אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת השרים צפויה לאשר את הפרטת הדואר ביום שני צילום: אלעד גרשגורן

ועדת השרים צפויה לאשר את הפרטת הדואר ביום שני

דירקטוריון הדואר אישר את ההפרטה. לאחר ועדת השרים, ההליך יעבור לאישור ועדת הכספים. משקיע אסטרטגי אמור לרכוש 20% ממניות החברה, והציפייה היא שיוכל לתת ערך מוסף לחברה שבקשיים

28.06.2018, 15:44 | עמרי מילמן

ועדת השרים לענייני הפרטה תדון ביום שני בהפרטת דואר ישראל, זאת לאחר שדירקטוריון הדואר אישר היום (ה') את ההפרטה.

יו"ר ועדת השרים משה כחלון הניח אתמול (ד') הצעת מחליטים להפרטת הדואר המפרטת את ההליך, זאת למרות שעלולות לצוץ עוד התנגדויות מצד החברה עצמה. לאחר שתאושר בוועדת השרים, תידרש לעבור את אישור ועדת הכספים בכנסת. הציפייה היא כי ייכנס משקיע אסטרטגי עם ניסיון וידע בתחום ההפצה שיוכל לתת ערך מוסף לחברה שנמצאת בקשיים.

קראו עוד בכלכליסט

אחד הנושאים השנויים במחלוקת נוגע לבנק הדואר. הליך ההפטרה שהוסדר כבר בחקיקה קובע כי הבנק יהפוך לחברת בת נפרדת של הדואר, אולם בחברה מבקשים להשאיר אותו כחלק מהחברה.

סניף של דואר ישראל , צילום: אוראל כהן סניף של דואר ישראל | צילום: אוראל כהן סניף של דואר ישראל , צילום: אוראל כהן

עוד מחלוקת הייתה בנוגע לפריסה האוניברסלית של החברה. החברה טענה כי הפיזור שלה בפריפריה אינו משתלם כלכלית ולכן יש לפצות אותה ב-100 מיליון שקל. אולם במשרד האוצר התנגדו לכך, ונכון לעכשיו הדבר אינו על הפרק.

הליך ההפרטה כולל הכנסה מיידית של משקיע אסטרטגי (או קבוצת משקיעים) מהארץ או מחו"ל, שירכשו 20% ממניות החברה. המשקיע יהיה מחויב להחזיק במניות לפחות 7 שנים. לאחר שנתיים יימכרו עוד 20% מניות לציבור על פי תשקיף.

בתחילת 2016 עצר כחלון את הליך ההפרטה של מנהל רשות החברות הקודם, אורי יוגב, לאחר שטען כי הערכת השווי אינה מעודכנת. הערכת שווי הנוכחית תעשה לאחר שתאושר ההחלטה כעת.

ההחלטה קובעת כי בשלב הראשון מספר הדירקטורים המקסימלי יעמוד על 11, מתוכם שלושה מטעם המשקיע. לאחר ההנפקה מספרם של הדירקטורים יהיה 12, מתוכם שניים של המשקיע. בכל אחת מוועדות הדירקטוריון יכהן דירקטור שמונה מטעם הרוכש בווועדה לעניין איתור מנכ"ל החברה, שתמנה 4 חברים, מחצית יהיו מטעם הרוכש.

ביצוע ההפרטה השנה הוא תנאי לקבלת הפעימה הרביעית, של 126 מיליון שקל, במסגרת הסכם ההבראה של החברה, שנחתם ב-2015 בהיקף של 477 מיליון שקל. הרווח הנקי של החברה צנח בשנה שעברה ועמד על 12.7 מיליון שקל, לעומת 48 מיליון שקל ב-2016.

תגיות