אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אכזבה למתנגדי תוכנית כיכר אתרים: אושרה הקמת 2 מגדלים למלונאות ומגורים צילום: ירון ברנר

אכזבה למתנגדי תוכנית כיכר אתרים: אושרה הקמת 2 מגדלים למלונאות ומגורים

הוועדה לשמירה על הסביבה החופית אישרה את עקרונות התכנון לכיכר שכוללים הפחתה של מגדל אחד מתוך ה-3 שתוכננו. המגדלים יהיו בני 40 קומות ש-30% מהם יוקצו למגורים; המתנגדים, "הוועדה כשלה בתפקידה"

27.06.2018, 16:51 | דותן לוי

אכזבה למתנגדי תוכנית המגדלים של כיכר אתרים בתל אביב: הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (הולחוף), בראשות מנהלת מינהל התכנון, דלית זילבר, קיבלה היום (ד') החלטת ביניים אשר קובעת את עקרונות התכנון למתחם וכוללת הקמתם של 2 מגדלים בני 40 קומות אשר יכללו 30% מגורים  ו-70% למלונאות.

קראו עוד בכלכליסט

המתנגדים ביקשו להשאיר את המרחב של כיכר אתרים כמרחב שישמש את הציבור ומטרה זו כאמור לא הושגה.

העקרונות התכנוניים שנקבעו על ידי הוועדה כוללים פרט ל-2 המגדלים מרווח רחב ככל הניתן שיאפשר מבטים פתוחים לים מרחוב בן גוריון. המבנים יהיו בתכסית (בסיס המבנה) מצומצמת ככל הניתן ליצירת מרחב ציבורי פתוח לרווחת הציבור שלא יפחתו מ-5,000 מ"ר.  

התוכנית המקורית של 3 מגדלים, ההדדממייה: פוסטר ושות התוכנית המקורית של 3 מגדלים | ההדדממייה: פוסטר ושות' אדריכלים לונדון התוכנית המקורית של 3 מגדלים, ההדדממייה: פוסטר ושות

הרחוב המשוקע יועלה לפני הקרקע ויתוכנן כרחוב עירוני שיאפשר עידוד הליכת הולכי רגל ורוכבי אופניים ולא יצירת אוטוסטרדה עם חיץ בין המתחם לחוף הים. הוועדה קבעה כי יוצג בפניה מסמך מדיניות כולל לכל אזור החוף לרבות בדיקה של הצללות, תצפית, ורוחות שייבדקו בשלב התכנון המפורט.

מדובר בדיון שני בתוכנית בוולחוף, אשר התקיים בהמשך לפסק דין שניתן בבית המשפט המחוזי בתל אביב באפריל השנה בעקבות העתירה שהגישו המתנגדים.

פירוק כיכר אתרים , צילום: עוזי בלומר פירוק כיכר אתרים | צילום: עוזי בלומר פירוק כיכר אתרים , צילום: עוזי בלומר

בדיון הראשון בוולחוף שהתקיים בשנת 2013 אושרו מגדלים של 25 קומות ללא מגורים, ומאז אישרה הוועדה המחוזית את התוכנית הרחבה שכללה 3 מגדלים של 40 קומות וכן מגורים. בעקבות זאת דרשו המתנגדים בין היתר להשיב את התוכנית לדיון נוסף בוולחוף.

הטענות העיקריות של עמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים" הן כי מדובר בתוכנית הפוגעת באופן בלתי הפיך באיכות החיים של תושבי ת"א ובצביון העיר ומנגד מקדמת אינטרסים של עשירים בלבד. באופן מעשי הם טוענים כי מדובר בגזילת מרחב שיכל לשמש את הציבור לטובת מספר מצומצם של בעלי ממון, כי המגדלים יצרו הסתרה של הרוח והנוף של הים, ויחצצו בין הציבור לבין החוף.

מעמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים" נמסר: "לצערנו הוועדה לשמירת הסביבה החופית (הוולחו"ף) כשלה בתפקידה ומעלה באמון הציבור, בכך שאישרה את הפרת החוק האוסר על בנייה למגורים ממערב לירקון. בשנים האחרונות הזניחה העירייה את הכיכר מתוך מניעים נסתרים וקידמה את התכנית המגלומנית במחשכים – תכנית שמטרתה היא אחת: גניבת הים מהציבור למען הטייקונים".

ח"כ דב חנין, יו"ר השדולה הסביבתית חברתית ויוזם התיקון לחוק החופים אמר בעקבות ההחלטה: "הכוונה לבנות מגדלים בכיכר אתרים לאחר שנים של הזנחה עלולה להפוך בכיה לדורות. במקום לפתוח את האזור הזה של העיר אל הים יחסמו אותו עוד יותר עם מגדלים רבי קומות. הגיע הזמן להפנים שחוף הים הוא משאב ציבורי חיוני. הוא איננו נדלן שאפשר למכור לכל המרבה במחיר".

ציפי ברנד, יו"ר עדת ביקורת וחברת מועצת העיר ת"א יפו, שהתנגדה להקמת המגדלים בכיכר, הוסיפה: "אמנם, בהיבט של כיכר אתרים ההחלטה טובה, כי היא מצמצת ומשנה את אופי הבינוי, אבל אני לא מרוצה מההחלטה, כי מדובר לדעתי בתקדים לשינוי בכל קו המגדלים על קו החוף. כל יזם שיטען שאין הצדקה כלכלית לפרוייקט ושהפרוייקט שלו משפר את המרחב הציבורי, יזכה באופן אוטומטי לזכויות בנייה מוגדלות, למרות שאין כמעט תקדים למגדל בישראל ששיפר את המרחב שמסביבו. יש הרבה תקדימים שההפך הוא הנכון".

מהיזמים, קבוצת JTLV נמסר בתגובה: "אנו מכבדים את החלטת הולחוף בעניין אישרור עירוב השימושים ונפחי הבינוי שנקבעו על ידי עיריית ת"א. אנו לומדים את משמעות ההחלטה בקשר לתמהיל המוצע. אין כל ספק שהחלטת הולחוף, שהינה הסמכות הבכירה בנושאים אלה, מעניקה משנה תוקף לתרומה הצפויה של יישום הפרויקט לסביבה החופית ולחיבור שהוא עתיד ליצור בין העיר לים".

תגיות