אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Plus500 עלתה ליגה: עברה להיסחר ברשימה הראשית בלונדון צילום: קרן גפני

Plus500 עלתה ליגה: עברה להיסחר ברשימה הראשית בלונדון

החברה מחיפה שזינקה בלמעלה מ-2000% בחמש שנים מבססת את מעמדה כחברה הישראלית הגדולה ביותר שנסחרת בבורסה של לונדון; טדי שגיא רצה לרכוש אותה ב-2015

26.06.2018, 18:54 | דרור רייך

חברת Plus500 הישראלית, המפעילה פלטפורמת מסחר מקוון המציעה שירותי מסחר בחוזי הפרשים (CFDs), הצטרפה היום (ג') למסחר ברשימה הראשית (Main Market) בבורסה של לונדון.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר ציון דרך חשוב לחברה שרק לפני חמש שנים הונפקה בבורסה המשנית (AIM) של לונדון וגייסה 75 מיליון דולר במסגרת הנפקה ראשונית ביולי 2013 ששיקף לחברה שווי שוק של 200 מיליון דולר (132 מיליון פאונד) ומחיר המניה נקבע על 1.15 פאונד.

מאז, עברה החברה מחיפה עליות ומורדות אבל נכון להיום, אחרי עלייה של למעלה מ-2000% היא נסחרת לפי שווי שוק של 2.5 מיליארד דולר (1.85 מיליארד פאונד) ומחיר המניה עומד על 16.33 פאונד לאחר שהסבה למשקיעה תשואה שנתית של 90% מאז הפיכתה לציבורית.

פלוס 500 עקפה את שווי השוק של חברת ישראלית אחרת, 888, שגם כן נסחרת בבורסה של לונדון ובכך מבססת את מעמדה כחברה הישראלית הגדולה ביותר שנסחרת בבורסה של לונדון. כעת נותר לראות אם הבורסה הראשית תתרום להמשך צמיחתה של פלוס 500, בין היתר על-ידי האפשרות להיכלל במדדי ה-FTSE. נכון להיום החברה צפויה להיכלל במדד ה- FTSE 250.

אסף אלימלך מנכ"ל Plus500, צילום: קרן גפני אסף אלימלך מנכ"ל Plus500 | צילום: קרן גפני אסף אלימלך מנכ"ל Plus500, צילום: קרן גפני

"זהו הזמן הנכון עבורנו להתקדם לרשימה הראשית בבורסה של לונדון, ובכך לתרום לקידום תכניות הצמיחה הגלובאליות של החברה", ציין אסף אלימלך, מנכ"ל Plus500. אנו מאמינים כי הרישום למסחר ברשימה הראשית ייטיב עם בעלי המניות של החברה, בין היתר על ידי יצירת מנועי צמיחה חדשים וחיזוק מעמדה של החברה, כמו גם ההזדמנות להיכלל במדדי ה-FTSE".

הקריסה הגדולה

במאי 2015 מניותיה של חברת המסחר המקוון הישראלית התרסקות בלמעלה מ-70% על רקע קשיי רגולציה הנוגעים ללקוחות הבריטיים של החברה. בבדיקה שנערכה על לקוחותיה הבריטיים, נמצא כי המסמכים שהם סיפקו לה לא עומדים בחוקי בריטניה למניעת הלבנת הון. הבעיות התגלו בקרב כמחצית מלקוחותיה.

הבעיות שנתגלו היו קשורות למדיניות הקליטה המתירנית של החברה כלפי לקוחות חדשים שנועדה לאפשר לה לצמוח בקצבים גבוהים. בזמן הקריסה רבים לטשו עיניים לחברה הישראלית בהם חברת ניהול הנכסים הבריטית Odey ואיש העסקים הישראלי, טדי שגיא, שהציעה לרכוש אותה לפי שווי של 460 מיליון ליש"ט.

ראשי החברה התנגדו למכירה – והחליפו בתחילת 2016 את מנכ"ל פלוס 500 גל הבר באסף אלימלך. ההכנסות לא הפסיקו לגדול, וברבעון הראשון של 2018 היא רשמה תוצאות שיא בדמות צמיחה משמעותית בהכנסות ל-297 מיליון דולר - זינוק של 285% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

הסיבות המרכזית לזינוק בתקופה האחרונה הן לקוחות שהביעו ההתעניינות רבה במטבעות וירטואליים ורישיונות רגולטוריים חדשים בסינגפור ודרום אפריקה. אך עם זאת, במרץ 2018 פרסמו רשות ניירות הערך האירופית (ESMA) ורשות ניירות ערך הבריטית (FCA) את השינויים הרגולטוריים שעתידים להיכנס לתוקף בתקופה הקרובה.

פלוס500 כבר פועלת בהתאם למרבית השינויים הרגולטוריים המוצעים, אך אין לדעת האם מדובר בסיכון או דווקא בתמיכה בחברות המכובדות יותר כמו פלוס 500.

תגיות