אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת התוכנה של קיבוץ שמיר הגיעה לסוף דרכה צילום: אפי שריר

בלעדי לכלכליסט

חברת התוכנה של קיבוץ שמיר הגיעה לסוף דרכה

גליל CS תגיש היום לבית המשפט בקשת פירוק. גורמים המקורבים לחברה הסבירו שהכישלון שלה נעוץ בחוסר היכולת לגייס משקיעים נוספים שיאפשרו לה לחדש את הטכנולוגיות שלה. 70 עובדי החברה יפוטרו

28.06.2018, 06:32 | מאיר אורבך

חברת התוכנה גליל CS של קיבוץ שמיר הגיעה לסוף דרכה. ל"כלכליסט" נודע כי החברה נסגרת ומפטרת את כל עובדיה. גליל CS מתכוונת להגיש היום בקשת פירוק ולפטר את 70 עובדיה. מקורבים לחברה אמרו ל"כלכליסט" שבימים אלה מתנהלים מגעים לקליטת חלק מהעובדים בחברות אחרות בצפון הארץ ובמרכזה.

לפי חברת IVC, גליל CS הוקמה לפני חמש שנים. החברה יושבת בקיבוץ שמיר ופיתחה יחד עם חברת GizmoxTS טכנולוגיות שמאפשרות להמיר יישומים ארגוניים לסביבת הענן וסביבת המובייל. החברה היא בוגרת של חממת מעיין ובעבר השקיעו בה, בין היתר, הקרנות אטלס ו־IVC ונצ'רס. עד 2014 החברה גייסה 9 מיליון דולר. קיבוץ שמיר מחזיק ביותר מ-60% ממניות החברה. בעלי מניות נוספים הם קיבוץ אייל, החברה לפיתוח הגליל ופסח גלאון, בעלה של יו"ר מרצ לשעבר, זהבה גלאון. 

מקורות המקורבים לחברה סיפרו ל"כלכליסט" שהסיבה העיקרית לכישלון היא חוסר היכולת שלה לגייס משאבים מספקים שיאפשרו לה לקדם את הטכנולוגיה שלה לעידן החדש. במהלך השנה האחרונה ניסתה החברה לגייס משקיעים חדשים ואף היו לה תוכניות להתרחב, אך מכיוון שהחברה כשלה בניסיונות למצוא משקיעים חדשים, גם תוכניות ההתרחבות ירדו מהפרק.

פסח גלאון, מבעלי חברת התוכנה גליל CS , צילום: תומריקו פסח גלאון, מבעלי חברת התוכנה גליל CS | צילום: תומריקו פסח גלאון, מבעלי חברת התוכנה גליל CS , צילום: תומריקו

ב־2016 דיווחה החברה על עסקה גדולה עם חברת הביטוח AIG שהיתה אמורה להכניס לה מיליוני שקלים ולספק לה דחיפה משמעותית, אך ככל הנראה ההכנסות מהפרויקט לא היו משמעותיות מספיק בסופו של דבר.

סגירת גליל CS היא מכה קשה לאזור הצפון שאינו משופע בחברות הייטק. כיום נעשים ניסיונות להקים מרכז פודטק. אם המרכז יקום, הוא יוכל להוות מוקד תעסוקה הייטקי חדש, אך עד שזה יקרה יעבור זמן.

קיבוץ שמיר, שנחשב לאחד הקיבוצים החזקים בישראל, נכנס להשקעה בגליל CS ב־2014. באותה השנה הוא השקיע בחברה 30 מיליון שקל ובתמורה קיבל 60% מהחברה.

מקור עושרו של קיבוץ שמיר הוא חברת שמיר אופטיקל. הקיבוץ מכר חצי מהחברה ב־2010 לענקית הצרפתית אסילור תמורת 135 מיליון דולר במזומן. בעקבות העסקה, שמיר אופטיקל נמחקה מהמסחר בנאסד"ק ובבורסת ת"א.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
למגיבה 10
עברתי לצפון הרחוק בעקבות העבודה אבל שמעתי מהמקומיים הוותיקים ששנים הממשלה מזניחה את הצפון...למה שפתאום עכשיו יעזרו להם? הרי בהרבה מקרים של פיטורין, הממשלה,סליחה על הביטוי, אפילו לא השתינה לעברם של תושבי בצפון..... וחבל שגם הפעם לא ייסתכלו עלינו....עצוב מאוד שכך הם פני הדברים.נקווה לעתיד טוב יותר בע''ה
שש  |  29.06.18
לכל התגובות