אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייסבוק לא מצליחה לגלות מה קרה לכל המידע האישי שנשאב דרכה צילום: איי פי

פייסבוק לא מצליחה לגלות מה קרה לכל המידע האישי שנשאב דרכה

החברה נדרשה לחקור ולמצוא גורמים שקיבלו ממנה גישה למידע משתמשים, במטרה לוודא שלא היו עוד מקרי קיימברידג' אנליטיקה. ואולם, עתה מסתבר שהיא חילקה גישה לכל כך הרבה חברות מאז 2007, שחלקן נעלמו או פשוט מתעלמות ממנה ולא ברור מה קרה לחומר שאספו

28.06.2018, 16:37 | יואב סטולר

פייסבוק מסתבכת בניסיונות לעקוב אחרי המידע הפרטי של משתמשיה: לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, החברה לא מצליחה להתחקות אחר מידע שאספו אלפי חברות בין 2007 ל-2015, תקופה בה חילקה גישה חופשית למדי לחשבונות המשתמשים.

קראו עוד בכלכליסט

מאז התפוצצה פרשת קיימברידג' אנליטיקה, נדרשה פייסבוק לחקור את המקרים בהם קיבלו חברות ויישומים מידע משתמשים נרחב, במטרה לוודא ששחקנים זרים לא ביצעו מהלכי הטיית דעת קהל דרך הפיד.

מארק צוקרברג מעיד על פרשת קיימברידג מארק צוקרברג מעיד על פרשת קיימברידג' אנליטיקה בפני בית הנבחרים האמריקאי | צילום: ABC מארק צוקרברג מעיד על פרשת קיימברידג

מארק צוקרברג הבטיח שהחברה תנתח את המידע ותמצא את כל היישומים שקיבלו גישה למידע נרחב, אך עתה נראה שמדובר במשימה כמעט בלתי אפשרית; במהלך המחקר שלה, נתקלה פייסבוק במקרים רבים בהם חברות ששאבו דרכה מידע נסגרו, נרכשו, מוזגו או פשוט נעלמו.

בנוסף, גם אם העסקים עצמם פשטו רגל, המידע שאספו עדיין יכול להסתובב ברשת ולהגיע לידי סוחרי מידע למיניהם, פושעים וארגונים פוליטיים מכל סוג אפשרי. לפי פייסבוק, החיפוש הזה עולה לה מיליוני דולרים.  

כמו כן, גורמים המקורבים לנושא סיפרו כי פניות פייסבוק זכו במקרים רבים להתעלמות מצד המפתחים והחברות. לאותן חברות אין אינטרס לחשוף את שעשו במידע, אותו קיבלו בתקופה בה המודעות לכוחה של הרשת החברתית איפשרה להם חופש מוחלט.

תגיות