להאריך את תוקפו של ההסכם ביניהם. הסכם ההתקשרות למיזוג נחתם בחודש נובמבר האחרון והוא בתוקף רק עד יום רביעי הקרוב. לכן הצדדים ככל הנראה יגיעו להסכמה להאריכו על מנת שההסכם יישאר בתוקף על תוכנו וסעיפיו השונים במהלך תקופת הערעור עד שתתקבל תשובה סופית בנושא.

הגשת ערעור היא מהלך שכרוך בהוצאה כספית לא מבוטלת והוא גם תהליך שיכול להימשך כשנה שלמה – עד שמתקבלת ההחלטה הסופית של בית הדין להגבלים עסקיים. ולכן הצדדים החליטו להיכנס לתהליך הלא קצר של הגשת ערעור משום שלדעתם יש סיכוי לא מבוטל שבית הדין יהפוך את החלטתה של רשות ההגבלים. אם כי יש לציין שאין לכך כמובן ודאות וזוהי נקודת המבט של הצדדים לעסקה בלבד.

מהלך כזה של הגשת ערעור והמתנה לתשובה גם יוצר חוסר ודאות בקרב בנק אגוד והעובדים בו. הבנק נדרש כך או אחרת (אם יאושר הערעור וגם אם לא) להיכנס בתקופה הקרובה למהלך התייעלות מאסיבי ולקיים מו"מ מול ועדי העובדים השונים. ולכן צעד של הגשת ערעור על כל הכרוך בו הוא צעד שמזווית הראייה של הצדדים לעסקה נעשה רק משום שיש לדעתם סיכוי שהמיזוג יאושר.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
חבל על הזמן והכסף - העסקה פסולה
כל מי שקורא את נימוקי ההגבלים העסקיים לפסילת המיזוג מבין שנעשתה עבודה יסודית, מעמיקה ופסילת המיזוג אכן מוצדקת. התקבלה החלטה טובה ונכונה. חבל לבעלי השליטה באגוד על הזמן והכסף. הם צריכים לחפש קונה אחר לבנק שישמור אותו עצמאי. שישקיעו בלייעל ולשפר את הביצועים של הבנק ולחפש לו קונה. הם ניהלו את הנכס שלהם בצורה גרועה 20 שנה ובשנה האחרונה גרמו לנזק משמעותי. הגיע הזמן לנהל את הבנק כמו שצריך!!
לקוח  |  26.06.18
5.
תשובה למגיב 4 - "לקוח"
אומנם בנק אגוד הוא בנק קטן ביחס למערכת הבנקאית כולה, אך הוא עדיין מהווה בערך 15% מבנק מזרחי לבדו, שהרי מזרחי הוא בסך הכול בנק בינוני. לכן המיזוג יגדיל ויחזק משמעותית את מזרחי. יתרה מכך, אגוד לא תורם לתחרות בעיקר מפני שהוא הבנק הכי פחות יעיל במערכת. המיזוג יפתור את בעיית חוסר היעילות הזו הודות לסינרגיה שבין שני הבנקים.
אזרח  |  26.06.18
לכל התגובות